1/10/17

Η γνώμη ενός απλού πολίτη για την κατάντια της Ελλάδας

Σχόλιο του danaos στην ανάρτηση "Τσίπρας και Βαρουφάκης πήγαν την Ελλάδα πίσω"
Όσο περνάει ο καιρός,όλο και πιο πολλοί,εντός και εκτός συνόρων, καταλαβαίνουν πόσο ακριβά πληρώσαμε, και θα πληρώνουμε για πολύ ακόμη καιρό, το πείραμα με την πρώτη φορά Αριστερά!
Οι άσχετοι πολιτικά και ανίκανοι γενικά, με μόνη των καταλήψεων εμπειρία και την αριστερίστικη ιδεοληψία Συριζαίοι, κάπως μπέρδεψαν την κυβερνητική εξουσία με την του μαθητικού 15/μελούς ασυδοσία και ήρθαν, ως θαυματοποιοί, όχι μόνο να λύσουν τα καυστικά προβλήματα του τόπου, αλλά και να αλλάξουν την Ευρώπη!

Η δικαιολογημένη, κατά τον ίδιο, σαραντάρη τότε, πρωθυπουργό, έπαρσή του και τα ουάου του απίθανου Γιάν(ν)η Βαρουφάκη, έκαναν τη χώρα περίγελο στο Εξωτερικό και καταδίκασαν για δεκαετίες στη φτώχεια το λαό.
Όσο και να διατυμπανίζει σήμερα ο πρωθυπουργός έξοδο από τα μνημόνια το 2018, η αλήθεια είναι είναι ότι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχει δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2100.
Μόνο που, όπως γράφει σε σχετικό άρθρο του και ο Σταύρος Λυγερός, το μνημόνιο θα το ονομάσουν αλλιώς, με την ελπίδα ότι δε θα το καταλάβει ο λαός.
Κάτι σχετικό με την αλλαγή της τρόικας, που, εκεί που θα την έδιωχναν κλοτσηδόν, μας έφεραν τους θεσμούς, που δεν άλλοι από τους τροϊκανούς.
Προφανώς ελπίζουν ακόμη σε σανοφάγους.

12 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα του αστικοδημοκρατικού πολιτεύματος οι κυβερνήσεις και τα μέλη του Εθνικού κοινοβουλίου εκλέγονται με εκλογές από τον Ελληνικό λαό καθώς και μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες καταλαμβάνουν την εξουσία με πραξικόπημα φασίστες που καταργούν το κοινοβούλιο και προκαλούν εθνική τραγωδία όπως αυτή της Κύπρου.
    Ο Ελληνικός λαός κρίνει την εκάστοτε κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους και με την ψήφο του ορίζει αυτούς που επιθυμεί να τον κυβερνήσουν.
    Ο danaos - που ως «αρθρογράφος» μου θυμίζει αρθρογράφο αθλητικής εφημερίδας που απευθύνεται σε χούλιγκανς του ποδοσφαίρου- μιας και αναφέρεται στον Σταύρο Λυγερό καλό είναι για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του να διαβάσει το βιβλίο του Σταύρου Λυγερού με τίτλο Από την δημοκρατία στην κλεπτοκρατία. Έτσι θα μάθει ποιοι οδήγησαν την χώρα στην πτώχευση με το δημόσιο χρέος των 300 δις εβρό και καταδίκασαν για δεκαετίες στην φτώχεια τον λαό.
    Καλό είναι επίσης ο danaos να σέβεται τον κώδικα της δημοσιογραφίας όταν δημοσιογραφεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ''Η γνώμη ενός απλού πολίτη για την κατάντια της Ελλάδας ''

    Υπάρχει και super πολίτης ?
    Τι παπ.....ριά ειναι αυτη με τον απλό πολίτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνος 1/10, 11,11πμ.
      Πολύ σωστά. Αν υπάρχει ο απλός πολίτης τότε θα έχουμε και τον σούπερ πολίτη.
      Όπως έχουμε την σούπερ βενζίνη και την απλή.
      βενζίνη.
      Νομίζω ότι αυτοί που δεν σέβονται τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας κάλλιστα μπορούν να συντάξουν τέτοια άρθρα.

      Διαγραφή
    2. κιομως,ναι...υπαεχουν σουπερ πολιτες: οι δημοσιογραφοι!!! τατιανα και σιαααααα!!!

      Διαγραφή
  3. Σωστές οι παρατηρήσεις αλλά μάλλον μονομερείς..
    ΔΕΝ ήταν "πρώτη φορά αριστερα" διότι η Αριστερά κυβερνάει τα τελευταία 45 χρόνια δεδομένου ότι σ΄αυτής τις ψήφους στηρίχθηκε ο "αείμνηστος" αρχιδιαφθορέας ΑΝΔΡΈΑΣ αυτή κατέλαβε τα σχολεία, τα πανεπιστήμεια, τις Δ.Υ, τα Συνδικάτα, τις Τράπεζες και γενικά ό,τι κινείται κι αναπνέει στον τόπο...
    Ας θυμηθούμε ποιός "εθνάρχης" νομιμοποίησε το ΚΚΕ και ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΓΛΕΙΦΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΥΡΙΣΤΕΣ ΚΝΙΤΙΣΣΕΣ γιατί απαρνήθηκαν και αυτές εκείνα που οι αριστεροί συχαίνονται από τα σπάργανά τους :
    ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    Οπότε μην τα βάζετε με τους εκ γενετής "ηθικά και εγκεφαλικά ανάπηρους" που εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια...
    Οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι κίβδηλοι και ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΙ πατριώτες των οποίων οι πολιτικοί απότοκοι ψηφίζουν με τα δύο χέρια μνημόνια και επαίσχυντα νομοσχέδια περί διάλυσης της οικογένειας και ηρωοποίησης του κάθε ανώμαλου παιδεραστή και σε λίγο κτηνοβάτη....
    η Αριστερά "νομιμοποιήται" να κάνει ό,τι κάνει, δεδομένου ότι πάντα είχε το ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ, πάντα ταυτίστηκε με την ανωμαλία, την ισοπέδωση και διάλυση κάθε θεσμού και παράδοσης, την ήσσονα προσπάθεια, τον λυσσαλέο πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας, την υπονόμευση κάθετι Ελληνικού....
    οι "άλλοι" όμως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτον,δεν είναι αριστεροί,λένε ότι είναι αριστεροί,σημαντική διαφορά.
    Δεύτερον,δεν μπέρδεψαν καμία κυβερνητική εξουσία με την του μαθητικού 15 μελους ασυδοσία,είναι δοσίλογοι σε εντεταλμένη υπηρεσία και σταματήστε επιτέλους να τους δικαιολογείτε διότι έτσι γίνεστε συνένοχοι.
    Τρίτον η χώρα όσο το επιτρέπουμε είναι δεσμευμένη,το ότι σε κάποιο χαρτί, υπογεγραμμένο απο προδότες, γράφει ότι δεσμευτήκαμε για 100 χρόνια,δε λέει τίποτα,το αλλάζουμε όποτε το αποφασίσουμε.
    Καλή λευτεριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω είναι ντροπή να μπήκαμε σε τέτοιο μνημονιο .εκατό φορές καλύτερα να το πετούσαν πέρα όπως έκανε η Αργεντινή,η Ρωσία,η,Μαλαισία και Ινδονησία .όλες βρέθηκαν στην άνοδο μετά από δύο τρία χρόνια και όλες συγχωρεθηκαν από τους τραπεζίτες μετά από δέκα η είκοσι χρόνια.

      Η Ελλάδα γιατί έπεσε στη φάκα ; Γιατί η Ελλάδα ήθελε τα ξένα λεφτά για να μείνει πρωτοκοσμηκη! Πως θα μείνει αφού δεν παράγει τίποτε! Πως θα μείνει αφού χορταριασανε οι αγροί και περιμένουμε να μας σώσουν οι Τούρκοι τον τουρισμό!

      Δεν πρόκειται να δει η Ελλάδα άσπρη ημέρα τώρα ,γιατί μας σκλάβωσαν για καλά.χωρις δομές καλές πάλι Ρωμιοσύνη και κοτσαμπασισμος θα κυβερνάει!
      Πάρτε απόφαση.οι μόνοι που σώθηκαν είναι η νεολαία που πήγε στο εξωτερικό για να δει πως ζούνε σε μια χώρα με προκοπή.

      Κρυμα Ελλάδα που δίδαξες τον κόσμο όλον για πολιτεία,δημοκρατία,οικονομία αλλά δεν μπορείς να τα πράττεις σπίτι σου!

      Διαγραφή
  5. Τον καλό σας των καιρό! Που ως που ήταν ο Βαρουφάκης περίγελος ; Οι προκαταλήψεις είναι δικές σας που βλέπετε να φταίει μόνο ο Τσίπρας.ειναι προδοσία αλλά γιατί δεν αναφέρατε τον Μητσοτάκη Σαμαρά και Καραμανλή βρε κομματοσκυλα.

    Βαρέθηκα να προσπαθώ να σας φέρω πάλι στον ορθολογισμό και ουδετερότητα. Γι'αυτό κακομοίρηδες έχετε καθόλου υπερασπιστές στο εξωτερικό.ολο ακυλιαζετε για αυτό το κόμμα και το άλλο αλλά ποτέ δεν μαρτυρείται όταν το δικό σας κόμμα κάνει κακό!

    Γιατί σας έχουν για ραγιάδες οι Γερμανοί και Τούρκοι και Αμερικανοί.ακου εκεί που δεν μπορούσε να τα βρει με τον Πούτιν ο Τσίπρας.οι δεξιοί πως μπορούσαν με τους Αμερικανούς τωσα χρόνια και ο ψευτο αριστερός δεν μπορούσε με τον Πούτιν.

    Βλαξ και προδότης και χαφιές είναι ο Τσίπρας και όλοι πριν και φοβάμαι και όλοι που θα ακολουθήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέμεσις ( 1/10/ 17 2.25 μμ).
    Στην δημοκρατία μας κάθε πολίτης δικαιούται να διατυπώνει τις πολιτικές κλπ απόψεις του ελεύθερα χωρίς να παραφέρεται. Κανένας πολίτης δεν δικαιούται να δίνει εντολές σε τρίτους και συνάμα να τους ενοχοποιεί. όπως «σταματήστε επιτέλους να τους δικαιολογείτε γιατί έτσι γίνεστε συνένοχοι» Αυτές οι πρακτικές έχουν εφαρμογή μόνο σε φασιστικά καθεστώτα.
    Αν έχεις την καλοσύνη ξαναδιάβασε την προτελευταία παράγραφο τις ανάρτησης μου όπου προτείνω στο danaos να διαβάσει το βιβλίο του Σταύρου Λυγερού με τίτλο Από την Δημοκρατία στην Κλεπτοκρατία για να μάθει ποιοι οδήγησαν την χώρα στην πτώχευση με το δημόσιο χρέος των 300 δiς εβρο και καταδίκασαν για δεκαετίες στην φτώχεια τον λαό.
    Το ίδιο προτείνω και σε εσένα.
    Εσύ γράφεις ότι η χώρα είναι δεσμευμένη. Χαίρω πολύ . Εγώ προτείνω να μάθεις ποιοι την δέσμευσαν, ποιοι την χρέωσαν με χρέος 300 δις εβρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λέξη απλός πολίτης χρησιμοποιήθηκε σε αντιδιαστολή των δημοσιογράφων και άλλων προσώπων που έχουν δημόσιο λόγο.
    Μην καταπίνετε αμασητί το σανό, τα ψέμματα και τις απάτες του Τσίπρα και τις παρέας των λοιπών μολοτοφάδων και πιάνεστε από τη λέξη απλός πολίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Σάββα Καλεντερίδη.(1/10/17/ 7.31 μμ)
      Εάν με την ανάρτηση αυτή απευθύνεστε και στο πρόσωπό μου,σας γνωρίζω ότι δεν έχω καμιά απολύτως επαγγελματική ,οργανωτική, έστω συναισθηματική σύνδεση με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Αυτό υποθέτω ότι θα μπορούσατε να το διαπιστώσετε και από τα γραπτά μου.Ποτέ δεν ανήκα στο περιβάλλον κάποιου πρωθυπουργού ή κάποιου υπουργού ή έστω κάποιου βουλευτή. Συνεπώς δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να του ζητάτε να « μην καταπίνει αμασητί το σανό, τα ψέμματα και τις απάτες του Τσίπρα και της παρέας των λοιπών μολοτοφάγων και να μην πιάνεται από τη λέξη απλός πολίτης».
      Ενστερνίζομαι απόλυτα τη φράση του Ρήγα Φεραίου Συλλογάται καλά όποιος ελεύθερα συλλογάται.
      Τέλος σας υπενθυμίζω ότι ο λόγος μου είναι πάντοτε κόσμιος, χωρίς χυδαιολόγίες, χωρίς να προσβάλλω οποιονδήποτε προσωπικά, χωρίς να αναμασώ αντιγράφοντας τις λέξεις τσιτάτα που κατά κόρο παράγονται από διάφορα κομματικά γραφεία τύπου.
      Όσον αφορά τέλος του άρθρο του danaos τα δυο χθεσινά σχόλια μου που αναρτήθηκαν
      υπόκεινται στην κρίση του κάθε επισκέπτη.Αν ο danaos με το άρθρο του ασεβεί στον κώδικα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τότε ασφαλώς θα σχολιάζεται αρνητικά μεν, με ευπρέπεια δε. Αυτό έκανα εγώ και φυσικά δεν ανακαλώ ούτε λέξη

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.