2/6/10

Άλλο πράγμα ο ιδεαλισμός και άλλο πράγμα η συμπόρευση με τους γενοκτόνους-φασίστες Τούρκους

Bookmark and Share

Αναφερθήκαμε χθες επικριτικά στη συμμετοχή Ελλήνων ακτιβιστών, οι οποίοι θεωρούμε ότι προσφέρουν τεράστιο ανθρωπιστικό έργο (σε μια περιοχή όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ποδοπατείται με τον πιο στυγνό τρόπο από το κράτος του Ισραήλ), σε μια καλοστημένη επιχείρηση της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποίησε ρατσιστικούς-φασιστικούς μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν εναντίον του Ελληνισμού της Ανατολής και της Κύπρου.

Η συμμετοχή ακτιβιστών από την Ελλάδα και από άλλες περίπου 30 χώρες της Δύσης σε αυτή την επιχείρηση, έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία, από πρωταθλητής παγκοσμίως στον τομέα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αναγορευθεί σε υπέρμαχο, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τα νεοοθωμανικά τους σχέδια.
Όσον αφορά της θέσεις μας για το Ισραήλ και της ελληνοϊσραηλινές σχέσεις, παραθέτουμε αυτούσιο άρθρο, που δημοσιεύσαμε στο ιστολόγιό μας τον Αύγουστο του 2009.

Mε αφορμή τις πτήσεις των Heron πάνω από τα ελληνικά νησιά
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009
του Σάββα Καλεντερίδη
Μετά από τη δημοσίευση της είδησης για πτήσεις των ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένων αεροπλάνων τύπου Heron πάνω από την ελληνική επικράτεια, έχουν γραφτεί στο ιστολόγιό μας μερικά σχόλια που παρουσιάζουν την αδυναμία της Ελλάδος να αντιμετωπίσει την Τουρκία, ως απόρροια της άρνησης και της αργοπορίας της χώρας μας να συνάψει στρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να αποκλείεται συμμαχία με καμία χώρα του κόσμου, αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις, που τις λέει η ίδια η λέξη: συμ=μαχώ, δηλαδή συμπαρατάσσομαι και μάχομαι από κοινού εναντίον κάποιου εχθρού. Άρα, θα πρέπει να εντοπιστούν κοινά στρατηγικά συμφέροντα για να ακολουθήσει σύναψη στρατηγικής σχέσης.

Υπάρχουν όμως οι προϋποθέσεις αυτές στην περίπτωση της Ελλάδας και του Ισραήλ, το οποίο Ισραήλ έχει ήδη συνάψει στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, μια συμμαχία που στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον της χώρας μας;

Για όσους, λοιπόν, προσπαθούν να πείσουν και να παρασύρουν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον απλό κόσμο ότι με μια στρατηγική συμμαχία θα λύσουμε το πρόβλημα Τουρκία, έχουμε να πούμε τα εξής:

Πρώτον, σε ό,τι αφορά τα Heron, το πρόβλημα δεν θα λυθει αν πάρουμε και μεις το αντίστοιχο σύστημα από το Ισραήλ, γιατί τα τουρκικά μη επανδρωμένα θα συνεχίσουν να πετάνε πάνω από το Αιγαίο και από τον Έβρο, συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα ισχυροποιήσουν τη θέση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Τί θα έχουμε πετύχει;

Απλά, θα έχουμε κάνει κατά μερικές εκατονταδες εκατομμύρια δολάρια πλουσιώτερο το Ισραήλ και θα δώσουμε δουλειά σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ισραηλινούς.
Δεύτερον, η πολυδιαφημιζόμενη από πολλούς, κυρίως ανωνύμους, 'στρατηγική συμμαχία' της Ελλάδος με το Ισραήλ, θα διαρρήξει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της Ελλάδος με τις αραβικές χώρες και απλά θα ενισχύσει τη θέση του Ισραήλ για να ζητά και να παίρνει πιο πολλά από την Τουρκία, παρουσιάζοντας τις σχέσεις του με την Ελλάδα ως φόβητρο, και μετά, αντίστοιχα, για να ικανοποιήσει τις δικές μας ανησυχίες, θα ζητά και θα παίρνει πιο πολλά από την Ελλάδα και ούτω καθ' εξής. Κανονικός φαύλος κύκλος.

Δηλαδή, με άλλα λόγια, θα κληθούμε να συνάψουμε μια στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, το οποίο θα συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικές σχέσεις με την Τουρκία, με αποτέλεσμα αντί να βγούμε κερδισμένοι από τη σχέση αυτή, να βγούμε διπλά χαμένοι, αφού από τη μια πλευρά δεν θα εξουδετερώσουμε την τουρκική απειλή -το αντίθετο μάλιστα- και από την άλλη θα απωλέσουμε το όποιο πλεονέκτημα έχουμε από τις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο.
Υπό την έννοια αυτή και κάτω από τις παρούσε συνθήκες, δεν υπάρχει πιο μεγάλη μπαρούφα και ταυτόχρονα παγίδα για την Ελλάδα, από τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ανάγκη σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Πώς το αιτιολογώ;

Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με την πολιτική και με τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Για όσους θέλουν να ενσκύψουν και να εντρυφήσουν στο θέμα, ας μελετήσουν την εσπευσμένη επίσκεψη του τουρκοεβραίου επιχειρηματία Ζακ Καμχί στην Ιερουσαλήμ, τότε που ορισμένοι στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ προσπάθησαν να τιμωρήσουν την Τουρκία για την απίστευτη απρέπεια του Ερντογάν απέναντι στον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες.

Μετά από εκείνη την επίσκεψη μπήκε ο 'κάθε κατεργάρης στον πάγκο του', σταμάτησε κάθε ενέργεια για να τιμωρηθεί η Τουρκία και έκτοτε συνεχίζεται απρόσκοπτα η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία στην παρούσα φάση έχει ως στόχο να διαρρήξει την ενότητα του χώρου μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος.

Η εξάλειψη του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία από τους νεοτούρκους και τον Κεμάλ, η κατάσταση στο Κυπριακό, η συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας-Ισραήλ και το "λάθος" του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ νοτίως του Καστελορίζου, η αμφισβήτηση στο Αιγαίο, η αμβισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και αυτή καθ' αυτή η ανάδειξη του Σκοπιανού, αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία είναι χτισμένη η στρατηγική συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ και η μόνη θέση που μπορεί να έχει η Ελλάδα σ' αυτήν είναι του υποτελούς.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, αποτελεί άμεση εθνική επιταγή ο εντοπισμός, η εξουδετέρωση και η λογοδοσία όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων που οδήγησαν στην επαίσχυντη και εθνικά επικίνδυνη συνεργασία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των πληθυσμών, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έγιναν στην ιστορία της ανθρωπότητας, αργά, σταθερά και μεθοδικά, εδώ και δεκαετίες, εξυφαίνεται μια συνωμοσία εις βάρος των ιστορικών και στρατηγικών συμφερόντων του Ελληνισμού στη γραμμή Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Θράκη-Θεσσαλονίκη-Σκόπια, μια συνωμοσία που έχει οδηγήσει ήδη στο κρεματόριο την Κύπρο και έχει προχωρήσει τα ύπουλα σχέδιά της και στους υπόλοιπους στόχους.

Η παρουσία τις μέρες αυτές του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και οι αποστάσεις που παίρνει από την απαράδεκτη για σύμμαχο συμπεριφορά της Τουρκίας είναι η κραυγαλέα απόδειξη της θανάσιμης απειλής που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ο Ελληνισμός δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποκαλύψει όλες της πτυχές αυτής της υπόθεσης και να προετοιμασθεί κατάλληλα για να τις αντιμετωπίσει.

Στην παρούσα φάση, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η συμμαχία Τουρκίας-Ισραήλ σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων, είναι να αποκαλυφθούν οι πτυχές και οι πραγματικές διαστάσεις της τουρκοϊσραηλινής συμπόρευσης και συνεργασίας στο μέτωπο Κύπρος-Καστελόριζο-Κρήτη-Ρόδος-Αιγαίο-Σκόπια. Μόνο η αποκάλυψη μπορεί να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να αλλάξει στάση και όχι το άνοιγμα των ελληνικών ουρανών στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία. Φυσικά δεν παραβλέπονται οι άλλες διεθνοπολιτκές πτυχές του όλου ζητήματος, οι οποίες όμως δεν αποτελούν αντικείμενο της ανάρτησης αυτής.

Η υπόθεση αυτή δεν είναι εύκολη, γιατί εκτός από τους φανερούς 'παίκτες' σε αυτή την ιστορία, υπάρχουν και οι κρυφοί, αυτοί που δρουν ύπουλα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό, στα υπουργεία Παιδείας, Άμυνας, Ενημέρωσης, στα ίδια τα ΜΜΕ, στα Πανεπιστήμια, στην ίδια την κοινωνία, προωθώντας τα σχέδια που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Πρέπει λοιπόν να αγωνιστούμε, για να κρατήσουμε την πατρίδα μας πραγματικά ελεύθερη και το Αιγαίο ελληνικό.

Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι εύκολος και θα έχει πολλές παγίδες, με πρώτη και καλύτερη την παγίδα του 'αντισημιτισμού', μια παγίδα που είναι στημένη και κρυμένη κάλα και έχει πολλούς 'παίκτες' και άπειρα μέσα και κεφάλαια, για να αποκρούει κάθε απόπειρα αποκάλυψης και εξουδετέρωσης των σχεδίων που εξυφαίνονται εις βάρος του ελληνισμού.
Εμείς, στο ιστολόγιο αυτό, δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτή, γιαυτό και καλούμε τους φίλους και σχολιαστές μας να σχολιάζουν πολιτικά και με επιχειρήματα τα τεκταινόμενα, για να μη δώσουμε επιχειρήματα σε εκείνους που μας περιμένουν στη ...γωνία.

29 σχόλια:

  1. Για να μην ξεχνιόμαστε, παραθέτω και ένα σχόλιο που είχα κάνει στις 31 Αυγούστου 2009 4:25 π.μ.
    skal είπε...

    Ανώνυμε φίλε 30 Αύγουστος 2009 8:46 μμ
    Διάβασα με προσοχή το σχόλιο και τον προβληματισμό σου.
    Δεν είπε κανείς να μην έχει η Ελάδα σχέσεις και συνεργασία με το Ισραήλ.
    Μιλάμε για στρατηγικές σχέσεις και συμμαχία.
    Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει κάτω από τις παρούσε ςσυνθήκες.
    Αν αλλάξουν, εδώ είμαστε.
    Να μερικές από τις προϋποθέσεις.

    Επαναλαμβάνω, οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ είναι βαθειές και δεν έχουν μόνο πλούσιο παρελθόν, έχουν και μέλλον.
    Για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη δυο πολύ σημαντικά προγράμματα:
    Το ένα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τζευχάν-Χάιφα και το άλλο η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, που θα στρωθεί παράλληλα με αυτόν του φυσικού αερίου.
    Οι αγωγοί αυτοί είναι υποθαλάσσιοι και θα πρέπει περάσουν από την ΑΟΖ της Συρίας και του Λιβάνου ή από την ΑΟΖ της Κύπρου.
    Ένας από τους λόγους που διαμελίστηκε η Κύπρος το 1974 και επιδιώχτηκε και συνεχίζεται η προσπάθεια για 'λύση' του Κυπριακού στη λογική του σχεδίου Αννάν ήταν-είναι ακριβώς αυτός, δηλαδή η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στα ζητήματα αυτά και συγκεκριμένα στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υποθαλλάσιων κοιτασμάτων και της αδειοδότησης διέλευσης των αγωγών από το βυθό της κυπριακής ΑΟΖ με βάση τα συμφέροντα του Ισραήλ, της Αγλγίας, των ΗΠΑ και φυσικά της Τουρκίας.
    -Εαν, λοιπόν, το Ισραήλ δεχτεί να ορίσει την ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου και δείξει έμπρακτα ότι αναγνωρίζει τακυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    -Εαν το Ισραήλ αρνηθεί να συμμετέχει από κοινού με ΗΠΑ και Τουρκία στις άθλιες ασκήσεις που γίνονται στην ελληνική ΑΟΖ νότια του Καστελορίζου, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα τουρκική, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    -Αν το Ισραήλ, αντί να παίζει κρυφτούλι και να παίζει με τις λέξεις, αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής (αφού αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του Ισραήλ και κάθε Εβραίου να μάχεται την αδικία και το ρατσισμό και τις γενοκτονίες που έγιναν κυοφορούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη) τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    Αν το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και αλλού πάψει την άθλια συμπόρευσή του με τους Τούρκους και την Τουρκία, μια συμπόρευση που στην ουσία ενθαρρύνει την Τουρκία να ασκεί τις γνωστές απαράδεκτες πολιτικές της στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη και τηρήσει τουλάχιστον ουδέτερη στάση στα θέματα που απασχολούν τις ελληνοτουρκικ΄ς σχέσεις, τότε ναι, αξίζει να επανεξετάσει κανείς τη στάση του απέναντι στο Ισραήλ και να δει με άλλο μάτι το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων.
    Τα ανωτέρω είναι μερικές από τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ.
    Τα υπόλοιπα, ασκήσεις του τύπου 'Ένδοξος Σπαρτιάτης' και θολές φωνές για στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αθλιότητες του Ισραήλ και του εβραϊκού λόμπι εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, είναι τουλάχιστον ακατανόητα.

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/08/m-heron.html#ixzz0pg57nQK3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Η προσπάθεια που υποστήριξε το ΝΑΤΟ για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, την Ελλάδα και μελλοντικώς και την Ιορδανία ως ένα προοίμιο στενής συνεργασίας ΝΑΤΟ- Ισραήλ κατέληξε σε φιάσκο...(Βήμα)

    Για να καταλάβουμε όλοι μας τι σήμαιναν οι ασκήσεις αυτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολη η ουσια της παραθεσης του κου Καλεντερίδη βρισκεται στο παρακατω σημείο

    "Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη."

    Αυτο να το καταλαβουν καλα καποιοι ντενεκεδες ξεγανωτοι που τα τελευταια 24ωρα βαλθηκαν να μας τρελλανουν με τις αρλουμπες τους!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατά την γνώμη μου όσοι Ελληνες "ακτιβιστές' πήγαν μαζί με τους δήθεν Τούρκους "ακτιβιστές" είναι οι ηλίθιοι ή προδότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Σάββα, όταν το 99% της κοινής γνώμης μίας Ισλαμικής χώρας όπως η Τουρκία θέλει την εξαφάνιση των Εβραίων από την γη, να δούμε πόσο θα κρατήσει η Τουρκοεβραϊκή συμμαχία. Και τον Ερντογάν να ανατρέψουν οι Εβραιόφιλοι, δεν θα μπορέσουν να ανατρέψουν το ποτάμι του Ισλαμοφασισμού στην Τουρκία. Ήταν ιστορική βλακεία αυτό που διέπραξαν Αμερικάνοι, Άγγλοι και Ισραηλινοί να στηρίξουν την Τουρκία στον πόλεμό της εναντίον μας το 1974. Προϋπόθεση δική μας για συργασία με αυτούς πρέπει να είναι να αντιστρέψουν ακριβώς ότι έκαναν το 1974, δηλαδή να υποχρεώσουν την απόσυρση του Τουρκικού στρατού πρώτα από την Κύπρο, και μετά να επαναπατρίσουν τους εποίκους στη μάνα τους Ανατολία. Εάν τα κάνουν και πάλι θάλασσα, το μέλλον τους στην περιοχή θα είναι μαύρο, και η Ελλάδα θα οδηγηθεί εκ των πραγμάτων στις αγκάλες άλλων συμμάχων, δηλαδή θα χάσουν και το τελευταίο μη μουσουλμανικό στήριγμα στην περιοχή. Αφήστε που έτσι όπως τα έκαναν οι τρεις παραπάνω, η χώρα μας μπορεί μία μέρα να εξισλαμισθεί με μεγάλη ταχύτητα. Να διαλέξουν οι τρεις φίλοι μας τι θέλουν : Ελλάδα Οθωμανοσλαμική, Ελλάδα Ρωσοκινεζική, ή Ελλάδα μαζί τους, και να πράξουν αμέσως. Πρώτα από όλα, πέταμα οι Τούρκοι από την Κύπρο, και μετά εγώ θα σηκώσω Αμερικανική και Ισραηλινή σημαία στο σπίτι μου, και θα δώσω τόπο στην οργή για την καταστροφή που έκαναν οι άξεστοι καουμπόϊδες στον τόπο μου. Αν όμως τα κάνουν θάλασσα και πάλι, θα βρω άλλες σημαίες να σηκώσω, παρα την αγάπη που έχω για τον διαχρονικά αδικημένο λαό του Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο και αν ορισμένα στοιχεία του παραπάνω ή προηγούμενου συναφούς κειμένου (π.χ. για το ποιόν των Τούρκων ακτιβιστών) είναι αληθή, αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης απέναντι στο λιμοκτονούντα παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας.

    Και αυτή η ανάγκη δεν είναι "ιδεαλισμός", είναι ο αληθινός διεθνισμός (που δεν έχει καμμία σχέση με τον κοσμοπολιτισμό των γιαλαντζί "αριστερών" του ΣΥΝ), δηλαδη η συμπαράταξη των μαχόμενων λαών απέναντι στον ιμπεριαλισμό, στη νεοαποικιοκρατία και τον φασισμό είτε έχει ως σύμβολο τη σβάστικα, είτε έχει ως σύμβολο το άγαλμα της ελευθερίας, είτε έχει ως σύμβολο το άστρο του Δαυίδ.
    Αυτά είναι αλφαβητικά ζητήματα για όποιον έχει έστω και ψίγματα μαρξιστικής διαπαιδαγώγησης.

    Επομένως, το να καυτηριάζετε έμμεσα ή άμεσα τους Έλληνες Κομμουνιστές ακτιβιστές επειδή συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό, είναι τουλάχιστον άτοπο και άδικο για να μην πω προβοκατόρικο επειδή αποπροσανατολίζει ως προς τα κίνητρά τους και ταυτόχρονα ρίχνει νερό στο μύλο των φιλο-ισραηλινών & φιλο-αμερικανικών μηχανισμών προπαγάνδας.

    Είναι αυτοί οι ίδιοι μηχανισμοί που έχουν τα τελευταία χρόνια οργιάσει στην κατασκευή ψευδών ειδήσεων για "ισλαμοτρομοκράτες"
    πισω από τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελ/νησο και το Δεκέμβρη του 2008 στην Αθήνα.

    Ενδεδυμένοι μανδύα ελληνικών "πατριωτικών" δεξαμενών σκέψης, οι μηχανισμοί αυτοί έχουν επιτυχώς διεισδύσει στην ελληνική ακροδεξιά ή "πατριωτικό χώρο" όπως αυτοαποκαλείται και έχουν μεταβάλλει τον παραδοσιακό αντισημιτισμό της σε ισλαμοφοβία, ισλαμουστερία και φιλοεβραισμό.
    Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω και πολλά ήδη είπα.

    Δικαίωμά σας λοιπόν, υμών των ακροδεξιών αναγνωστών του μπλογκ και μη, να μεταλλάσσεστε πολιτικοιδεολογικά με τον τρόπο που είχε μεταλλαχθεί ο δολοφονηθείς ομοφυλόφιλος Ολλανδός ομοιδεάτης σας Πιμ Φορτούιν (από νεοναζί έγινε πολιτική περσόνα με τα χρήματα της εγχώριας ισλαμοφοβικής εβραικής κοινότητας αδαμαντοκοπών)και από αντισημίτες να γίνεστε διαπρύσιοι κήρυκες του δικαίου των δολοφονικών ενεργειών του σιωνιστικού κράτους.
    Είναι άλλωστε λογικό για μας τους Κομμουνιστές να γίνετε έτσι εσείς οι ακροδεξιοί, όχι μόνο εξαιτίας του βεβαρυμένου ιστορικού κωλοτούμπας του εγχώριου ηγέτη σας αλλά επειδή οι φασισμοί όσο κι αν συγκρούονται, νομοτελειακά συναντώνται αργά ή γρήγορα και ο αντισημίτης γίνεται φιλοεβραίος και τούμπαλιν.

    ΔΕΝ έχετε όμως κανένα δικαίωμα να εγκαλείτε όσους δικούς μας πήγαν με κίνδυνο της ζωής τους να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό ΧΩΡΙΣ να κοιτάξουν τις ταυτότητες και το ιστορικό όσων άλλων ακτιβιστών από άλλες χώρες μετείχαν στο ίδιο εγχείρημα.
    Αυτά τα κάνουν πράκτορες ή ακροδεξιοί ρουφιάνοι, όχι Αριστεροί πατριώτες που επιτελούν το διεθνιστικό καθήκον τους.


    ΥΓ. Κύριε Καλεντερίδη, η φράση "Η Τουρκία και το Ισραήλ έχουν βαθιές σχέσεις (σχέσεις μάνας-παιδιού) που δεν είναι δυνατόν και δεν πρόκειται να διαρραγούν ποτέ και από καμμία δύναμη" είναι τρομερά απόλυτη και δογματική, γεγονός που τη φέρει σε απόλυτη αντιθεση με κάθε κανόνα διεθνών σχέσεων και γεωπολιτικής.
    Μου φαίνεται πως το όντως υπαρκτό ζήτημα της ιδιάζουσας σχέσης των ντονμέδων με την οθωμανική και αργότερα και με την κεμαλική εξουσία, τείνει να δημιουργήσει μύθους και συνωμοσιολογικά σενάρια, τα οποία παραγνωρίζουν τη σημερινή μεταβαλλόμενη ταξική διαστρωμάτωση και πολιτική τάξη της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. El Carnicero Rojo
    Το ιστολόγιο και γω προσωπικά θεωρώ ότι η βοήθεια των αποκλεισμένων της Γάζας από τα μέλη της οργάνωσης FREE GAZA, Έλληνες και ξένους, είναι κατά βάση υπέρτατη ανθρωπιστική πράξη σε ένα λαό που υφίσταται την αγριότητα και τη θηριωδία του κράτους του Ισραήλ.
    Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα κάνουμε κριτική, υπεράνω της οποίας δεν είναι ουδείς.
    Ξέρεις, πονάμε εμείς οι Πόντιοι όταν βλέπουμε τους ακτιβιστές, που παρεμπιπτόντως είναι απόντες από τους αγώνες για τη Γενοκτονία, να συμπαρατάσσονται με ό,τι πιο σκοταδιστικό-φασιστικό-ρατσιστικό υπάρχει στην Τουρκία.
    Εξ ου και η κριτική.
    Όσον αφορά τη θέση μου για τις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, έχεις δίκιο, είναι δογματική, αλλά η καταφυγή στη συγκεκριμένη έκφραση έγινε για να δώσω έμφαση στο περιεχόμενο, που δεν αλλάζει. Απλά σε καλώ να σκεφτείς ότι παρά τα προβλήματα στις τουρκοϊσραηλινές σχέσεις, ήταν προγραμματισμένες τρεις κοινές ασκήσεις για το επόμενο διάστημα.
    Για να διαταραχτούν οι σχέσεις των δυο χωρών στο στρατηγικό τους επίπεδο, θα πρέπει να έλθουν τα πάνω κάτω στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. skal 1:19 μμ:
    "Ξέρεις, πονάμε εμείς οι Πόντιοι όταν βλέπουμε τους ακτιβιστές, που παρεμπιπτόντως είναι απόντες από τους αγώνες για τη Γενοκτονία"

    Φίλε skal, αφού οι ακτιβιστές επιτελούν το διεθνιστικό καθήκον τους, πως θα βγουν να μιλήσουν για τους Πόντιους που είναι δικοί μας; Μπορεί μετά οι άλλοι διεθνιστές να τους αποκαλέσουν εθνικιστές και πως θα ζήσουν με τη ρετσινιά; Είναι θέμα αξιοπρέπειας, καταλαβαίνεις τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Τουρκία πάει για ρήξη με το Ισραήλ, οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι του Ισραήλ. Εμείς δηλαδή θα πάμε να πολεμήσουμε με το πλευρό της Τουρκίας. Έχουμε παλαβώσει τελείως; Πάει για φούντο η Τουρκία, παει για διάλυση, εμείς θα τους δώσουμε Θράκη και νησιά για να ζήσουν; Ο Ερντογάν με αυτά απου έγιναν, και να χάσει την εξουσία, θα έχει τον ισλαμικό λαό μαζί του, ο οποίος θα κάψει την ίδια την Τουρκία.

    Κύριε El Carnicero, η συμμαχία ακροαριστερών και ανοητοαριστερών με τον Ισλαμοφασισμό είναι εντελώς ανώμαλη. Τα άκρα, ως γνωστό, είναι ανεγκέφαλα, και πολλές φορές κάνουν συναντήσεις και πάρτυ μαζί. Διαβάστε το ιερό βιβλίο επιτέλους, να δείτε σε ποιον άκρατο υπερφασισμό πάει η ανθρωπότητα. Δεν θα ρίξουμε τον Καπιταλισμό για να φέρουμε ένα μεγαλύτερο κτήνος στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω οτι η συζήτηση είναι εντελώς θεωρητική: όταν ΟΛΟΙ οι μεγάλοι αμερικανικοί φορείς/ινστιτούτα/ερευνητικά κέντρα αναφέρουν πως η Δύση πλέον δεν θεωρεί στρατηγικό σύμμαχο την Ελλάδα γιατί δεν τη χρειάζεται, οποιαδήποτε συζήτηση περί στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ καταντάει άτοπη.
    Όσο αφορά τους Άραβες, δεδομένου ότι ούτε παράγουν αμυντικό εξοπλισμό ούτε πρόκειται να μειώσουν την απόδοση των κεφαλαίων τους ενάντια στα συμφέροντά τους μόνο και μόνο για να μας προστατέψουν, νομίζω οτι είναι επίσης ανούσιο να τους θεωρούμε ως "εναλλακτικό του Ισραήλ" στρατηγικό εταίρο.
    Η λύση είναι αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Σιδηρουντιε" τα "επιστημονικα" σου συμπεράσματα "λυγίζουν σίδερα"!
    Σε τι σταδιο βρισκεται το μεγαλεπίβολο σχέδιο σου; Προχωράει;Μην ξεχασεις να περιλάβεις σ'αυτο τους Λαιστρυγονες και τους Βισιγότθους!Και αυτοι εχουν να προσφέρουν "το κατι τις" τους για την υλοποίηση του!

    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ!


    Μίνως.
    Υ.Γ.Σε ποιο "ιερο βιβλίο" αναφέρεσαι;Στην Torah η στην Tanakh;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Η λύση είναι αλλού"


    Που ακριβώς;Μπορεις να γινεις περισσοτερο σαφής;Διοτι φαινεται οτι εχεις να προτεινεις κατι σοβαρό!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. SKAL,

    Η ανάλυσή Σας ήταν απόλυτα ορθή.

    Η Ελληνική αποστολή ενεπλάκη, ως μη όφειλε, στα παίγνια της Άγκυρας και εκεί που κανείς δεν την έσπειρε.

    Κακώς , κακά, κάκιστα, Έλληνες συμμετέσχον σε επιχείρηση που οργανώθηκε από τούρκους, όταν είανι πασίγνωστο ότι στην Τουρκία τα πάντα ρυθμίζονται από την ΜΙΤ!

    Με καταλαμβάνει πικρία, όταν διαπιστώνω ότι η τουρκική αποστολή ξεκίνησε από τα Κατεχόμενα της Κύπρου μας...!

    Με αυτούς διάλεξαν να πάνε σε .... ειρηνευτική αποστολή (sic!) οι δικοί μας ;;

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεωστρατηγικά, οι χώρες που θα έχουν, από την ερχόμενη δεκαετία κιόλας, το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω των βασικών παραμέτρων (πληθυσμού & οικονομικής ανάπτυξης) είναι η Βραζιλία, η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία. Αφαιρώντας την πρώτη, αξίζει να παρατηρήσει κανείς την στρατηγική συμμαχία Ρωσίας και Ινδίας στον αμυντικό τομέα - και με την Κίνα, αλλά εκεί η βάση διαπραγμάτευσης είναι αλλού. Αναπτυξιακά, η Ελλάδα έχει λόγο να χτίσει στρατηγικές συνεργασίες μόνο με Κίνα και Ινδία. Αμυντικά, και με τις τρεις. Για την βιωσιμότητα αυτής της προοπτικής, αναφέρω εντελώς ενδεικτικά τον Brahmos: το πιο επιτυχημένο προϊόν παγκοσμίως στην κατηγορία του έγινε με βάση ρωσική τεχνολογία και με πλήρη ισοτιμία στην ανάπτυξη και την εκμετάλλευση. Ινδία και Κίνα στηρίζονται, η πρώτη ακόμα περισσότερο, σε παραγωγικές μεθόδους εντάσεως εργασίας, συνεπώς και αναπτυξιακά και γεωστρατηγικά μπορούμε να χτίσουμε μια υγιέστατη παραγωγική βάση ως integrator (ότι δηλαδή κάνει το Ισραήλ στη Δύση): ας μην ξεχνάμε ότι δεν απειλούμε κάποια από αυτές τις χώρες καθ'οιονδήποτε τρόπο, συνεπώς η ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων δεν θα τους δημιουργούσε πρόβλημα τέτοιας υφής. Τέλος, λόγω αριθμών, φανταστείτε ένα αμελητέο για το μέγεθός τους ποσοστό φοιτητών να σπούδαζε σε αγγλόφωνα Ελληνικά κρατικά Πανεπιστήμια: θα γινόμασταν σε μια νύχτα το Miami της Ευρώπης… Ας μην επεκταθούμε στις εξωτερικές οικονομίες κλίμακας σε ενδεχόμενο διδασκαλίας της ελληνικής σε αυτές τις χώρες ως δεύτερη ή και τρίτη ξένη γλώσσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. El Carnicero Rojo

    Προσπερνώ το "εμείς οι κομμουνιστές και εσείς οι ακροδεξιοί", για ένα απλό ερώτημα: θα πήγαινες ποτέ σε διαδήλωση για τα δίκαια των εργαζομένων που διοργανώνει όχι ένα κεντροδεξιό κόμμα, αλλά -ας πούμε- ο ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ ξεχωριστούς εορτασμούς ακόμη και στην Πρωτομαγιά κάνετε για να δείξετε ότι δεν έχετε καμία σχέση με κανέναν που δεν έχει τη δική σας καθαρότητα. Μπορώ να κάνω την ερώτηση και πιο δύσκολη: θα πήγαινες σε ακτιβιστική ενέργεια στην κατεχόμενη Κύπρο (εναντίον του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ κλπ. κλπ.) που τη διοργανώνει -ας πούμε- η Χρυσή Αυγή; Μάλλον όχι, και καλά θα έκανες. Γιατί λοιπόν να συμμετάσχει κανείς (και μάλιστα με περισσή υπερηφάνεια) σε δραστηριότητες που μπορεί να έχουν καλό σκοπό αλλά οργανώνονται από ύποπτα κέντρα;

    Εδώ έγκειται η ουσία του θέματος -και είναι απλό να το δει κανείς (κι ας είναι και κομμουνιστής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΓΕΩΡΓΙΕ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΙΕ
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣαι ΕΒΡΑΙΟΣ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ?
    ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑς ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ.
    ΕΜΕΙΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟYΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΟΡΑΧ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΙΝΩ.
    Το ισραηλ εχει ξεφηγει απο το ισραηλ που ξεραμε με τους διωγμους,εμεις πρεπει να εχουμε καλες σχεσεις με τους ισραηλινους απλα γιατι μας συμφερει οχι για συναισθητισμους.Ελληνα εισαι ο μεγαλητερος αισθηματιας.Ο τριτος πανγκοσμιος θα γινει για να ανηκτουν τα ματια του ισραηλ επειδη εχει ξεπεσει.Εαν μια χωρα αδικηται περισσοτερο αυτη ειναι η Ελλαδα.Οι Ισραηλινοι εχουν βρει τα γερακια να τους βοηθησουν για αυτο τσαμπουκαλευονται εμας ποιος κανεις ανθρωπος?

    ΔΙΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΑΙΑ
    10.6
    I send him against a godless nation, I dispatch him against a people who anger me, to seize loot and snatch plunder, and to trample them down like mud in the streets.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΓ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΟΓ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑΒΑΝΑΔΕΣ,ΤΙΡΙΝΟΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΟΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ.ΕΧΟΘΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΟΝ,ΓΟΓ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ
    GOK TURKS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σωστα Γιώργη Σιδηρούντιε,

    η ηλιθιοτητα και οπισθοδρομηση φαινεται περιτρανα απο την "συμμαχία ακροαριστερών και ανοητοαριστερών με τον Ισλαμοφασισμό".

    Ο προοδευτικος Εθνομηδενισμος σε ολο του το μεγαλειο ... ;)

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.Φιλε Μινωα,πρεπει να γνωριζεις οτι ο διαλογος και οι ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ προτασεις η γνωμες,ειναι ΒΑΣΙΚΟ συστατικο της Δημοκρατιας.Αλλο αν δεν μας αρεσουν η αν δεν συμπιπτουν με τις αποψεις μας.Ο καθενας βλεπει τα πραγματα απο την δικη του οπτικη γωνια και εφοσον συζηταει ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να πει την γνωμη του.Εγω προσωπικα,αν και δεν διαθετω την μορφωση η την εμπειρια την δικη σου,εχω πει σαν γνωμη οτι μια συμμαχια με το Ισραηλ συμφωνα με τους ορους και προυποθεσεις που ακομα και ο Φιλος Σαββας εχει προτεινει,δεν θα ηταν παραλογη.Απο εκει και περα μπορουμε να παραθετουμε αποψεις γιατι ετσι προαγεται ο διαλογος και βγαινουν επωφελεις προτασεις.Φαινεται ομως οτι η 'δημοκρατια' η δικη σου,δεν δεχεται αλλη γνωμη και το εκφραζεις μαλιστα με απαραδεκτους και γελοιους χαρακτηρισμους.Αν εισαι ο Παπας πισω απο το ψευδωνυμο Μινως,τοτε συγνωμη αφου εισαι αλαθητος.Αν ομως δεν εισαι ο Παπας,τοτε δεν θα πρεπει να γραφεις χαρακτηρισμους οταν κοιταγεσαι στον καθρεφτη σου.
    Υπογραφη : ΝΑΙΑΣ η ΕΝΑΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΣ ΓΙΑ ΥΜΑΣ.
    Υ.Γ.Δεν νομιζω να το διαγραψετε για να μην στεναχωρηθει ο Ντελικανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ Φιλε Μινωα η αλλοιως Παπα της Δημοκρατιας,οπως θα σε βαφτισω εφεξης.Αν εχεις παρακολουθησει το ιστολογιο απο παλια,θα θυμασαι οτι εγω εγραψα για τον ισραηλινο συνταγματαρχη της Μοσαντ πριν 30 χρονια,που ζουσε σαν τρωγλοδυτης στο Ηρακλειο της Κρητης και σαν μια απο τις δραστηριοτητες του ηταν η βυθιση στα νοτια παραλια,αμφορεων ωστε σε ανυποπτο χρονο,η 'ευρεση τετοιων αρχαιολογικων ευρηματων να στηριξει την θεωρια του Ισραηλ οτι η κρητη ηταν κατοικημενη απο αρχαιοτατους χρονους απο ισραηλινους.Εγω εγραψα οτι στην εισβολη της Κυπρου,τα τουρκικα αεροπλανα τα 'πετουσαν' αγγλοι και ισραηλινοι.Εγω εγραψα για το αμερικανικο αεροπλανοφορο που μπηκε νυχτα στον δρομο μας και μας γυρισε πισω.Μακρυα απο εμενα λοιπον ο φιλοεβραισμος.Ομως η επιβιωση καθε χωρας δεν μπορει να στηριζεται σε δογματισμους αλλα να διαμορφωνεται αναλογα τις συγκυριες και τις διεθνεις εξελιξεις,βλεπεις ο πατριωτης μας ο Ηρακλειτος ελεγε 'τα παντα ρει'.Δεν νομιζω να τον βγαλεις και αυτον 'ντενεκε ξεγανωτο'.Φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η λύση απέναντι στο πρόβλημα του Ισραήλ είναι ίδια με την λύση του δικού μας προβλήματος. Ούτε εμείς, ούτε το ισραήλ με μία μόνο μεγάλη σύμμαχο θα επιβιώσουμε μακροπρόθεσμα. Η θέση της Ελλάδος πρέπει να είναι η προώθηση της Αμερικανορωσικής συμμαχίας, και η οργάνωση μίας αντεπίθεσης για την σταδιακή εδαφική συρίκνωση του Ισλαμοφασισμού.
    Η συμμαχία Κουρδιστάν, Ελλάδος, Ισραήλ, Αρμενίας, Κύπρου, Κοπτών και άλλων, με Αμερικανορωσικές πλάτες, θα αλλάξει τον χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου. Αντί να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, ψάχνουμε για μάντισσες και χαρτορίχτρες να μας πουν το μέλλον. Δεν σκεφτόμαστε επιθετικά, δεν λειτουργούμε επιθετικά, και όποιος κάθετε και περιμένει το τέλος του, αυτό σίγουρα θα έρθει.
    Μίνωα τι πρόβλημα έχεις πάλι με εμένα; Νομίζεις ότι άλλαξε τίποτα στην ανθρώπινη ιστορία από την εποχή την Μινωϊκή; Ο άνθρωπος παραμένει κατα βάση πρωτόγονος.
    Όσο για τις θεωρείς ερι απώλειας της σημαντικότητάς μας, τι λένε οι Αμερικάνοι, ότι δεν τους ενδιαφέρει εάν γίνει η χώρα μας Ισλαμική η Ρωσοκινεζική; Αυτά δεν τα λένε οι σοβαροί Αμερικάνοι, αυτά τα λένε καουπμόϊδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητη ΝΑΙΑΣ "τα πολλα λογια ειναι φτωχεια"!Αυτο που συμβαινει σ'αυτο το ιστολογιο δεν εχει να κανει ουτε με "δημοκρατιες" ουτε με "ελευθεριες εκφρασης!Υπαρχει μια συγκεκριμενη γραμμη και πανω σ'αυτην θα πρεπει να κινουμεθα, εχοντας την ελευθερια καποιων μικρων αποκλίσεων!Εφοσον, οπως ανεφερες και εσυ, ο κος Καλεντερίδης(πιθανον με πονο ψυχης και ξεχνωντας προς στιγμη την περιπετεια του στο Ναϊρόμπι)προτεινει μια λυκοφιλία με το Ισραήλ, ολοι εμεις που μειναμε πιστοι σε καποιες αρχες(προερχομενες απο την ιδεολογικοπολιτικη μας πορεια μεσα στον χρονο),προφανως δεν εχουμε καμια θεση αναμεσα σας!Ετσι ειναι αγαπητη ΝΑΙΑΣ!Διοτι οταν εγω τολμησω να γραψω το συνθημα "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΝΟΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, αμεσως υφισταμαι επιθεσεις με χαρακτηρισμους του τυπου "γιουσουφακι", "ισλαμοφασίστας", "αντισημίτης" κοκ!
    Με την ελπιδα οτι δεν θα βαλετε τον τοπο σε περιπετειες(διοτι αν εισακουστει η γραμμη σας και γινει πολιτικη πραξη, σημαινει οτι αυτοματως η Ελλαδα θα μετατραπει σε "αλεξικεραυνο" των τρομοκρατικων επιθεσεων που υφισταται το Ισραηλ.Με την υπαρχουσα δε οικονομικη συγκυρια, το χαος που θα επικρατησει θα ειναι πρωτογνωρο για την χωρα μας),σας εγκαταλειπω και σας ευχομαι καλη συνεχεια!
    Ζητω συγγνωμη αν στενοχωρησα καποιους!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εάν ποτέ γίνει πόλεμος με την Τουρκία, υπάρχει περίπτωση οι Τούρκοι να πολεμήσουν, οπότε, σύμφωνα με την λογική του να μην μπούμε σε μπελάδες, δεν θα πρέπει να πολεμήσουμε εμείς. Αυτό θέλεις να πεις Μίνωα; Μόνο με πόλεμο θα γυρίσει πίσω η μισή Κύπρος. Εάν σταθούν γι΄αυτό στο πλευρό μας κάποιοι που το 1974 ήταν με τους Τούρκους, τότε με τους κάποιους αυτούς πρέπει να είμαστε σύμμαχοι. Αντί εμείς τέτοια θεματα να βάζουμε στο τραπέζι και να ζητάμε, και να κάνουμε επίθεση, και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι χώρα με λαό ετοιμοπόλεμο σαν το Ισραήλ, φοβόμαστε μήπως κάποια μέρα οι Ισλαμοφασίστες μας κάνουν πάλι ότι επι αιώνες μας έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργος Σιδηρούντιος 9:37 μ.μ.: "Όσο για τις θεωρείς ερι απώλειας της σημαντικότητάς μας, τι λένε οι Αμερικάνοι, ότι δεν τους ενδιαφέρει εάν γίνει η χώρα μας Ισλαμική η Ρωσοκινεζική; Αυτά δεν τα λένε οι σοβαροί Αμερικάνοι, αυτά τα λένε καουπμόϊδες."

    Δεν ξέρω εάν είναι θέμα καουμπόυδων ή όχι, το θέμα είναι ότι το λένε πλέον ξεκάθαρα. Ακόμα και να μην τους πιστεύαμε, μια απλή παρατήρηση των πρακτικών τους στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο θα αρκούσε για να το επιβεβαιώσουμε. Είναι απλά μαθηματικά: (α) το συμφέρον του Ισραήλ είναι per se συμφέρον και της Αμερικής στην περιοχή + (β) Ισραήλ και τουρκία έχουν πολύ βαθιές σχέσεις = η Αμερική στήριζε, στηρίζει και θα στηρίζει την Τουρκία και όχι την Ελλάδα.

    Το "αν τους ενδιαφέρει": προφανώς και τους ενδιαφέρει αλλά, όπως έχει αποδειχθεί, θέλουν να το εξασφαλίσουν τζάμπα. Στην οικονομία μετράει η ενεργός ζήτηση = σε όλους αρέσει η Lamborghini, λίγοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν αλλά η ζήτηση διαμορφώνεται από αυτούς που θα πληρώσουν.

    Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ τί κάνουμε; Πάντως σίγουρα όχι να ψάχνουμε στρατηγικό σύμμαχο μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, ούτε προσπαθώντας να χτίσουμε ελπίδες σε "αμερικανορωσικές πλάτες", αφενός γιατί με την Αμερική υπάρχει ασυμβίβαστο συμφερόντων και με τη Ρωσία, αν το κάνουμε άμεσα, θα έχουμε όλη την ΕΕ εναντίον μας, πράγμα που αυτή τη χρονική στιγμή δεν το αντέχουμε οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΛΛΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΥΠΡΟΣ ενιαίο αμυντικό δόγμα εδώ και τώρα !!!

    Samuel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητε Μινωα.Εξεπλαγην απο τις πρωτες κιολας γραμμες του σχολιου σου,οταν διαβασα,οτι αυτο που συμβαινει σε αυτο το ιστολογιο δεν εχει να κανει με 'δημοκρατιες' και 'ελευθεριες εκφρασης'.Ομολογω οτι επλανηθην πλανην οικτραν αφου δεν ειχα πληροφορηθει,ουτε και οι υπευθυνοι με ενημερωσαν,περι συγκεκριμενης μονοδρομησης σχολιων και αναρτησεων.Τωρα που το εμαθα θα προσπαθησω να κινουμαι και εγω στον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ της σκεψης σου και να γραφω επιθυμητα για σενα σχολια.Πιστευω και ο 'πονοψυχος' φιλος Σαββας να υπακουσει και αυτος.Επειδη ομως δεν σκοπευω να συνεχισω διαλογο μαζι σου και αυτο διοτι εσυ ΑΥΘΕΡΑΙΤΑ χαραξες γραμμες στις οποιες τοποθετησες τον εαυτο σου απο την μερια των θεματοφυλακων και υπερασπιστων της Πατριδας και απο την αλλη εβαλες εμας που ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ να προτεινουμε ισως κατι διαφορετικο.Μονο προδοτες δεν μας ειπες και ονειρευτηκες οτι θα βαλουμε τον τοπο σε περιπετειες.Μην φοβασαι,εσυ εισαι ο αρχηγος της καθαρης Ελληνικης σκεψης και νομιζω οτι τωρα θα χαμογελας ικανοποιημενος που ξεμπροστιασες και αποκαλυψες τους προδοτες της πατριδας.Οσο για το αλεξικεραυνο που θα μετατραπει η Ελλαδα απο τα αντιποινα εναντιον του Ισραηλ,μην ανησυχεις,γιαυτο φερνουμε εκατομυρια ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ λαθρομεταναστες.Αυτοι θα μας προφυλαξουν και θα θυσιαστουν για εμας.Τελειωνοντας,φιλε μου,θελω να σε παρακαλεσω να διαβαζεις τα σχολια τουλαχιστον αυτων που υπογραφουν με καποιο ονομα,ωστε να γνωριζεις την συνολικη σκεψη τους και σε ποιους χωρους κινουνται ιδεολογικα.
    Υ.Γ. Ισως το ψευδωνυμο να παραπλανα οτι ειμαι γενους θηλυκου,δεν ειμαι ομως και το διαλεξα γιατι οι νυμφες Ναιαδες ηταν νυμφες των ΚΑΘΑΡΩΝ νερων.
    Υ.Γ.2. Ειμαι 64 ετων και υπηρετησα καποια ΠΟΛΥ ταραγμενα χρονια που η αγαπη για την Πατριδα δεν ηταν 'κουβεντιαστη' οπως σημερα αλλα απαιτουσε ΨΥΧΗ.Φιλικα και τελος οι αντιπαραθεσεις,αφου μας κρινουν οσοι μας διαβαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γράφετε: ''Για παράδειγμα, είναι σε εξέλιξη δυο πολύ σημαντικά προγράμματα:
    Το ένα είναι η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Τζευχάν-Χάιφα και το άλλο η κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού, που θα στρωθεί παράλληλα με αυτόν του φυσικού αερίου''.
    Θα ξέρετε ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες ακυρώθηκαν σήμερα από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας,την ώρα που τουρκικά πολεμικά πλοία κινούνται προς τη Γάζα.
    Λυπάμαι αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει τί συμβαίνει.Για να βοηθήσω θα πω ότι οι ΗΠΑ υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα ενώ επελαύνει ο άξονας Μόσχας-Πεκίνου, και ότι η προεκλογική δήλωση Παπανδρέου που πάγωσε την ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας που τόσο έχει κατακριθεί,σωστά αλλά για τους αντίθετους λόγους από αυτούς που θα έπρεπε,πραγματοποιήθηκε ΑΦΟΤΟΥ η Ρωσία είχε ήδη συμφωνήσει με την Τουρκία και ΔΕΝ χρειαζόταν πια τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.Σταματήστε να σκέφτεστε την Τουρκία ως τοποτηρητή των ΗΠΑ,τα δεδομένα έχουν ανατραπεί τελείως.
    Όταν το Ισραήλ θα έχει σβήσει απ'τον χάρτη η νεο-οθωμανική αυτοκρατορία θα είναι γεγονός,και θα την λατρεύει όλος ο αραβικός κόσμος,ενώ η Δύση θα έχει χάσει το προπύργιό της στη Μέση Ανατολή και η κυριαρχία του άξονα Ρωσίας-Κίνας-Ιράν θα είναι απόλυτη (και ανοιχτός ο δρόμος προς την κοιμώμενη τον ύπνο του δικαίου χαζοευαίσθητη και πάμπλουτη αλλά άοπλη Ευρώπη).

    Σ.Φ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σ.Φ.Δ. οι συμφωνίες δεν έχουν ακυρωθεί απλά έχουν "παγώσει"

    Πρέπει και εσύ να καταλάβεις ότι το ΑΚΡ πληρώνει ακριβά τον εναγκαλισμό του με την Ρωσία

    Επίσης ότι το Ιράν είναι χώρα φίλια προς την Ρωσία.

    Κανένας άξονας δεν υποχωρεί κανείς δεν προελαύνει.Μην βιάζεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ίσως βιάζομαι,αλλά θέλω να επισημάνω ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει κατά πολύ σε σχέση ακόμα και με μόλις 1,5 χρόνο πριν.Ο χώρος είναι περιορισμένος.

    Παρακολουθήστε την υποχωρητική πολιτική Ομπάμα,που εξηγείται αν κάποιος γνωρίζει την πραγματική οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ και της Αγγλίας η οποία κρύβεται επικοινωνιακά πίσω από μικροκρίσεις όπως η ελληνική προς το παρόν,και τα ενεργειακά πλοκάμια που απλώνει το Κρεμλίνο προς κάθε κατεύθυνση.Βάλτε και την επίσης προς κάθε κατεύθυνση δουλοκτητική επέκταση της Κίνας (στην Ελλάδα όλο και περισσότερο σκανδαλωδώς).Δεν έχω τίποτα ''πληροφορίες'',από οικονομικοπολιτική οπτική μιλάω.

    Το Ιράν φυσικά και είναι φίλια χώρα προς την Ρωσία παραδοσιακά,δεν είπα τίποτα διαφορετικό,αντιθέτως το θέμα είναι ότι είναι φίλια χώρα και της Τουρκίας πλέον.Που συνεργάζεται όλο και περισσότερο με τη Μόσχα (ξαναδιαβάστε το εκπληκτικό και επιβεβαιωμένο σχεδόν 100% ''Επίμετρο'' του Π.Κονδύλη και τι θεωρεί το 1997 ως μοναδική ελπίδα ανεξαρτησίας για την Ελλάδα) ενώ πριν 3 μήνες είχε αποσύρει τους διπλωμάτες της απ'την Ουάσιγκτον μετά την ψήφιση του Κογκρέσου για τη γενοκτονία των Αρμενίων υπενθυμίζω.

    Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε και την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και τον φιλορωσισμό και φιλοκινεζισμό που όλο και περισσότερο μεγαλώνουν στην Ελλάδα,είτε βάση σχεδίου είτε λόγω αφέλειας ή και των δύο μαζί (βλ. τραγελαφικές δηλώσεις Θεοδωράκη).

    Σε κάθε περίπτωση,γιατί εμείς να καθόμαστε στα αυγά μας και να μην προωθήσουμε μια ενεργητική πολιτική στην περιοχή;Υπό τη σημαία της ειρήνης και με τους Ισραηλινούς μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις και με τους Άραβες,και να ανακόψουμε την επέκταση της επιρροής της Τουρκίας.Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει αν είμαστε ποτισμένοι από ''αντισιωνισμό'',αντιπάθεια προς το Ισραήλ και συμπάθεια για τους φονταμενταλιστές της Χαμάς και του Αχμαντινετζάντ.

    Πιθανότατα οι Ισραηλινοί θα μας ζητήσουν συμμαχία αν η ρήξη τους με την Τουρκία ενταθεί.Δεν πρέπει τουλάχιστον να είμαστε νηφάλιοι απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο και να ζυγίσουμε τα πράγματα αποκλειστικά με βάση το συμφέρον της χώρας μας και όχι συναισθηματισμούς;

    Σ.Φ.Δρόκαλος

    ΥΓ.Συγχωρήστε μου την άγνοια,τί εννοείτε ''ΑΚΡ'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σήμερα, δύο μήνες μετά την ανάρτηση αυτή και των σχολίων της, κάποιοι έχουν αποκαλυφθεί για το πόσο καλά αντιλαμβάνονται το τι συμβαίνει γύρω τους. Κάποιοι που ονομάζουν τους εαυτούς τους αναλυτές, μήπως είναι στην ουσία διαλυτές;
    Η Ανατολική Μεσόγειος θα αλλάξει, και μια νέα χρυσή εποχή ανοίγει για τον Ελληνισμό, η οποία μπορεί να διαρκέσει αιώνες.

    Τα γλου γλου γλου πολλές φορές ακόμα θα πουν μερικοί. Είναι αυτοί που ποτέ δεν ζητούν συγνώμη. Είναι αυτοί που μπροστά στο δικό τους εγώ σφάζουν ακόμα και τον δικό τους λαό, έτσι ακριβώς όπως μέχρι τώρα έπραξαν το 1922, το 1944 και το 1974. Βλάκες, βάρβαροι στη σκέψη, πρόχειροι, κράτησαν τον τόπο στα χέρια τους για πολύ καιρό, μα θα έρθει και η ώρα και των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.