27/1/18

Σημερινό σχόλιο από έναν Έλληνα της Πόλης, για το σταυρό του μαρτυρίου που κουβαλά και τις ύβρεις που δέχεται από τους ελλαδίτες...

Αγαπητέ κ. Σάββα καλημέρα.
Εύχομαι να είσθε καλά.
Από καρδιάς χαίρομαι που είσθε μια φωνή με σύνεση, που σίγουρα γνωρίζετε τα του ελληνισμού και λέτε τα πράγματα όπως πραγματικά έχουν....
Από τα σχόλια των Ελλήνων στο διαδίκτυο, γενικά, αλλά και ειδικά σε θέματα περί του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, του Πόντου της Πόλης, του Πατριαρχείου κλπ, εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται σε τι αλλοτριωμένη πνευματική κατάσταση βρίσκεται ο νεοέλληνας και το πολιτισμικοϊστορικό  του επίπεδο...
Αυτό κατά την γνώμη μου πρέπει να μας τρομάζει...
Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει ανάνηψη...
Μπορεί να σας φανεί κάπως, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία, μάλλον πάμε προς το τέλος του ελληνισμού...
Θεωρώ ότι, χρειάζεται μεγάλος αγώνας και πολύ προσευχή στον Θεό για να αλλάξει η κατάσταση...

Σημείωση:
Σημερινό σχόλιο ενός Έλληνα της Πόλης.

6 σχόλια:

  1. O νεοέλληνας ασχολείται με τους Παίονες και τον οίκο των Αργεαδών. Το οικουμενικό Πατριαρχείο το έχει γραμμένο όπως κι όλη την ιστορία των προγόνων του μετά το 300 πχ. Οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέν εἶναι τέτοιος ὁ Ἕλληνας κύριε! Ντροπή σας ἄν ὑπονεῖτε ὅτι ὑπάρχει ὄχι Ἕλληνας, ἀλλά τό εἶδος "νεοέλληνας"!
      Ὁ Ἕλληνας, ἀσχολεῖται μέ ὅλα ὅσα ἀφοροῦν τό παρόν, τήν ἔνδοξη καί Ὀρθοδοξη χριστιανική ἱστορία του, καί τό μέλλον του στόν σύγχρονο ζαλισμένο κόσμο.

      Διαγραφή
    2. Καλά, εσύ σε άλλη χώρα μάλλον ζεις!
      Αν βγεις σε καμιά καφετέρια και συστηθείς σαν "Σώκρατες Αλεξανδρινός" θα σε ειρωνευτούν μέχρι κι οι φραπέδες...
      Ο σουβλακο-φραπεδο ωχαδερφιστής Νεοέλληνας όχι μόνο υφίσταται αλλά η πνευματική του δικτατορία είναι ακατάλυτη!
      Οι Τούρκοι μπήκαν στην Αφρίν κι εμείς κάναμε ένα συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μετά από 20 χρόνια και νομίζουμε ότι τελέσαμε το πατριωτικό μας καθήκον.

      Διαγραφή
    3. Ἁπλά δέν καταλαβαίνεις-ἀκόμα.
      Αὐτοί πού ὀνομάζεις "νεοέλληνες", πάντα μέν ὑπῆρχαν στόν Ἑλληνισμό, σέ διάφορες ἐκδοχές τους αλλά ὡς θλιβερή μειοψηφία ("καφενόβιοι" πολύ πρό τῆς εὑρέσεως τοῦ καφέ εἰς Δυτικάς Ἰνδίας) αὐτοί ἐξεδίωξαν τόν Ἀριστείδη ἀπό τάς Ἀθήνας, πείσθηκαν νά βλάψουν τόν μόλις καί μετά βίας διαφυγόντα Θεμιστοκλῆ, κ.ο.κ.), ἀλλά πάντα ὑπῆρχαν καί οἱ ἄλλοι:
      Οἱ Ἕλληνες, οἱ Ρωμηοί, οἱ "γιά τήν Ἑλλάδα ρέ γαμῶ το!", καί οἱ πλέον θαυμάσιοι καθ' ὅ,τι καί μεταλαμπαδεύοντες τά ἱερά καί τά ὅσια, τήν Ἀλήθεια καί τίς ἀξίες, τῆς πίστεώς μας, οἱ "Διά τοῦ Χριστοῦ τήν πίστιν τήν ἁγίαν καί τῆς πατρίδος τήν έλευθερίαν".

      Διαγραφή
  2. @ SOCRATES ALEXANDRINOS

    Υπάρχουν Ἕλληνες, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και νεοέλληνες. Και κουβαλάμε όλοι μέσα μας κάτι κι απο τα δύο. Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σχόλιο στο "σχόλιο ενός Έλληνα της Πόλης":
    Δυστυχώς, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και οι περί αυτόν έχουν αποδείξει περίτρανα ότι είναι αντικείμενοι με την Ορθοδοξία. Συνεπώς, έχουν χάσει τη συμμαχία του Θεού και επομένως όλα τα άλλα είναι μάταια.
    Αν χρειάζεται, λοιπόν, "κάτι να γίνει", αυτό είναι να κάνουμε "πολύ προσευχή στον Θεό" για να μετανοήσουν οι ένοικοι του ιστορικού Θρόνου.
    Ένας άγιος Γέροντας είχε στείλει πριν από δεκαετίες μια εναγώνια επιστολή-έκκληση προς τον τότε Πατριάρχη Αθηναγόρα που έκανε τα ίδια με τον νυν: «Παναγιώτατε, επίσκοπος είστε ή διπλωμάτης; Είναι χίλιες φορές προτιμότερο να εκριζωθεί ο ιστορικός θρόνος της Κωνσταντινουπόλεως και να να μεταφυτευτεί σ' ένα έρημο νησί του πελάγους, ακόμη δε και να καταποντιστεί στα βάθη του Βοσπόρου, παρά να επιχειρηθεί έστω και η ελάχιστη παρέκκλιση από τη χρυσή γραμμή των Αγίων Πατέρων που, ομοφώνως, αποφαίνονται:"Ου χωρεί συγκατάβασις εις τα της Πίστεως"»*.

    * Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Θεοδωρόπουλου, περιοδικό "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ", φύλλο Δεκεμβρίου 1965

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.