21/6/10

«Η προβολή της Ελλάδας πρέπει να χτιστεί σε νέα βάση»

Αθηνά Κρικέλη
Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τις σχέσεις Ελλάδας και ομογένειας, την διάθεση αναδιάταξης του θεσμού του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, το εκπαιδευτικό αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης επενδυτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Νέα Υόρκη.
Ευχαρίστησε την ομογένεια για την στήριξή της σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ενώ επιβεβαίωσε πως διατηρεί την σχετική εποπτεία σε θέματα αποδήμου ελληνισμού.

Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί πως η παγκοσμοιοποιημένη κοινωνία δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες για στενή συνεργασία και μεταφορά τεχνογνωσίας στον καλλιτεχνικό, δημοσιογραφικό, πολιτιστικό και τεχνοκρατικό τομέα.

«Πρόκειται» είπε χαρακτηριστικά «για μια νέα ευκαιρία μέσω της κρίσης να ενισχύσουμε τους θεσμούς, αλλά και να αυξήσουμε τις επιχειρηματικές προοπτικές των Ελλήνων ομογενών προς την Ελλάδα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στην δημιουργία ειδικού ομολόγου, σύμφωνα με το οποίο και οι ομογενείς θα μπορούν να ενισχύουν την οικονομία της χώρας, όμως δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα τεθεί σε ισχύ.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην κρίση που διανύει η Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο ασθενή που λέγεται δημοσιονομικός και κρατικός φορέας. Η απόδοση ευθυνών – είπε - είναι μια δύσκολη διαδικασία η οποία όμως θα δημιουργήσει αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και πάταξη της διαφθοράς. Ήδη – ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός – έχουμε θετικά αποτελέσματα από τα μέτρα που έχουμε πάρει. Η αξιοπιστία – είπε χαρακτηριστικά- είναι δύσκολο να χτιστεί αλλά πολύ εύκολο να γκρεμιστεί.

Σε ερώτηση της Ελληνικής Υπηρεσίας της ΦτΑ, για το αν υπάρχουν σχέδια δημιουργίας μιας εκστρατείας από την Ελλάδα ώστε Έλληνες του εξωτερικού να έχουν εφόδια στα χέρια τους για να προβάλουν και να στηρίξουν την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου απάντησε:

«Χρειάζεται οργάνωση, δυστυχώς χρέη διετίας προς διαφημιστικές εταιρίες έφταναν στα 100 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα αντί διαφήμισης να απειλούν για δυσφήμιση». Αναφέρθηκε στις έκτακτες καταστάσεις που είχε να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση σε κάθε τομέα, ενώ τόνισε πως η προβολή της χώρας πρέπει να χτιστεί σε νέα βάση. « Η διαφήμιση που κάναμε για την Ελλάδα – είπε χαρακτηριστικά – επιβεβαίωνε τα στερεότυπα, η Ελλάδα όμως δεν είναι μόνο ζορμπάς»

Τόνισε πως συστηματικά θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα και το διαδίκτυο για την προβολή της χώρας, σε μορφή αμφίδρομης (interactive) παρουσίας, όπου επισκέπτες αλλά και Έλληνες ανά τον κόσμο θα μπορούν να συμμετέχουν προσθέτοντας στοιχεία και φωτογραφίες από περιοχές της Ελλάδας.
Voanews.com

6 σχόλια:

  1. Χμ...Αγαπητέ Τζέφρυ, οι ομογενείς, δεν είναι ζωντόβολα σαν τους ημεδαπούς. Ξέρεις τι σημαίνει η λέξη ε;
    Δεν είναι ηλίθιοι να φέρουν τα λεφτά τους εδώ να τα φάνε τα διαχρονικά ημεδαπά λαμόγια.
    Άντε καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τ΄ ΑΓΓΕΙΑ ΓΙΝΗΚΑΝ ΘΥΜΙΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΛΙΒΑΝΙ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙ΄ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζεφρυ με την τουρκική άσκηση στο Αιγαίο τι γίνεται; Αλλά θα μου πεις τι σε νοιάζει εσένα... Αμερικάνος είσαι, τον Αμερικάνο κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. XAXAXA!! O ΜΑΝΟΣ 141 ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όλοι αυτοί που θα έρχονται εδώ για να μας κάνουν την τιμή να μας φωτογραφίσουν ή να γυρίσουν ένα συμπαθητικό φιλμάκι "για λόγους προβολής της Ελλάδας" θα κάνουν τζάμπα διακοπούλες και θα τις πληρώνουμε εμείς "ο υπέροχος λαός". Σας αρέσει; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστά τα λες Τζέφρυ. Πρώτη ενέργεια, ΦΥΓΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.