16/6/10

Τουρκία: Νέα αποστολή στην Γάζα

Τουρκική φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα πως θα αποστείλει καινούργιο στολίσκο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα τον επόμενο μήνα, σε μία προσπάθεια να διασπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε η προηγούμενη διεθνείς νηοπομπή τον παρελθόντα μήνα.

Το Ίδρυμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Βοήθεια (ΙΗΗ) τόνισε σε εκπροσώπους του Ευρωκοινοβουλίου πως έχει συγκεντρώσει έξι πλοία για τον επόμενο στολίσκο και πως απευθύνει έκκληση και προς άλλους να συστρατευτούν στον σκοπό της.

Ο νέος στολίσκος πρόκειται να αποπλεύσει κατά το δεύτερο μισό του Ιουλίου, τόνισε η ΙΗΗ. Η οργάνωση έχει καλέσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να επιθεωρήσουν τα προς μεταφορά αγαθά πριν τον απόπλου της νηοπομπής, για να «αποδείξουν την προσήλωση για τέλεια διαφάνεια». Το Ισραήλ επιμένει πως η ΙΗΗ έχει δεσμούς με μουσουλμάνους μαχητές, αιτίαση που η οργάνωση απορρίπτει.

Ο Βρετανός Ρίτσαρντ Χάουϊτ, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, που οργάνωσε τη συνέντευξη Τύπου της ΙΗΗ στο Στρασβούργο, δήλωσε πως η ΕΕ έχει υποχρέωση να εγγυηθεί την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας και την πρόσβαση του επόμενου στολίσκου.

«Εάν αυτή η τραγωδία αλλάξει τις ισορροπίες ώστε η διεθνής κοινότητα να επιμείνει τελικά στην πλήρη και ανεμπόδιστη προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, τότε μπορεί κάτι καλό να βγει από αυτό», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην τύχη του προηγούμενου στολίσκου.
athina984.gr

5 σχόλια:

  1. Εύχομαι να μην συμμετάσχουν σε αυτήν την αποστολή Έλληνες, θα μπορούσαμε και μόνοι μας να στείλουμε μερικά πλοία και με μεγαλύτεροι συμμετοχή από άλλα κράτη σε σχέση με τα μογγόλια, αν οπωσδήποτε θέλουν οι έλληνες να βοηθήσουν τους παλαιστίνιους . Δεν έχουμε καμιά δαυλιά να στηρίξουμε την τούρκικη εξωτερική πολιτική και τις επιδιώξεις της !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε ΙσλαμοΣυριζά... από πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιὰ νὰ δοῦμε πόσο κορόιδα εἶναι οἱ ἕλληνες ἀκτιβιστές.
    Καλὸ εἶναι νὰ δοῦμε καὶ ἀπὸ πόσες ἄλλες καὶ ποιὲς χῶρες θὰ ὑπάρξη συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν προσεβαλα ζητω συγγνωμη.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. *****Καλὸ εἶναι νὰ δοῦμε καὶ ἀπὸ πόσες ἄλλες καὶ ποιὲς χῶρες θὰ ὑπάρξη συμμετοχή. ******Εχει πολύ σημασία πόσοι και από ποιές χώρες ;;Υπάρχουν πολλοί αργόσχολοι,αργόμισθοι,τζάμπα συνταξιούχοι-με παχυλές συντάξεις που δεν τις δικαιούνται-, εισπράττουν και κανένα μπαχξίσι,σε γρόσια ή σε είδος και αϊντε στο καράβι all inclusive tour. Παίζουν τα χαρτιά της τουρκίας. Και μετά στέλνει ο μπένυ τον ηρακλή να τους επαναπατρίσει.Μα αφού δηλώνουν ότι πατρίδα τους είναι η Γαζα... ας τους αφήσουν εκεί.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_331.html#ixzz0rAKfwTvX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.