10/6/10

Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Τοκάτη

http://www.habervakti.com/img/UjYpKJH6.jpg
Ελικόπτερο του τουρκικού στρατού με πέντε επιβαίνοντες κατέπεσε σήμερα στην Τοκάτη, κοντά στην κωμόπολη Έρμπαα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων ANF NEWS AGENCY και του ειδησεογραφικού ιστολογίου ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ. Σύμφωνα πάντα με τα συγκεκριμένα δημοσίευματα, οι λόγοι της πτώσης του ελικοπτέρου, που επιβεβαιώνεται από τη Νομαρχία, δεν έγιναν γνωστοί μέχρι στιγμής, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για δυο στρατιωτικούς νεκρούς.
Το ελικόπτερο ανήκει στην Περιφερειακή Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Κερασούντας.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της Τοκάτης, που δεν είναι άλλη από την βυζαντινή Ευδοκιάδα (έχει αρκετά χωριά αλεβιτών), δραστηριοποιούνται ένοπλες ομάδες του ΡΚΚ και αριστερών οργανώσεων.
Nα σημειωθεί οτι στις 7 Δεκεμβρίου 2009, ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε σε διερχόμενο όχημα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στην κωμόπολη Ρεσάντιε της Τοκάτης, σκοτώνοντας επτά στρατοχωροφύλακες και τραυματίζοντας άλλους τρεις.
Επίσης, σύμφωνα πάλι με κουρδικές πηγές, προχθές, Τρίτη, 8 Ιουνίου, οι Κούρδοι αντάρτες κατάφεραν να χτυπήσουν άλλο ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι, του τουρκικού στρατού, κατά τη διάρκεια αερομεταφερόμενης επιχείρησης στα τουρκοϊρακινά σύνορα. Το βληθέν ελικόπτερο δεν κατέπεσε και κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο της μάχης.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουκρικού στρατού έχουν αναζωπυρωθεί μετά την απόφαση του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν να αποσυρθεί και να σταματήσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση του Κουρδικού.


3 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με νεώτερες ειδήσεις, ο νομάρχης Τοκάτης, Şerif Yılmaz, δήλωσε ότι δεν υπάρχει διασωθείς από τους πέντε επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.
    Ντόπιοι μάρτυρες δηλώνουν ότι το ελικόπτερο έπεσε στο οροπέδιο Kuzalan Yaylası και πήρε φωτιά.
    Τη στιγμή αυτή υπερίπτανται δυο στρατιωτικά ελικόπτερα και προσπαθούν να προσεγγίσουν το φλεγόμενο ελικόπτερο.
    Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ>>> .... Κ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.cbsnews.com/stories/2010/06/10/ap/middleeast/main6566992.shtml

    Ιρανική κρατική εφημερίδα αναφέρει ότι 3 Ιρανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας σε δρόμο. Υπεύθυνη θεωρείται η ιρανική πτέρυγα του PKK
    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.