5/1/18

«Το όνομά μας είναι Μακεδονία» ‒ Τα Σκόπια γέμισαν με γιγαντοαφίσες (φωτο)

  • (Φωτ.:mhrmi.org)
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διπλωματικός αγώνας δρόμου σχετικά με την ονομασία της FYROM και ενώ Ελλάδα και Σκόπια προσπαθούν να κρατήσουν τις εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες, οι δρόμοι των Σκοπίων γέμισαν με δεκάδες γιγαντοαφίσες που φέρουν το σύνθημα «Το όνομά μας είναι Μακεδονία»!

Εμπνευστής της κίνησης είναι η εθνικιστική οργάνωση Μακεδονική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (MHRMI), με έδρα τον Καναδά.
«Μην ξεγελιέστε από τους όρους “διεθνής”, “διμερή” και “συνταγματική”. Εάν το όνομα της “Μακεδονίας” αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα» γράφουν οι αφίσες.

(Φωτ.: mhrmi.org)
«Αυτό για το οποίο προειδοποιήσαμε επανειλημμένα, τώρα ανακοινώνεται δημόσια, δηλαδή πως το όνομα, η ταυτότητα, η γλώσσα και η ιστορία μας αποτελούν αντικείμενο διαπραγματεύσεων για να ικανοποιηθούν οι καταπιεστές μας» σημειώνεται αλλού.
Η MHRMI καλεί σε τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «ρατσιστικές και αντι-μακεδονικές» τις θέσεις της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ.

2 σχόλια:

  1. η εκκλησία της μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας να οργανώσει συλαλλητήριο όπως πάλαι ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ονομα τους ειναι ο ..ΚΑΝΕΝΑΣ...οπως του Οδυσσεα στην ερωτηση του Πολυφημου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.