11/6/10

Στην Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ

..Στη Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λεμεσό, θα κυριαρχήσουν η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με το Κυπριακό πρόβλημα.Σε αυτήν θα συμμετάσχουν 50 πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, χωρών μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης...

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, αρνήθηκε να παραστεί.

Έφθασε το απόγευμα της Πέμπτης στην Κύπρο ο Τούρκος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να συμπροεδρεύσει με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων.

Στη Διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λεμεσό, θα κυριαρχήσουν η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνδυασμό με το Κυπριακό πρόβλημα.Σε αυτήν θα συμμετάσχουν 50 πρόεδροι και αντιπρόεδροι κοινοβουλίων, χωρών μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, αρνήθηκε να παραστεί.Τον κύριο Τσαβούσογλου υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι κατά την παραμονή του στην Κύπρο δεν θα μεταβεί στα κατεχόμενα. Ο κ. Καρογιάν χαρακτήρισε τη Διάσκεψη, από τις μεγαλύτερες και σημανικότερες διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων.Την εναρκτήρια τελετή της Διάσκεψης θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος και θα δεξιωθεί τους συνέδρους στο Προεδρικό Μέγαρο.Το γεγονός θα καλύψουν δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι.

www.kathimerini.com.cy

1 σχόλιο:

  1. θα παραστεί και ο δικός μας... εγκέφαλοσ της πολιτικής; Ο κ. Πετσάλνικος; Ωχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.