16/6/10

Χερσαία εισβολή Σε ιρακινό έδαφος Τούρκοι στρατιώτες καταδιώκοντας αντάρτες του PKK


Εκατοντάδες Τούρκοι στρατιώτες διείσδυσαν σε βάθος τριών χιλιομέτρων στο έδαφος του Βορείου Ιράκ την Τετάρτη καταδιώκοντας ομάδα αυτονομιστών ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Τέσσερις αντάρτες του PKK νεκροί στη χερσαία εισβολή του τουρκικού στρατού.

Στο ιρακινό έδαφος πέρασαν τρεις λόχοι κομάντο και ένα τάγμα ειδικών δυνάμεων του τουρκικού στρατού, καταδιώκοντας Κούρδους αντάρτες που αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε περίπολο κοντά στη μεθόριο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.Η επιχείρηση καταδίωξης έγινε μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τα μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στις 01:00 σήμερα τα ξημερώματα κατά μίας περιπόλου συνοριοφυλάκων στην επαρχία Σιρνάκ κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας τούρκος στρατιώτης, δήλωσε το γενικό επιτελείο στρατού.Πρόκειται για τον Λοχία Mehmet Tez των ειδικών δυνάμεων ηλικίας 24 ετών.

"Μετά την αποτυχία τις επίθεσής τους οι "τρομοκράτες" προσπάθησαν να διαφύγουν προς το βόρειο Ιράκ, όπου τους ακολούθησαν τρεις λόχοι κομάντος και ένα τάγμα των ειδικών δυνάμεων έως και 2 με 3 χιλιόμετρα πέρα από τα σύνορα και σκότωσαν τέσσερις "τρομοκράτες", προσθέτει η ανακοίνωση.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών βαθύτερα στην επικράτεια του Ιράκ.

Ο τουρκικός στρατός δεν ανακοίνωσε απώλειες στις τάξεις του κατά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες παραμένουν στο έδαφος του Βόρειου Ιράκ και στη σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου δεν αναφέρεται πότε θα αποχωρήσουν.

Ο τουρκικός στρατός έχει πραγματοποιήσει επανειλημμένα αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις κατά των Κούρδων ανταρτών στο έδαφος του Βόρειου Ιράκ. Η τελευταία μεγάλη χερσαία εισβολή ήταν το Φεβρουάριο του 2008 όταν χιλιάδες στρατιώτες πέρασαν στο ιρακινό έδαφος.

To Κουρδικό Πρακτορείο ειδήσεων ANF NEWS AGENCY αναφέρει ότι οι Τούρκοι στρατιωτες συνάντησαν ισχυρή ανίσταση απο Κούρδους Μαχητές και ότι υπέστησαν σοβαρές απώλειες στο παραμεθόριο χωριό Gülyazı.Τουρκοι στρατιώτες νεκροί και τραυματίες αναφέρει χαρακτηριστικά μεταφέρονται με ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.
Newsroom ΔΟΛ.athina984.gr,ANF NEWS AGENCY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.