7/6/10

Τουρκία - Γενοκτονίες - Διεθνές Δίκαιο

Με τον Λευτέρη Χριστοφόρου
Μετά τα γεγονότα της Γάζας, η Τουρκία θυμήθηκε όψιμα το Διεθνές Δίκαιο. Οποία υποκρισία, όταν στην πατρίδα μας για τριάντα έξι χρόνια συνέθλιψε κάθε αρχή δικαίου, καταπατεί ανθρώπινα δικαιώματα, προβαίνει σε εγκλήματα πολέμου όπως τον εποικισμό και, ουσιαστικά, δημιουργεί σταδιακά στον τόπο μας μία νέα μορφή γενοκτονίας σε βάρος των Ελλήνων χριστιανών της πατρίδας μας.

Θεωρώ κρίσιμο και σημαντικό, αλλά και καθήκον μας, να υπενθυμίζουμε τη μακρά ιστορία γενοκτονιών των Τούρκων, από το 1915 μέχρι σήμερα με θύματα τους Αρμενίους, τους Έλληνες χριστιανούς του Πόντου, τους Ασσυρίους, τους Κούρδους και φτάνουμε μέχρι σήμερα, βιώνοντας τα εγκλήματα πολέμου στην πατρίδα μας.

Η ανοχή που επιδείχθηκε από τη διεθνή κοινότητα προς την Τουρκία, αποτέλεσε ισχυρό παράγοντα για ν' αποθρασυνθεί ακόμα περισσότερο και να προβεί σε νέες γενοκτονίες.

Οφείλουμε να επαναλαμβάνουμε και να υπερτονίζουμε τη σχεδιασμένη διαχρονική στρατηγική των Τούρκων για εξόντωση χριστιανικών λαών, τον βίαιο εκτοπισμό από τη γενέθλια γη και την υφαρπαγή των περιουσιών και των εστιών τους. Δεν πρέπει ν' αφήσουμε τη διεθνή κοινή γνώμη να λησμονήσει σε ποιους ανήκε ο Πόντος, η Ίμβρος, η Τένεδος και πού ανήκουν τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Εάν η διεθνής κοινότητα έγκαιρα αναγνώριζε τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου, θα ήταν πολύ δύσκολο για την Τουρκία να προβεί σε νέες βαρβαρότητες.

Η τουρκική πολιτική εκδίωξης και εξόντωσης ενάμισι εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915, και την περίοδο 1915-1923 εκατοντάδων χιλιάδων, που ξεπερνούν τις 300.000, ανυπεράσπιστων Ελλήνων χριστιανών της περιοχής του Πόντου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα, τα οποία έχουμε ηθική και ιστορική υποχρέωση να μην τα ξεχνάμε και να τα υπενθυμίζουμε στη διεθνή κοινότητα.

Η Ποντιακή και η Αρμενική Γενοκτονία αποτελούν ειδεχθή εγκλήματα και διεθνή ανοσιουργήματα και έχουν ιστορικό και ηθικό χρέος οι πολιτισμένοι λαοί σήμερα να το αναγνωρίσουν και να καλέσουν την Τουρκία ν' αναλάβει τις ευθύνες της.

Η διεθνής αδιαφορία και η υπερίσχυση ευτελών σκοπιμοτήτων από τους διεθνείς οργανισμούς και τη διεθνή κοινότητα ενεθάρρυναν την Τουρκία να επαναλάβει την πολιτική εθνικού ξεκαθαρίσματος και στην Κύπρο το 1974.

Η πάγια πολιτική εθνικού ξεκαθαρίσματος της Τουρκίας εφαρμόζεται εδώ και 36 χρόνια στην Κύπρο με τα εγκλήματα πολέμου, τις εκκαθαρίσεις και εκτελέσεις, τη σταδιακή εκδίωξη σχεδόν όλων των εγκλωβισμένων, που το ’74 αριθμούσαν 20.000, την υφαρπαγή των περιουσιών και οικιών και την πλήρη καταστροφή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας.

Η προσπάθεια εποικισμού των κατεχομένων και η αλλοίωση του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου επιβεβαιώνει ότι η τουρκική πολιτική εθνικού ξεκαθαρίσματος εναντίον των χριστιανών Αρμενίων, Ελλήνων Ποντίων συνεχίζεται εδώ και 100 χρόνια από τους Τούρκους με τελευταία θύματα τους Έλληνες χριστιανούς της Κύπρου.

Όλοι εμείς οφείλουμε να διεθνοποιήσουμε και να απαιτήσουμε την αναγνώριση των γενοκτονιών από τηνΤουρκία, μέχρις ότου υποχρεωθεί να σταματήσει τη γενοκτονία διαρκείας που διαπράττει στην Κύπρο.

Η Τουρκία δεν νομιμοποιείται να επιζητεί μία θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όταν δεν αποδέχεται το παρελθόν της και όταν μάλιστα αρνείται να σταματήσει να το επαναλαμβάνει στην Κύπρο.

Λευτέρης Χριστοφόρου
Α’ Αντιπρόεδρος ΔΗ.ΣΥ.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ ΚΑΙ ΜΥΡΣΙΝΗ ΕΣΥ ΔΟΞΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.