31/8/11

Φταίνε και οι δυο, λέει το Συμβούλιο Ασφαλείας για Κόσοβο-Σερβία

Ευθύνες τόσο στο Κόσοβο όσο και στη Σερβία επιρρίπτει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιδείνωση των σχέσεων τους.


Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κρίση που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή, ο επικεφαλής της πολιτικής αποστολής του οργανισμού στο Κόσοβο (UNMIK), Φαρίντ Ζαρίφ, προειδοποίησε τα μέλη του συμβουλίου ότι η κατάσταση παραμένει έκρυθμη.

Ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της κοσοβάρικης αστυνομίας του Κοσόβου σε περιοχές που κατοικούνται από Σέρβους είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των περιπτώσεων εκφοβισμού τους και επιθέσεων στις περιουσίες τους. Την ίδια όμως στιγμή, πρόσθεσε, η γλώσσα και ο τόνος των μηνυμάτων που προέρχονταν από την Πρίστινα και το Βελιγράδι "ήταν συχνά μηνύματα κυριαρχίας και διχασμού, σπάνια συνεργασίας και ενσωμάτωσης".
http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=305741

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Eulex και της KFOR στο Κόσοβο
Επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) είναι σε εξέλιξη στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου, στο δήμο Ζούμπιν Πότοκ και στην περιοχή Ζούπατς, στο πλαίσιο ερευνών για τη διαλεύκανση της δολοφονίας μέλους της ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Κοσόβου, στις 26 Ιουλίου.Ο εκπρόσωπος της Eulex Νίκολας Χότον δήλωσε ότι η επιχείρηση πραγματοποιείται με τη στήριξη της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR) και ότι οι τοπικές αρχές είναι ενήμερες.

«Η επιχείρηση διεξάγεται για να ενισχυθεί το κράτος του νόμου και για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για το έγκλημα», τόνισε ο εκπρόσωπος της Eulex.Ο κ. Χότον ανέφερε ότι μετά τη λήξη της επιχείρησης θα δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.