29/8/11

Υποκλοπές: Ενδείξεις για κατασκοπεία από συγκεκριμένα πρόσωπα


Στο προσκήνιο και πάλι οι υποκλοπές
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Δασούλα, υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.
Νέα διάσταση, ενδέχεται να προσλάβει η «βαλτωμένη» δικαστική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, όταν αποκαλύφθηκε, τον Ιανουάριο του 2006, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Δασούλα, στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων για το αδίκημα της διακεκριμένης κατασκοπείας.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία προέκυψαν με τη συνδρομή της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), συνδέονται με την ιχνηλάτιση ενός από τα καρτοκινητά-"σκιές» που είχαν χρησιμοποιηθεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από δικαστικές πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι ο φάκελος της υπόθεσης των υποκλοπών είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες του πλημμελήματος της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αδίκημα το οποίο έχει πια παραγραφεί.
Ύστερα, ωστόσο, από επιστολή του νυν υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ο οποίος πριν από περίπου δέκα μήνες, με την ιδιότητα, τότε, του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε τη συνέχιση της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο.
Σε επιστολή που είχε αποστείλει, ο κ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για «γκρίζες ζώνες στο στάδιο της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης» και μη αξιολόγηση σειράς στοιχείων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, το θάνατο του στελέχους της Vodafone, Κώστα Τσαλικίδη.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Α τώρα πείστηκαν όλοι οτι θα βγει η Αλήθεια!!!! για για την υποτιθεμένη αυτοκτονία του νεαρού της Vodafon!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.