31/8/11

Εσχάτη προδοσία στο Σκοπιανό από την Alpha Bank

Το κατ' όνομα μόνο "ελληνικό τραπεζικό σύστημα" δεν παίζει μόνο με τις ζωές εκατομμυρίων Eλλήνων, τις οικονομίες εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και την τύχη δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων. Δεν διστάζει πλέον να παίζει και με τα εθνικά θέματα, τα οποία και θυσιάζει για να ικανοποιήσει την απληστία του χωρίς να υπολογίζει πατρίδα, θρησκεία, αξίες και ιδανικά.


Εκεί φτάνει η ξετσιπωσιά της τραπεζικής αριστοκρατίας που οδηγεί στα όρια της αντοχής της ολόκληρη την οικονομία. Από τη μια καταχρεωμένοι εργαζόμενοι που φτύνουν αίμα για τον επιούσιο και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ζορίζονται να βγάλουν πέρα ενώ από την άλλη, οι καρχαρίες του τραπεζικού κεφαλαίου βάζουν «καταχρηστικούς όρους» και «επιβαρύνσεις» σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, για τα οποία μάλιστα η χώρα μας έχει δικαιωθεί από τον ΟΗΕ.

Λίγο πριν φορέσουν τις κελεμπίες του ξεπουλήματος κάποιοι κατάφεραν να ξεπουλήσουν την εθνική συνείδησή τους. Προχωρώντας σε μια αντεθνική κίνηση η -πλέον συγχωνευθείσα με την Eurobank - Alpha Bank, μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες στην Ελλάδα με υποκαταστήματα στη Βαλκανική, αναγνωρίζει στην ιστοσελίδα της τα Σκόπια ως «Μακεδονία».

Για να γίνει αρεστή στο επιχειρηματικό κατεστημένο του γειτονικού κρατιδίου αλλά και διάφορους κύκλους, που απεργάζονται την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα (ενθαρρύνοντας παράλληλα τις αλυτρωτικές διαθέσεις θερμοκέφαλων), η Alpha Bank όχι μόνο αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία», αλλά φαίνεται να θριαμβολογεί κιόλας γιʼ αυτό.

Τραπεζική κομπορρημοσύνη
Στην ιστοσελίδα της, κομπάζει πως ήταν η πρώτη ιδιωτική τράπεζα, που εγκαταστάθηκε το 1993 στη «Μακεδονία».

Το όνομα της θυγατρικής της Alpha Bank είναι Alpha Bank A.D. Skopje και σύμφωνα με τον τραπεζικό όμιλο κατέστη η σημαντικότερη τράπεζα στο κρατίδιο.
Απορίας άξιο είναι πως ενώ η τράπεζα στην ιστοσελίδα της ισχυρίζεται ότι, στους στόχους και τις δράσεις της περιλαμβάνονται η προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και η προστασίας της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου, την ίδια ώρα να «ναρκοθετεί» την εθνική προσπάθεια, ώστε να μην οικειοποιούνται τον όρο «Μακεδονία» όλοι όσοι επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία.

Η εγκληματική αυτή κίνηση της Alpha Bank που αντιστρατεύεται ευθέως το εθνικό συμφέρον λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς εν μέσω της οικονομικής κρίσης η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει καταστεί ευάλωτη στα εθνικά θέματα.

Γραμμή Γ.Α.Π.
Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, ότι η χώρα μας έχει χάσει τμήμα της εθνικής της ανεξαρτησίας.Μας το θυμίζουν, βέβαια, και ευρωπαίοι αξιωματούχοι (σ.σ, Γιούνκερ, Ρεν), αλλά δεν μπορείς να ζητείς ως χώρα από την κ. Άνγκελα Μέρκελ να σεβαστεί τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και να μην αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» όταν μια ελληνική-κατʼ όνομα μόνο-τράπεζα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις διατάξεις του Οργανισμού.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον και αγωνία, εάν το υπουργείο Εξωτερικών (σ.σ. που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη εν μέσω θέρους) και η κυβέρνηση (σ.σ. λέμε τώρα) γενικότερα τοποθετηθούν στο θέμα και προβούν στις απαραίτητες συστάσεις προς την Alpha Bank.
http://www.newsbomb.gr

13 σχόλια:

  1. http://www.alphabank.com.mk/Default.aspx?tabid=117&lang=en

    Στό ίδιο έργο θεατές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εσχάτη προδοσία ορίζεται παντελώς διαφορετικά από τον ποινικό κώδικα (αναφέρεται στην ανατροπή του πολιτεύματος - βλέπε π.χ. http://www.karagiannislawfirm.gr/el/poiniko-dikaio/97-2010-12-17-16-41-24). Το newsbomb υποθέτω πως τη μπέρδεψεμε την προδοσία κατά της χώρας (που ορίζεται κι αυτή στον ποινικό κώδικα - δείτε π.χ. http://www.karagiannislawfirm.gr/el/poiniko-dikaio/98-2010-12-17-16-42-39) αλλά ειλικρινά, καθήστε να διαβάσετε τον ορισμό και θα δείτε πως πρέπει να τον τραβήξεις από τα μαλλιά για να καλύψει τη χρήση του "Μακεδονία" από μια τράπεζα ή ένα ιδιώτη. Μην ξεφτυλίζετε τη σοβαρότητα σας με το να υιοθετείτε τέτοιες γελοιότητες/ασχετοσύνες. Έτσι γελοιοποιήθηκε ο παπάρας ο Δημητράς του ΕΠΣΕ/ΕΟΔΜ είχε βαλθεί να ισχυρίζεται πως τον κυνηγούσαν για εσχάτη προδοσία (ενώ τον έξαχναν όσο αφορά το άρθρο 138 του Π.Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεκτή η παρέμβαση σας.Ομως για το "Μακεδονία" τι έχετε να πείτε; Σκεφτήκατε ίσως ότι αυτό ήθελα να προβάλλω;

    Καλύτερα θα ήταν πριν γράψετε περί ξεφτυλίσματος σοβαρότητας και γελοιότητες κα ιασχετοσύνες να γνωρίζεται πως ξέρω πολύ καλά τι κάνω και γιατί.Εν προκειμένω λοιπόν Το μεγαλύτερο Ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα μετά την συνένωση και απο τα μεγαλύτερα αναφέρει τα Σκόπια ως "Μακεδονία"

    Μην μου θυμίζεις το παράδειγμα τα μούσμουλα είανι κίτρινα, τα τρόλευ κίτρινα άρα τα μούσμουλα είναι τρόλευ

    Κάθισε και σκέψου με ποιά ονομασία αναφέρονται τα Σκόπια στα έγγραφα Ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί;

    Να είσαι πιο σοβαρός και πιο προσεκτικός και να μην αρκείσαι στην επικεφαλίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το σύμβολό της είναι το Κ αρχαιότατο που δηλώνει κίνηση ανθρώπινη θαρρετή.
    Μία ακόμη ξεφτίλα όπως με τον αγκυλωτό σταυρό τον Ελληνικότατο που τον πήραν οι ναζί και τον καταξευτηλίσανε;

    Τα σύμβολά μας όπως επίσης το ενωμένο ανιόν και κατιόν σύμβολο και πολλά άλλα δεν τα χαρίζουμε και πόσο μάλλον δεν τα πουλάμε σε κανένα. Ιδίως σε αυτό το μόρφωμα το μονεταριστικό που νομίζει ότι πουλάει και αγοράζει τοκογλυφικά τα πάντα
    Ξου Μπίπ από την τιμημένη παράγκα μας που άφησε κληρονομιά στον άνθρωπο ασύλληπτους πνευματικούς Παρθενώνες.

    Αριστόβουλος

    Αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολλοί κάνουν το λάθος αυτό, να μπερδεύουν την Εσχάτη Προδοσία με την προδοσία της Χώρας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το θέμα δεν είναι αυτό. Εδώ μιλάμε για την π ρ ο δ ο σ ί α μιάς Ελληνικής(;) τράπεζας, αναφορικά με ένα Εθνικό θέμα που πονά κέθε Έλληνα πατριώτη.
    Τίποτε άλλο: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την Πόλη έρχομαι...

    Πάντως Ακρίτα -για να μην αναλώνεσαι μόνο σε απαντήσεις παρελκυστικών σχολιαστών (καλά το τι γίνεται τις τελευταίες μέρες ειδικά με την ανάρτηση περί "cool Alexis" δε λέγεται)- να πούμε κι ένα μπράβο γιατί η κινητοποίηση των blog άλλαξε τα πράγματα (τουλάχιστον από εχθές το βράδυ).
    Κι ο Άγιος φοβέρα θέλει, πόσο μάλλον οι αχρείοι λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Στην ιστοσελίδα της, κομπάζει πως ήταν η πρώτη ιδιωτική τράπεζα, που εγκαταστάθηκε το 1993 στη «Μακεδονία».<

    Ζητάτε ψήλους στ' άχυρα. Δουλειά των τραπεζών, όπως και όλων των επιχειρήσεων, είναι να βγάζουν λεφτά και όχι να κάνουν εθνική πολιτική.

    Αλλά εδώ, πριν μερικά χρόνια, το Greekalert ανακάλυψε ότι στην ιστοσελίδα ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η πΓΔΜ αναγραφόταν με το συνταγματικό της όνομα!! Έπεσε "σύρμα", πλακώσαμε στα μέιλ και δια νυκτός το κακό διορθώθηκε.

    Η τράπεζα σας μάρανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το δεύτερο σκέλος γιατί μένει ασχολίαστο;

    Με ποιό όνομα αναφέρεται η ΠΓΔΜ στα έγγραφα των Ελληνικών Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εκεί;

    Η απάντηση είναι σημαίνουσας αξίας και άπτεται της διαδικασίας εξεύρεσης λύσης σχετικά με το συνταγματικό τους όνομα

    Ο νοών νοείτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΠΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΑΝΗΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ..."ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ" (http://www.alpha.gr/page/default.asp?la=1&id=12) ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ;;; ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΑΛΛΑ, ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΤΗΝ ΕΥΠ ΔΙΟΙΚΟΥΣΕ (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ !) ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ;;; ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΚΩΣΑΝΕ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΣ ΚΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ "ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ". ΕΤΣΙ;;; ΕΤΣΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η σελίδα έχει αλλάξει και το macedonia αντικαταστάθηκε από τη λέξη country.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΚΟΥΡΗΤΗ

    Κι άλλοι σιωπούν ... περιέργως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και πριν μερικά χρόνια, στις πορτοκαλί σελίδες της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", είχαμε δεί εντυπωσιακή διαφήμιση "Επενδύσεις στην Μακεδονία" και έδειχνε με ένα κόκκινο βέλος, τα Σκόπια.
    Εχω κρατήσει την ημερομηνία του φύλλου.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΕΣΧΑΤΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΑ όλα τα άλλα είναι απλές οδοντόκρεμες για να πλακώνονται τα κράτη στα δικαστήρια, να κερδίζουν οι δικηγόροι, οι τράπεζες ,οι πιστωτές , και να χάνονται λαοί και σύνορα .
    Εμείς οι Ελληνες είμαστε ικανοί να υπερπηδήσουμε τη κάμηλω και να διυλίσουμε τον κώνωπα …
    Το χρήμα κυβερνά συνειδήσεις πάγια αρχή των περισσότερων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.