9/6/10

Στο εδώλιο επειδή μίλησε κουρδικά

Τον μπελά του βρήκε ένας πρώην βουλευτής στην Τουρκία, επειδή πέρυσι έβγαλε λόγο στα κουρδικά, όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος. Ο εισαγγελέας της Άγκυρας κατηγορεί τον Αχμέτ Τουρκ, πρώην ηγέτη του απαγορευμένου πλέον «Κόμματος για μία Δημοκρατική Κοινωνία» (DΤΡ), ότι παρέβη τους τουρκικούς νόμους που απαγορεύουν τη χρήση οποιασδήποτε άλλης γλώσσας εκτός των τουρκικών στις πολιτικές εκδηλώσεις και σε ορισμένα δημόσια κτήρια.

Κατά τη διάρκεια μίας περσινής συνεδρίασης των βουλευτών του DΤΡ στο Κοινοβούλιο, ο Τουρκ ξεκίνησε τον λόγο του στα τουρκικά και μετά συνέχισε στα κουρδικά. Ο εισαγγελέας ζητεί να καταδικαστεί ο Τουρκ σε τουλάχιστον έξι μήνες φυλάκιση. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας αποφάσισε τον προηγούμενο Δεκέμβριο τη διάλυση του DΤΡ, με την κατηγορία ότι έχει σχέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

6 σχόλια:

  1. Που έιναι η ΙΗΗ ( ι-χα-χα ) τώρα?

    Μάλλον είναι χα χα χα...

    Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὅσο ἡ Τουρκία πιέζει τοὺς κούρδους, τόσο τὸ χεορότερο γι' αὐτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον ο ανθρωπισμός του Ερντογάν ενεργοποιείται μόνο στα ανοιχτά της Γάζας...

    Πενθεσίλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οι τουρκικοί νόμοι απαγορεύουν τη χρήση οποιασδήποτε άλλης γλώσσας εκτός των τουρκικών στις πολιτικές εκδηλώσεις και σε ορισμένα δημόσια κτήρια."
    Τι θελουν οι δικοι μας ακτιβιστες με αυτους τους κομπλεξικους Φασιστες της Αγκυρας?Αυτα δε γινονται πουθενα αλλου στο κοσμο παρα μονο απεναντι μας.Πινοσετ..?Ποιος Πινοσετ?Αυτοι ειναι οι δακαλοι του Πινοσετ και η δικη μας κυβερνηση,οπως και οι Ευρωπαιοι,ειναι οι αβανταδοροι του Ισλαμοφασισμου.Αυτο το Εγκλημα που συντελειται τωρα στο κρατος Φρανκεσταιν πρεπει να λαβει τελος.Ειναι μια Ντροπη για ολη την ανθρωποτητα,που θα τη βρει αυριο μπροστα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζώα Τούρκοι, κωλότουρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δειξτε το στον Βαλιανατο αυτο,που μου βγηκε εχθες στον Χαρδαβελα και υποστηριξε το τουρκικο προξενειο της Κομοτηνης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.