20/8/11

Συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ βλέπει η Τουρκία.

Ισραηλινά αεροσκάφη θα πετούν προς ελληνική βάση
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑμεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ πάνω σε δύο σημαντικούς τομείς βλέπουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Από τη μια είναι η συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας η οποία, όπως αναφέρει η Τζουμχουριέτ συνεχίζεται παρά τις τουρκικές προειδοποιήσεις, και η άλλη που είναι μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ αφορά τον στρατιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας η Ελλάδα ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Προς τον σκοπό αυτό έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές εργασίες και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Μπεγλίτης θα μεταβεί κατά το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου στο Ισραήλ και λέγεται ότι θα υπογράψει συμφωνία με τον ομόλογό του.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αμέσως μετά θα αρχίσουν εργασίες και πριν την 1η Οκτωβρίου ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη θα μεταβούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης κοινής άσκησης και θα εγκατασταθούν στη Βάση της Ανδραβίδας. Επίσης αναφέρεται ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη θα αρχίσουν να πετούν προς την Ελλάδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η Τζουμχουριέτ αναφέρει ακόμα ότι η απόφαση της «ε/κ διοίκησης», όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου από την 1η Οκτωβρίου οδήγησε σε ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Περαιτέρω αναφέρει πως «παρά τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας, οι Ελληνοκύπριοι επιμένουν στην απόφασή τους αυτή. Η Κύπρια ΥΠΕΞ που είχε επισκεφθεί την Αθήνα σε δήλωσή της είχε πει ότι το θέμα θα μεταφερθεί στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του προσεχούς μηνός στην Πολωνία». Τέλος σημειώνει πως «μετά τις εξελίξεις αυτές , βάσει των ειδήσεων του ελληνικού Τύπου, η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο «ε/κ τομέας» φαίνεται να είναι αποφασισμένοι να κινηθούν από κοινού στην Ανατολική Μεσόγειο».
http://www.philenews.com/digital/ 

6 σχόλια:

  1. "... η Ελλάδα ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ..."
    "...αμέσως μετά θα αρχίσουν εργασίες και πριν την 1η Οκτωβρίου ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη θα μεταβούν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της διοργάνωσης κοινής άσκησης και θα εγκατασταθούν στη Βάση της Ανδραβίδας. Επίσης αναφέρεται ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη θα αρχίσουν να πετούν προς την Ελλάδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου..."

    Τελικα ειναι η μοναδικη ελπιδα για την επιβιωση της Πατριδας μας.Ποσο καιρο τωρα το φωναζουν καποιοι αυτο
    και εισπρατουν τις βρισιες των πολλων εδω στον ινφογνωμονα.Ας μη ξεχασουμε αυτον τον συρφετο των ευνουχισμενων ελληναραδων που περασαν απο εδω και παρισταναν μεσα απο την τυφλα τους τους σχολιαστες και το πως συμπεριφερθηκαν σε οσους κοιτουσαν για χαρη της Πατριδας τους πιο μπροστα απο την μυτη τους.Παντα ο χρονος ειναι αυτος που αποκαθιστα την αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευω οτι τα "οργανα" αρχιζουν να ετοιμαζονται για να απλωσουν τον ηχο τους στην περιοχη μας.
    "Ηχος" που θα δικαιωσει την Κυπρο,την Ελλαδα,τους Κουρδους,τους Αρμενιους που περιμενουν την δικαιωση τους,τους συμπαραστατες Ισραηλινους.Και τελικα "ηχος" που θα "ξαναμετρησει" την Τουρκια και θα την βαλει στα αληθινα και δικαια πλαισια της και οχι σε αυτα που φανταζονται οι φανφαρονοι νεοκεμαλικοι πισω απο το προσωπειο του "εκσυχρονισμενου" Ισλαμ.Ο βαρβαρος ποτε δεν εκσυγχρονιζεται απλως οταν υπερβει τα ορια υποτασσεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΟΖ και το θέμα της επικάλυψης

    Ν. Λυγερός
    http://www.lygeros.org/lygeros/7654-gr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακάρι η Ελλάδα να έχει -εσωτερικά, σε επίπεδο στρατηγικής, προετοιμασίας, ετοιμότητας και αποφασιστικότητας- το απαιτούμενο βάρος αφενός για να σταθεί επαρκώς στο ύψος των περιστάσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο και αφετέρου να μη λυγίσει σε περίπτωση που κάποιοι, εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους, επιλέξουν να αποσύρουν μέρος από τη στήριξή τους.

    Να μη ξεχνάμε ούτε λεπτό ότι συμμαχία = μάχη με παρέα.
    Δυστυχώς υποχρεούμαι να σημειώσω ότι η έμφαση είναι στο 'μάχη', όχι στο 'με παρέα'=(κατά το δοκούν μετάφραση βαθεοκρατικού ψευτοελληνάρα) 'μπανιστήρι και μετά μαζεύω τη χαρτούρα'.

    sterg, συμφωνώ πλήρως με τις ακόλουθες φράσεις σου:
    "Παντα ο χρονος ειναι αυτος που αποκαθιστα την αληθεια."
    "Ο βαρβαρος ποτε δεν εκσυγχρονιζεται απλως οταν υπερβει τα ορια υποτασσεται."
    Κάτι μου λέει ότι πολύ σύντομα θα τις αξιοποιήσω με τη φράση Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anaconda
    Αν ειναι ετσι τοτε να σου πω και αλλα.Συνηθως ο,τι εχω να πω το βγαζω εκεινη την στιγμη σχεδον αυτοματα για αυτο να κανεις τις επιλογες σου για το... manual γιατι
    μερικες φορες εστειλα ενα μηνυμα και μετα το μετανιωσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μη μετανοιώνεις: να έχεις πίστη στους ανθρώπους. Όσοι είναι πραγματικοί άνθρωποι, δεν ξεχνάνε. Οι συμμαχίες χρειάζονται προσπάθεια για να χτιστούν, περισσότερη από όση χρειάζεται για να κάνει μάχη κανείς μόνος του. Αξίζουν όμως γιατί το αποτέλεσμα περιλαμβάνει και συνέργειες.

    Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται απλά για τα πετρέλαια: ξέρει ότι, αν χάσει σε αυτό το παιχνίδι, θα αρχίσει να χάνει και σε μια σειρά άλλα. Γιαυτό δεν μπορώ να φανταστώ (ή "εκφραστώ για", όπως θέλεις πάρτο) τί θα μπορούσε να τάξει ή να πουλήσει για να διασφαλίσει την βιωσιμότητά της. Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κάνει εκτενή προεργασία. Αλλά είναι εθνική υποχρέωσή μας να θυμίζουμε ότι ποτέ δεν είναι αρκετή. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις συμμαχίες: είναι αναγκαίες αλλά δεν φτάνουν.

    ΥΓ. Δεν τίθεται θέμα επιλογής: ανάλογα με το θέμα, διαφορετικό τμήμα της ιστορίας του ιστολογίου είναι σχετικό ως αναφορά. Τα μηνύματα λαμβάνονται, έστω και με καθυστέρηση - παλαιότερα 2 ετών, πλέον ημερών, για να μην πω ωρών...

    Να στέλνεις μηνύματα λοιπόν χωρίς ποτέ να το μετανοιώνεις: μία, δυο, τρεις, χίλιες δεκατρείς, η σκέψη θα φτάσει στο σημείο:
    Λουδοβίκος: "Ε, τί τρέχει πάλι, έχουμε στάση;"
    Αυλικός: "Όχι, Μεγαλειότατε, αυτή τη φορά έχουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.