5/1/18

Stratfor :Το Ιράν και η... ανεπαρκής επανάσταση

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν δεν φαίνεται να είναι αρκετά οργανωμένες για να μετατραπούν σε απειλή για την κυβέρνηση. Η λαϊκή δυσαρέσκεια και η σύγκριση με την Πράσινη Επανάσταση του 2009.

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν συνεχίζονται πάνω από μία εβδομάδα, την ώρα που η κυβέρνηση στην Τεχεράνη εντείνει τις προσπάθειες καταστολής τους.
Μέχρι στιγμής, έχουν σημειωθεί διαδηλώσεις σε τουλάχιστον 80 πόλεις και 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σποραδικών συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Η κυβέρνηση έχει συλλάβει περισσότερα από 450 άτομα στην Τεχεράνη μόνο και ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί ξεκαθάρισε στις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη το Σαββατοκύριακο πως οι διαδηλωτές που συγκεντρώνονται παράνομα θα τιμωρούνται.
Έχοντας ξεκινήσει αρχικά ως διαδηλώσεις κατά της οικονομικής πολιτικής, κατέληξαν σε απόρριψη του πολιτικού κατεστημένου της χώρας. Ωστόσο, παρά τη βίαιη τροπή που πήραν το Σαββατοκύριακο, οι διαδηλώσεις θα πρέπει να προσελκύσουν τη στήριξη διαφόρων στρωμάτων της ιρανικής κοινωνίας για να συνεχίσουν να μεγαλώνουν. Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να είναι αρκετά οργανωμένες για να μετατραπούν σε απειλή αρκετά μεγάλη ώστε να αποτελέσουν πρόκληση για την κυβέρνηση.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.