13/6/10

ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΖΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΑΚΗ:"Υδράργυρο πούλαγε Mουσουλμάνος"

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, καθώς έχουν στα χέρια τους εδώ και αρκετές ώρες έναν μουσουλμάνο λαθρέμπορο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σημαντική ποσότητα ραδιενεργού υδράργυρου καθώς και αρχαία αντικείμενα μεγάλης εμπορικής και ιστορικής αξίας.

Ανατρίχιασαν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στο άκουσμα διαφόρων σεναρίων για ισλαμιστική τρομοκρατία, και πυρήνες μουσουλμάνων υποψήφιων μαρτύρων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μαςΟ 36χρονος Ιρακινός ονομάζεται Rasid Muhamhed, και συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αλλεπάληλες συσκέψεις έγιναν όλη την νύχτα στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατικής, Κρατικής Ασφάλειας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας ο υδράργυρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών υψηλής εκρηκτικότητας.

Σύμφωνα με εξακριβομένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από πληροφορίες για τις κινήσεις του Ιρακινού, του εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές αρχαίων και του έκλεισαν ραντεβού στο ξενοδοχείο "INTERCONTINENTAL". Εκεί, αφού πρώτα τον πλήρωσαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα για την αγορά αρχαίων, τον συνέλαβαν και βρήκαν στην κατοχή του 17 αρχαία αντικείμενα, κυρίως μικρά αγγεία που χρονολογούνται στον 5ο π.Χ αιώνα.

Αυτό που κινητοποίησε, όμως, ολόκληρη σχεδόν την αστυνομία είναι το γεγονός ότι ο δράστης είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι με ποσότητα υδραργύρου. Δεδομένου ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνο υλικό που είναι ραδιενεργό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ισχυρών βομβών, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του ΤΕΕΜ και της αντιτρομοκρατικής.

Να σημειωθεί ότι ο υδράργυρος, που είναι διεθνώς απαγορευμένο υλικό, στην μαύρη αγορά στοιχίζει 11.000 – 20.000 ευρώ το γραμμάριο. Το έργο των ερευνών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των αντικειμένων και του υδραργύρου, καθώς και οι ενδεχόμενοι αγοραστές του.
diplomatia.gr

9 σχόλια:

  1. Ραδιενεργο υδραργυρο σε μπουκαλακι??? Και καλά, το πέρασε από τελωνείο ή αεροδρόμιο χωρίς να χτυπήσουν οι μετρητές???

    Μας δουλέυετε?? Και αφου ξερετε οτι το ραδιενεργό σκεύασμα είναι υδραργυρος, δεν μας λέτε και ποιό είναι το ισότοπο?? Τι ακτινοβολία εκπέμπει κλπ (για να εκτιμησουμε πότε θα πεθανει ο μεταφορέας).

    Οσον δε αφορά την παραφιλολογία οτι αυξάνει την απόδοση ενός εκρηκτικού, μπορούν να μας πουν το μηχανισμό?

    Αρκετά, εκτός αν άλλη είναι η στόχευση της "είδησης".

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για πιο λογο την πολιτικη ηγεσία την ενοχλεί το συγκεκριμένο ζήτημά

    αυτή δεν έχουν κάνει τη χώρα μπάχαλο

    αυτή δεν δίνουν ιθαγένειά

    αυτή δεν θα βάλουν λαθρο, άγνωστων στοιχειων στην αστυνομία και στο στρατο.....

    μήπως θα πρέπει η αστυνομία να ξεκινήσει με τη συλλήψει της κυβερνήσεις,...

    και μετά να στείλουμε όλους τους λαθρο σε ενα νησί μέχρι να τους ξαποστειλουμε από κει που ειρθαν

    εκτός και αν στο κόλπο του πραξικοπήματος και τρομοκρατίας είναι και η αστυνομία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα αμεση κινητοποιηση του συριζα και της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας για να αφεθει ελευθερος αυτος ο κακομοιρος οικονομικος μεταναστης!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως ειναι ο λεγομενος κοκκινος υδραργυρος,πανακριβος,ορυκτος με τεραστια εκρηκτικη ικανοτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ανησυχείτε, όταν οι λαθραίοι γίνουν περήφανοι έλληνες, θα λαβουν μέτρα προστασίας των υπό εξαφάνιση αυτόχθονων ελληναράδων, όπως αυτοί φρόντιζαν σπαταλόντας δις ευρώ για τη διάσωση των αφρικανικού τερμίτη.

    ΦιτυλαΝαύτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ΑΖ αναρωτήθηκε:

    "Ραδιενεργο υδραργυρο σε μπουκαλακι??? Και καλά, το πέρασε από τελωνείο ή αεροδρόμιο χωρίς να χτυπήσουν οι μετρητές???"


    Σε μια χώρα που εκατομμύρια εισβάλουν και μπαινοβγαίνουν από τα τρύπια σύνορα της και πηγαινοέρχονται χωρίς να τους ελέγχει κανείς είναι ιδιαίτερα τραγικό κάποιοι ηλίθιοι να αναρωτιούνται πως έφτασε ένα μπουκαλάκι με οτιδήποτε στην Ελλάδα...

    Σου θίξαμε το Ισλάμ ΑΖ;Ξιδάκι...Ξιδάκι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να τα δουνε οι αριστεροι προδοτες του Συριζα και του ΚΚΕ που μας μιλουν για τα δικαιωματα λων των αλλων εκτος απο εκεινα των Ελληνων...αυτοι ειναι οι χειροτεροι ρατσιστες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην πυρά αυτός που βεβήλωσε τον υδράργυρο.

    Τουρκοφάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεσσαλονίκη
    Κατ' αρχάς δεν αναφέρεται πουθενά ότι τον έφερε τον υδράργυρο απ' έξω άμα τη αφίξει του! Δεν αποκλείεται λοιπόν μέσα στο αλισβερίσι που είχε την χώρα μας, να ήταν ένα τμήμα του "δούναι - λαβείν" και η προμήθεια του υδραργύρου (χωρίς απαραίτητα να γνωρίζει και όλα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ορυκτού) απλά του είπαν πάρε αυτό απο τον τάδε, τα αρχαία απο τον δείνα .... και πούλησε τα αρχαία για να "πληρωθείς" για τις υπηρεσίες σου. Δύσκολο είναι? ή θέλει πολύ φαντασία?

    Δεύτερον απο Βουλγαρία που είναι πλέον χώρα της ΕΕ μπορείς να περάσεις ότι θέλεις χωρίς έλεγχο! Ποιός θα τον έλεγχε εκεί και με τι γνώσεις? Ακόμη και άν το είχαν μπροστά τους μπορεί να μην το αναγνώριζαν σαν υλικό!

    Τρίτον το γεγονός ότι είναι Ιρακινής καταγωγής δεν αποκλείει να έχει και Ευρωπαϊκή υπηκοότητα.

    Εξάλλου όταν είσαι λαθρέμπορος είσαι "στα κόλπα" και έχεις τις κατάλληλες "διασυνδέσεις".... που το δύσκολο ή το ακατόρθωτο? εξάλλου ΟΛΑ έχουν την .... τιμή τους.

    Να θυμηθούμε ότι στα Ίμια υπάρχει κόκκινος υδράργυρος (απο ότι έχω ακούσει είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα στον πλανήτη μετά απο αυτό του Αφγανιστάν) εξ' ού και το "μπουκάρισμα" των τούρκων καθώς και οι ευχαριστίες στους Αμερικανούς που ψιλοκαίγονται για το συγκεκριμένο υλικό μιά και χρησιμοποιείται και σαν καύσιμο στην αεροδιαστημική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.