30/8/11

ΣΟΥΔΑ Βάση... ανάπτυξης μετά το τέλος των επιχειρήσεων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

«Μετατροπή» της αεροπορικής βάσης της Σούδας και της Κρήτης γενικότερα από ορμητήριο αεροπορικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων κατά του καθεστώτος του Καντάφι, σε βάση της αναπτυξιακής, τεχνολογικής και ανθρωπιστικής βοήθειας ανασυγκρότησης του συμμαχικού μπλοκ προς τη Λιβύη κατά την «επόμενη ημέρα», επιδιώκει από τώρα η Ελλάδα.

Παρότι που όπως παραδέχθηκαν οι στρατηγοί των χωρών οι οποίες συμμετέχουν στην στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καντάφι, που συγκεντρώθηκαν χθες στο Κατάρ, ο πόλεμος στη Λιβύη δεν έχει τελειώσει και περισσότερη βοήθεια είναι αναγκαία, όλοι - μικροί και μεγάλοι - κινούνται με στόχο τη διασφάλιση καλύτερου κομματιού από την «πίτα».

Μπορεί ο διαμοιρασμός των πετρελαίων να άρχισε για τους μεγάλους «παίκτες», ωστόσο εκτιμάται ότι και η ανοικοδόμηση θα αποτελέσει ένα ισχυρό δέλεαρ, όπως και η διαχείριση των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λιβυκό λαό. Στους τομείς αυτούς έχει επιλέξει να εστιάσει η Αθήνα την παρέμβασή της και χθες στην Ντόχα του Κατάρ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος έθεσε ευθέως θέμα αξιοποίησης της Κρήτης στον τομέα αυτό.

Κινούμενος στη γραμμή που έχει ήδη προωθήσει ο υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, ο κ. Γιάγκος αξιοποίησε τη «στρατιωτική διπλωματία» και αφού επεσήμανε τη μέχρι τώρα σημαντική συμβολή της χώρας στην επιχείρηση, εξειδίκευσε το ελληνικό σχέδιο και πρότεινε την ανάδειξή της Κρήτης ως κόμβου συγκέντρωσης και διακίνησης των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην εξαιρετική τεχνογνωσία και τις δυνατότητες των ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών - γνωστές και στη Λιβύη εδώ και δεκαετίες - αλλά και του Πολυεθνικού Συντονιστικού Κέντρου Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών του ελληνικού Πενταγώνου στη διακίνηση μέσων και υλικών προς και από τη Λιβύη με πλοία και του ελληνικού εφοπλισμού.

Στη σύσκεψη της Ντόχα, πέραν των επικεφαλής Αμυνας των 15 χωρών που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Unified Protector» και του ΝΑΤΟϊκού Διοικητού Ναπόλης, παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) της Λιβύης Mahmoud Jibril και αντιπροσωπεία των εξεγερμένων.
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4652997

2 σχόλια:

  1. >>«Μετατροπή» της αεροπορικής βάσης της Σούδας και της Κρήτης γενικότερα [...] σε βάση της αναπτυξιακής [...] βοήθειας ανασυγκρότησης του συμμαχικού μπλοκ προς τη Λιβύη κατά την «επόμενη ημέρα», επιδιώκει από τώρα η Ελλάδα.<<

    Τί λες ρε παιδί μου!
    Δηλαδή ο αποδέκτης-παπαγάλος των clopy-paste σημειωμάτων που του στέλνει η 'μάνα' έχει σχέδιο ΚΑΙ γιαυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΣΟΥΔΑ ΘΑ ...ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΟΛΥ. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

    ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΝΑΤΟΙΚΟΙ ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ , ΩΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΚΑΙ ΕΝ-ΜΕΣΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΧΕ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ !

    Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ, ΟΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΚΕΧΩΡΗΜΕΝΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΙ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΟΔΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΣ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΩΣ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ. (ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ).

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΙ "ΤΟΠΙΚΟΙ" ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ...ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.