9/6/10

Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Καντάφι

Σε θερμό κλίμα η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στη Λιβύη και συνάντηση με τον Μουαμάρ Καντάφι.
Συμφωνία στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης υπεγράφη σήμερα το απόγευμα στην Τρίπολη.
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Ελ Μαχμούντι ελ Μπαγκντάντι μίλησε για ιστορική μέρα, ενώ ανέφερε ότι η οδηγία που έδωσε ο Μουάμαρ Καντάφι είναι με κάθε τρόπο να αναπτυχθούν οι οικονομικές σχέσεις της Λιβύης με την Ελλάδα.
Από την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου έκανε λόγο για καθαρό μήνυμα και για αναβίωση μιας παλιάς σχέσης μεταξύ των δύο χωρών η οποία είχε αρχίσει από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Μουάμαρ Καντάφι.
Οπως ανακοινώθηκε η συμφωνία περιλαμβάνεται σε μνημόνιο το οποίο υπέγραψαν από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης και από τη Λιβυκή ο υπουργός Οικονομικών και Σχεδιασμού.
Οι βασικοί τομείς οι οποίοι περιλαμβάνονται στο μνημόνιο συνεργασίας είναι οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, τα γεωργικά προϊόντα, η αρχαιολογία, η κατασκευή έργων υποδομής κυρίως λιμενικών, το real estate, η φαρμακοβιομηχανίες καθώς και η υγεία και η παιδεία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο πλευρές έθεσαν σφιχτά χρονικά περιθώρια για την εφαρμογή της συμφωνίας και σε τρεις μήνες θα γίνει η πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής της.
Επίσης συστήθηκε ειδική ομάδα εργασίας η οποία θα παρακολουθεί την πορεία όλης της συνεργασίας για την οποία ο Λίβυος πρωθυπουργός εξέφρασε την επιθυμία της κυβέρνησής του από συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας να μετατραπεί σε εταιρική σχέση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

14 σχόλια:

  1. Υπάρχουν ηγέτες που παίρνουν ακόμα στα σοβαρά το γιωρίκα μας κι ασχολούνται μαζί του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ακόμα καλύτερο είναι
    στην χθεσινή είδηση, εδώ:

    http://translate.google.com/translate?hl=en&ie=UTF-8&langpair=auto%7Cen&u=http://www.fpnp.net/ar/news/49685_%25D8%25A7%25D9%2584%25D9%2582%25D8%25B0%25D8%25A7%25D9%2581%25D9%258A:_%25D8%25A7%25D9%2584%25D9%2584%25D9%2587_%25D9%2584%25D9%2585_%25D9%258A%25D8%25AE%25D9%2584%25D9%2582_%25D8%25A3%25D9%2588%25D8%25B1%25D9%2588%25D8%25A8%25D8%25A7_%25D9%2584%25D9%2584%25D8%25A3%25D9%2588%25D8%25B1%25D9%2588%25D8%25A8%25D9%258A%25D9%258A%25D9%2586_%25D9%2581%25D9%2582%25D8%25B7.html&tbb=1&rurl=translate.google.com&twu=1

    Ο Καντάφι λοιπόν, σε ομιλία του σε μια αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων Μουσουλμάνων Ηγετών από τα Βαλκάνια, μίλησε για την (μαύρη) μέρα που θα ενταχθεί η Τουρκία στην ΕΕ και όπως είπε χαρακτηριστικά: "θα γίνει ο Δούρειος Ίππος για το Ισλάμ στην Ευρώπη".

    Kαι μετά το μουσουλμανικό event, να και η γιωργάρα στην Τρίπολη, για να εξαργυρώσει την επιταγή για το λαθρονομοσχέδιο! Μην παρεξηγηθώ, το εννοώ μεταφορικά ως επιταγή επιτυχίας και συγχαρητηρίων για το λαθρονομοσχέδιο...

    Το ακόμα πιο καλό είναι ότι ο Καντάφι είπε στους ισλαμιστές ηγέτες
    ότι εάν ενταχθεί και η Τουρκία στην ΕΕ, η χαρά και η απόλαυση θα είναι διπλή: Και Τουρκία και Αλβανία μαζί, σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν είναι πλέον χριστιανική.
    (και ποιό κράτος είναι στη μέση των προ-αναφερομένων ισλαμικών κρατών; αχ! καλέ! εμείς είμαστε! άντε γιωργάρα, μεσαίος στο σάντουιτς, θα καλοπεράσεις πάλι!)

    Και ο Καντάφι, συνέχισε ακάθεκτος:
    Ευτυχώς, είπε, οι μουσουλμάνοι άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και να πολλαπλασιάζονται περισσότερο από τους πιστούς των υπόλοιπων θρησκειών. Και αυτό είναι το θέλημα του Αλλάχ! Είναι η απόδειξη ότι ο Αλλάχ θέλει να υπάρχουν περισσότεροι μουσουλμάνοι. Και ως εκ τούτου, κατέληξε ο Καντάφι, το Ισλαμικό Μέτωπο στην Ευρώπη θα υπερασπίζεται τους μουσουλμάνους και δεν θα υπάρχει άλλη σφαγή όπως στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη!

    Ναι, το είπε και αυτό. Και όσοι νομίζετε ότι οι Σέρβοι είναι αδέλφια σας, να το ξεχάσετε, διότι άλλα σχέδια έχει η γιωργάρα...

    Και συνέχισε ο Καντάφι, μιλώντας για ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ναι! ναι! αυτή που μας έλεγε και η πρωθυπουργάρα μας!)
    κάτω από το ισλαμικό λάβαρο να δημιουργηθεί και στην Ευρώπη ένα ενιαίο ισλαμικό κράτος, διότι
    είπε ο Καντάφι:

    " κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ζούμε στην Ευρώπη: Η Ευρώπη δημιουργήθηκε από τον Αλλάχ, Δεν την δημιούργησαν οι Ευρωπαίοι! Και εσείς (δείχνοντας το μουσουλμανικό πλήθος) είστε οι λαοί της Ευρώπης και αυτή ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΣΑΣ!!!Πως μπορείτε να ζείτε εκεί ως δούλοι ή διωκόμενοι;;; Δεν γίνεται!"

    Καταλάβατε; ο Αλλάχ δημιούργησε την Ευρώπη. Μιλάμε για επιπέδο ιστορικών γνώσεων τζιμη και ioannis μαζί.
    Κάποιος να εξηγήσει στον κύριο Καντάφι ότι η Ευρώπη προϋπήρχε χιλιάδες χρόνια πριν οι άραβες επινοήσουν τον αλλάχ. Τί πριν "επινοήσουν" δηλαδή; Πριν κλέψουν από τους Εβραίους τον μονοθεϊσμό, για την ακρίβεια.
    Συγκεκριμένα, μάλιστα, η Ευρώπη και οι Έλληνες που την δημιούργησαν, υπήρχαν όταν οι άραβες ήταν ακόμα μονοκύτταροι προκαρυωτικοί...

    Ευτυχώς, που η γιωργάρα είναι IQ ραδικιού και δεν σκαμπάζει από τέτοια...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα.. βαψομαλιάς!

    Δουλειά στην Λιβύη; Καλή τύχη. Εκτός αν το θέλει ο βαψομαλιάς (ή η Shell), η Λιβύη είναι 100 φορές χειρότερη σε διαφθορά και χάσιμο χρόνου από την Ελλάδα. Εμπόριο ναι. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Λιβύης";;;;;
    Το στρατηγικό περιλαμβάνει τα "τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, ενέργεια, τουρισμός, γεωργικά προϊόντα, αρχαιολογία, κατασκευή έργων υποδομής κυρίως λιμενικών, real estate, φαρμακοβιομηχανίες, υγεία, παιδεία"

    κε Καλλεντρίδη πως σας ακούγεται το "στρατηγικής"; Είναι καλό; θα έχουμε οφέλη; ή μήπως η Λιβύη θα έχει πολύ μεγαλύτερα οφέλη; μήπως είναι τέχνασμα για να βάλει στο χέρι τα αποθέματα πετρελαίου κάτω από την Κρήτη;
    Πιστεύεται ότι η Λιβύη θα είναι περισσότερο "ελληνόφιλη" στα εθνικά μας θέματα;

    Και τώρα σε όλα τα παραπάνω τη λέξη Λιβύη αντικαταστήστε την με την λέξη ΙΣΡΑΗΛ...
    = Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ
    απλά δείτε όλα τα σχόλια σε άλλες αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας με διορθώσει κάποιος εάν κάνω λάθος, αλλά αν κατάλαβα καλά, το παιδί κατέβηκε στην Λιβύη, να αναθερμάνει την σχέση του με τον φίλο του μπαμπά του, συνταγματάρχη, και να προσελκύσει κάποιες λιβυκές επενδύσεις στην Ελλάδα...

    Αντί γι αυτό, έλαβε ένα μεγαλοπρεπέστατο αυτόγραφο (sic!!). Ο συνταγματάρχης υπέγραψε στο παιδί μια φωτογραφία του με τον Μιττεραν, και προσκάλεσε Ελληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Λιβύη!!!!!

    Κάνω κάπου λάθος;
    Πόσο κόστισε αυτό το ταξίδι στους Ελληνες φορολογούμενους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πω πω με κάτι κραταιές υπερδυνάμεις που συνάπτουμε στρατηγικές συμμαχίες!!! Θα παράγουμε μαζί και αεροσκάφη; Υποβρύχια; Φούσκα όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. o ΓΑΠ μιλούσε και ο Κανταφι ουτε που τον κοιτούσε.Σαν να λεγε σε γραφω στα..., και μετα εφυγε με το αμαξιδιο του γκολφ!ξεφτιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είστε όλοι αχάριστοι!

    Έχουμε ήδη ένα απτό αποτέλεσμα αυτής της επίσκεψης-στρατηγικής συνεργασίας: ο Κανταφι πήρε τη φωτογραφία Μυτεράν-Καντάφι-Ανδρέα Παπανδρέου, υπέγραψε, και την έδωσε σαν αυτόγραφο στον Έλληνα Πρωθυπουργό...

    Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, στην κατάσταση που βρισκόμαστε και δεδομένης της ανικανότητας να το παίξουμε διαμεσολαβητές στους υπολοίπους μεσανατολίτες (το έχει πάρει εργολαβία άλλος τώρα...), τί άλλο να κάνει και ο Παμπούκης - τρέχει και δεν φτάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρόβλημα σε πυρηνικό αντιδραστήρα στην Αγία Πετρούπολη - Καθησυχάζουν οι αρχές
    09-06-2010 19:05:40
    Τη λειτουργία ενός από τους τέσσερις αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Αγία Πετρούπολη, σταμάτησαν οι ρωσικές αρχές, μετά τον εντοπισμό βλάβης σε αυτόν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον 4ο αντιδραστήρα αποσυνδέθηκε μία αντλία κυκλοφορίας του ψυκτικού υγρού.

    Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το ποσοστό της ραδιενέργειας στην περιοχή του σταθμού και γύρω από αυτόν δεν ξεπερνάει τα επιτρεπόμενα επίπεδα.

    Σε λειτουργία παραμένουν οι αντιδραστήρες Νο 2 και Νο 3 του σταθμού της Αγίας Πετρούπολης. Η λειτουργία του αντιδραστήρα Νο 1 είχε διακοπεί στις αρχές Ιουνίου για προγραμματισμένες επισκευαστικές εργασίες.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν μας ενδιαφέρουν άμεσα οι οικονομικές δοσολοψίες με τον Καντάφι.Κανέναν Αφρικανό λαθρομετανάστη μπορεί να πάρει πίσω για να τον επαναπροωθήσει στην χώρα του ? Γεμίσαμε Αφρικανούς που δηλώνουν όλοι Σομαλοί αιτούντες άσυλο και δεν ξέρουν να δείξουν στον χάρτη την θέση της Σομαλίας...Άντε να ξελαφρώσει λιγάκι ο τόπος μας από δαύτους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μὲ τὰ ροῦχα αἱματωμένα
    ξέρω ὅτι ἔβγαινες κρυφὰ
    νὰ γυρεύῃς εἰς τὰ ξένα
    ἄλλα χέρια δυνατά.

    Μοναχὴ τὸ δρόμο ἐπῆρες,
    ἐξανάλθες μοναχή,
    δὲν εἶν᾿ εὔκολες οἱ θύρες,
    ἐὰν ἡ χρεία τὲς κουρταλῆ.

    Ἄλλος σου ἔκλαψε εἰς τὰ στήθια
    ἀλλ᾿ ἀνάσασιν καμιὰ
    ἄλλος σοῦ ἔταξε βοήθεια
    καὶ σὲ γέλασε φρικτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πλάκα-πλάκα, αυτός ο γελοίος κυβερνά 41 χρόνια τώρα, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

    Πώς διάολο, όμως, επιβάλλεται; Και το ρωτώ αυτό, διότι, παρά το ότι έχει παιδιά, ο τύπος είναι αδελφή του κερατά και για όσους έχουν ζήσει σε αραβικά κράτη, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για άνδρα από το να είναι πισωγλέντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έβλεπα στις ειδήσεις της ΝΕΤ το μεσημέρι το ρεπορτάζ της επίσκεψης τού.... άντε μη κολαστώ μεσημεριάτικα... και μου ήρθε κλαυσίγελως... δεν είναι αλήθεια αυτό που μας συμβαίνει ρε παιδιά. Δεν είναι δυνατόν... όνειρο βλέπουμε, θα ξυπνήσουμε κάποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.