30/8/11

Μουσουλμάνοι καταγγέλλουν τα μυστικά κονδύλια του Προξενείου σε Μ.Μ.Ε.

Την «συνταρακτική» είδηση ότι το Τουρκικό Προξενείο χρηματοδοτεί από τα μυστικά του κονδύλια μεινοτικές εφημερίδες κάνει η εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα «Μπυλτέν» σύμφωνα με τον ελληνόφωνο τύπο («τουρκικά νέα»)που αναπαράγει το δημοσίευμα.


Όπως αναφέρεται στη μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής, ο Τούρκος Πρόξενος Μουσταφά Σαρντίτς . Η κριτική εναντίον του τούρκου Διπλωμάτη τον τελευταίο καιρό έχει ενταθεί και αυτό – πέρα από τις εύθραστες ισοροπίες που διαμορφώνονται, σημαίνει ίσως ότι τα κονδύλια αυτά έχουν περικοπεί, σε βάρος της δημόσιας εικόνας του Προξένου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο «Τούρκος πρόξενος χρηματοδοτεί από τα μυστικά κονδύλια του προξενιού συγκεκριμένα και επιλεγμένα από αυτόν μειονοτικά ΜΜΕ.»Είναι προφανές ότι ο καυγάς δεν γίνεται για τη χρηματοδότηση αλλά κυρίως γιατί κάποια Μ.Μ.Ε. είναι έξω από αυτήν,  όπως αφήνεται να εννοηθεί. Η θέση αυτή δεν εκπλήσσει για την κυνικότητά της καθώς είναι γνωστός ο τρόπος που χειρίζεται την κοινή γνώμη η διπλωματική αρχή της γείτονος.

Στα τουρκόφωνα Μέσα υπάρχουν μυστικά κονδύλια. Στα ελληνόφωνα ;
Αυτό που δεν αναφέρεται φυσικά είναι πως οι ενδείξεις αναφέρουν ότι και η ελληνική πλευρά με τον ίδιο τρόπο χειρίζεται παραδοσιακά την κοινή γνώμη. Όμως επειδή, προφανώς, όλοι είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση και τα χρήματα που διαχειρίζονται με αδιαφανή τρόπο, τα αντίστοιχα παράπονα από χριστιανούς «ριγμένους» δεν έχουν επισημοποιηθεί ποτέ, άρα με βάση αυτή τη λογική, ίσως και να μην υπήρξαν (ριγμένοι).

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα ουσιαστικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα από την πολιτική που επιλέγουν να εφαρμόσουν. Πολύ πρόσφατα ο Υπουργός Επικρατείας κατήργησε τα μυστικά κονδύλια της Γενικής Γραμματείας Τύπου και προκάλεσε νέο μεγάλο θόρυβο για τα μυστικά κονδύλια που διανέμουν ελληνικές διπλωματικές αρχές στη Θράκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.