5/1/18

Το παραμύθι της ανισότητας και οι βρυκόλακες της ιστορίας...

Η απόκτηση αυτοκινήτου και τηλεόρασης ενδεχομένως δεν αποτελούν τόσο σημαντικά βήματα οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας για μια χώρα σε σχέση με την ύπαρξη αποχετευτικού συστήματος και κυρίως την είσοδο του αποχωρητηρίου και της ύδρευσης μέσα στο σπίτι. Ο εξηλεκτρισμός ακολουθεί σε σημασία...
Η ύπαρξη συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης μείωσε δραστικά τις ασθένειες, την παιδική θνησιμότητα και μαζί με τα αντιβιοτικά και την βελτίωση της διατροφής αύξησαν το προσδόκιμο ζωής, το ύψος και το βάρος.
Σήμερα στην Ελλάδα τα νοικοκυριά που δεν έχουν τουαλέτα και τρεχούμενο νερό μέσα στο σπίτι είναι ελάχιστα και αφορούν απομακρυσμένα οικήματα σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
Τη δεκαετία του '60 συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο. Ελάχιστα από το σύνολο των οικημάτων της χώρας ήταν συνδεδεμένα σε αποχετευτικό δίκτυο ή δίκτυο ύδρευσης.
Κι όμως σύμφωνα με τα στοιχεία μιας πρόσφατης έρευνας της κοινής γνώμης το 52% των Ελλήνων θεωρεί πως το '60 ζούσαμε καλύτερα από σήμερα.
Για τη συνέχεια Capital

1 σχόλιο:

  1. Καλό είναι να υπενθυμίζεται σε κάθε ευκαιρία το φαινόμενο Πούτιν πού είχε τις ηγετικές ικανότητες και ενώ παρέλαβε ένα λεηλατημένο μεγάλο Κράτος,σε σύντομο σχετικά χρόνο το έκανε υπερδύναμη αφού δεκαπλασιασε το κατά κεφαλήν εισόδημα.
    Τι έκανε για αυτό; Κάτι πολύ απλό: "Άρπαξε" τους ΚΛΕΦΤΕΣ και ΔΗΜΕΥΣΕ τις κλεμμένες βιομηχανίες και επιχειρήσεις.
    Τα υπόλοιπα κύλησαν ομαλά καθότι έχει Τιμή και Πατριωτισμό, κάτι που είναι άγνωστο στην χώρα της μαγκιάς και της"μπαρουφας" που Ιστορικά έχει καταγράψει το πρωτοφανές αισχος :
    Α. Να παρακολουθεί τους εξεφταιλισμους των παιδιών της (1955) και αφενός να μην αντιδρά, αφετέρου να μην ανταποδίδει στέλνοντας αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται Τουρκομογγολοι.
    Β. Να παρακολουθεί τις σφαγές το 74 και να μην στέλνει όχι μόνο τα Υ/Β αλλά ούτε τα καινούργια Α/Φ που ήταν ανώτερα των Τουρκομογγολων και πρόσφατα διάβασα τη μαρτυρία Πτεραρχου ότι δύο φορές δόθηκε διαταγή και αμέσως ακυρώθηκε η απογείωση των F84 από Κρήτη (ήταν και ο ίδιος στην αποστολή). Βεβαίως μέχρι σήμερα κρύβουν επιμελώς τα πραγματικά γεγονότα για να παρουσιάζουν τους Προδότες Ήρωες και Εθναρχες.

    Γ. Να κατεβάζει τις Σημαίες από τα νησιά και να λέει ότι τις πήρε ο άνεμος, και έχουμε κάποιους να υποστηρίζουν τα παχύδερμα και να εκθειάζουν το ΙQ τους λες και έχουμε κολεγιακό μάρκετιγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.