9/5/19

Εντυπωσιακή η παρέλαση στη Μόσχα για τα 74 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης η στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα προς τιμήν της 74ης επετείου της 9ης Μαΐου, ημέρας της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.
Η 9η Μαΐου 1945 ήταν η μέρα κατά την οποία έληξε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας.

Στην Ρωσία η επέτειος αυτή γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς με στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, παρουσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και πολλών ξένων ηγετών.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σκοτώθηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες και στρατιώτες.



Air parade in Moscow on Victory Day cancels over bad weather

Russian Aviaton » Thursday May 9, 2019 10:58 MSK
© Yulia Kuzmina
Combat aircraft and helicopters will not take part in the Victory Day Parade in Moscow’s Red Square due to unfavorable weather conditions, a source in the defense circles told TASS on Thursday.
"Due to the unfavorable weather conditions in Moscow and the Moscow Region, a decision has been made to cancel aviation’s participation in the Victory Parade in Red Square. The aircraft and helicopters assigned for participation in the Victory Parade in Red Square will return to their home bases," the source said.
As was reported earlier, the air parade was expected to involve Mi-26, Mi-28NM, Ka-52 and Mi-35 helicopters. Also, the upgraded Tu-95MSM strategic bombers, Tu-160 long-range missile-carrying bombers and Tu-22M3 aircraft were to have taken part in the Parade’s air component. Russia’s military transport aviation was expected to involve Il-76 planes and an Il-78 aerial refueling tanker.
Also, the aerobatic teams Russian Knights flying Su-30SM fighter jets and Swifts flying MiG-29 aircraft were due to have flown in a single formation over Red Square during the Parade.
ruaviation

25 σχόλια:

  1. H μέρα κατά την οποία έληξε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας (υπογραφή συνθήκης παράδοσης από τον Keitel) ήταν η 8η Μαΐου του 1945. Η 9η Μαΐου γιορτάζεται μόνο στην ΕΣΣΔ / Ρωσία ως κατάλοιπο της ψυχασθένειας του «πατερούλη» Stalin που ήθελε να διαφέρει από τους Δυτικούς και να παρουσιάζει τη Νίκη ως δικής του - το δε ευφάνταστο παραμύθι που εμπνεύστηκε για να δικαιολογήσει την απόφασή του για 9η αντί 8ης Μαΐου ήταν «…ναι αλλά την ώρα που υπογράφηκε η συνθήκη, στη Μόσχα λόγω διαφοράς ώρας ήταν ήδη 9η Μαΐου…»…

    …Σοβιετικοί / Ρώσοι! Τι να πει κανείς και τι να περιμένει από ανθρώπους που γιορτάζουν Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει καμιά σχέση η αλλαγή της ώρας ανάλογα με το γεωγραφικό μήκος με τη διατήρηση του ιουλιανού ημερολογίου από τη ρωσική εκκλησία;

      Διαγραφή
    2. @ Κριστιάν Ακκυριά,

      Όπως ανέφερα και προηγουμένως, η επίσημη δικαιολογία που δόθηκε από τον «πατερούλη» Stalin για την διαφορά μεταξύ 8ης Μαΐου που υπεγράφη η Συνθήκη παράδοσης (και κατεγράφη Ιστορικώς και γιορτάζεται σε ΟΛΟ τον κόσμο πλην ΕΣΣΔ) και της 9ης Μαΐου (που γιορταζόταν ΜΟΝΟ στην ΕΣΣΔ) είναι πως «…την ώρα που υπέγραφε ο Keitel, στην Μόσχα λόγω διαφορετικής ζώνης ώρας είχε ήδη ξημερώσει 9η Μαΐου…». Μιλάμε για φιλοσοφίες του Stalin! Του Stalin!…

      …ΟΚ, αν είναι έτσι μπορεί τα νησιά Μπόρα-Μπόρα να ισχυριστούν ότι είχαν ακόμη Απρίλιο.

      Όσο για το ημερολόγιο που τηρούν κατά πως τους βολεύει και δικαιολογούν βάσει της Χριστιανορθόδοξης πίστης (ενώ μόνο το 42.5% Ρώσων είναι Χριστιανορθόδοξοι) είναι μια άλλη ιστορία.

      Διαγραφή
    3. >«επίσημη δικαιολογία που δόθηκε από τον «πατερούλη» Stalin»<
      Επίσημη δικαιολογία ή όχι, όταν υπογράφτηκε η συνθηκολόγηση, το ημερολόγιο σε όλα τα μέρη της Ρωσίας έγραφε 9 Μάιου.
      Όλα τα άλλα είναι φτηνές προπαγάνδες απαξίωσης του ρωσικού λαού και στρατού, μιλάμε για φιλοσοφίες του Pointman! Tου Pointman! Tου Pointman, υποδειγματικού υπάλληλου του ΝΑΤΟ.

      > μπορεί τα νησιά Μπόρα-Μπόρα να ισχυριστούν ότι είχαν ακόμη Απρίλιο<
      Όχι δεν μπορούν, και το ξέρεις. Το ημερολόγιο τους (Ταϊτή) έγραφε 8 Μάιου.

      > Όσο για το ημερολόγιο (…)<
      Ναι, είναι άλλη ιστορία, αλλά αφού το ξέρεις γιατί το αναφέρεις; (εσύ, όχι εγώ)
      Εσύ πότε γιορτάζεις τα Χριστούγεννα; Για να καταλάβω…

      Διαγραφή
    4. @ Κριστιάν Ακκυριά,

      ...έχεις «θέμα» τελικά ε? Να το κοιτάξεις φίλε, μην σε πάρει από κάτω.

      Διαγραφή
    5. @ Pointman

      >που γιορταζόταν ΜΟΝΟ στην ΕΣΣΔ<
      H Σερβία και το Ισραήλ ούτε ήταν ούτε είναι ΕΣΣΔ. Όμως την 9η Μαΐου γιορτάζουν το τέλος τού Β'ΠΠ. "Russia, Belarus, and Serbia celebrate on 9 May, as did several former Soviet bloc countries until after the fall of Communism and the break-up of the Soviet Union. Israel marks VE Day on 9 May as well as a result of the large number of immigrants from the former Soviet Bloc, although it is not a public holiday" (απ' εδώ).

      Όντως, όταν υπεγράφη η παράδοση, 9 Μαΐου, ώρα Βρολίνου 00:16, στην Μόσχα ήταν 02:16. Το πρωί τής 9ης Μαΐου την ανακοίνωσε το Ράδιο Μόσχα. Πού είναι το πρόβλημα σου;

      Και ασφαλώς το εκκλησιαστικό ημερολόγιο στην Ρωσσία (Ιουλιανό) είναι άσχετο με την όλη υπόθεση. Τι θέλεις να πεις με το "Όσο για το ημερολόγιο που τηρούν κατά πως τους βολεύει". Τι, ποιον βολεύει; Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω.

      Διαγραφή
    6. Στη μαχη του Κουρσκ, λαβαν μερος και υπηρξαν εκατερωθεν απωλειες σε 5 μερες, οσες δεν ειχαν οι δυτικοι σε ολοκληρο τον πολεμο. Τι να λεμε τωρα?

      Διαγραφή
    7. @ Nativist,

      Η καταγραφή Ιστορικών γεγονότων (όσο αφορά την ακριβή ώρα) λαμβάνει υπ’ όψη την τοπική ώρα στο σημείο του συμβάντος. Για παράδειγμα, η Ιστορία κατέγραψε πως οι Αμερικανοι έριξαν την πρώτη Ατομική βόμβα πάνω από τη Χιροσίμα, την 6η Αυγούστου 1945 στις 08:15 το πρωΐ, ώρα Χιροσίμα! Ούτε ώρα Ουάσιγκτον, ούτε ώρα Λονδίνου, ούτε ώρα Ελλάδος ούτε οποιαδήποτε άλλη ώρα… παρά το γεγονός πως την στιγμή εκείνη σε Ευρώπη, Αφρική, Βόρειο & Νότιο Αμερική ήταν ακόμη 5η Αυγούστου 1945! Καταγράφηκε ώρα Χιροσίμα! Εκεί που συνέβη!

      Τώρα, όσο αφορά την επιλογή της Γιουγκοσλαβίας (η οποία ήταν στη σφαίρα επιρροής του Stalin) δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση. Όπως και σε όλες τις υποτελείς προς την ΕΣΣΔ χώρες (πχ Ανατολική Γερμανία, Τσεχοσλοβακία, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ) η λήξη του Β’ ΠΠ είχε καταγραφεί ως 9η Μαΐου - ασχέτως της γεωγραφικής τους θέσης και του time zone. Απλώς ακολουθούσαν τις προσταγές του «πατερούλη» Stalin.

      Τέλος, επειδή ανέφερες το παράδειγμα του Ισραήλ, η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το Αγγλόφωνο κείμενο που παρέθεσες: «…as a result of the large number of immigrants from the former Soviet Bloc…».

      Κάτι άλλο?

      Διαγραφή
    8. @ Pointman

      >Η καταγραφή Ιστορικών γεγονότων (όσο αφορά την ακριβή ώρα) λαμβάνει υπ’ όψη την τοπική ώρα στο σημείο του συμβάντος<

      Είπα εγώ κάτι διαφορετικό; Έγραψα, όμως, ότι υπεγράφη η (δεύτερη) παράδοση 9 Μαΐου, ώρα Βρολίνου 00:16. Λοιπόν;

      Διαγραφή
  2. Έλεος πια. Είπαμε ότι ο Στάλιν ήταν αρχιεγκληματίας, αλλά η Σοβιετική Ενωση κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα και 25.000.000 ήταν οι συνολικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nik Geo,

      «…25.000.000 ήταν οι συνολικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό…»

      …εκ των οποίων τα 8.000.000 ήταν στρατιώτες. Βέβαια, από τα 8.000.000 Ρώσους στρατιώτες νεκρούς, το 1.000.000 δεν πέθαναν από τους Γερμανούς, αλλά από τον Stalin (οι 140.000 κρίθηκαν ως «εχθροί» του καθεστώτος και εκτελέστηκαν επί τόπου, ενώ οι υπόλοιποι 860.000 μεταφέρθηκαν στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις (βλέπε Gulag) και πέθαναν μάλλον από την καλοπέραση.

      Οπότε εάν το 1/8 των νεκρών Σοβιετικών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ εκτελέστηκαν / πέθαναν από το ίδιο το καθεστώς (!!!), φαντάσου πόσο πολύ νοιαζόταν κι ενδιαφερόταν ο Stalin για τον λαό του, δηλαδή τα υπόλοιπα 17.000.000 νεκρών. Κάτι έχει πάρει τα’ αυτί μου για «λιμούς»… για «γενοκτονίες»… αλλά μπααα μάλλον θα είναι Δυτική προπαγάνδα. Σωστά?

      Κατά τα’ άλλα? Στο σπίτι στη Βόρεια Κορέα, όλοι καλά?

      Διαγραφή
    2. @ Pointman

      Καταρχήν άλλο Σοβιετικοί και άλλο Ρώσοι (π.χ. οι Σοβιετικοί δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα).

      Pointman γιατί είσαι απαξιωτικός και εμπαθής με τους Ρώσους;

      Αμφισβητείς το γεγονός ότι οι Σοβιετικοί (Σοβιετική Ένωση) πολέμησαν και νίκησαν, όχι τους φασίστες, όχι τους ναζί, αλλά τους Γερμανούς στον Β' ΠΠ; Τώρα άμα θέλουν να γιορτάσουν-τιμούν-θυμούνται αυτή την μέρα, όποια μέρα του χρόνου αυτοί θέλουν, εσύ τι πρόβλημα έχεις; Αν αυτή η μέρα είναι η 8η Μαΐου ή η 8η Αυγούστου έχει κάποια σημασία ή αναιρεί ο γεγονός ότι οι Σοβιετικοί (Σοβιετική Ένωση) πολέμησαν και νίκησαν τους Γερμανούς στον Β' ΠΠ; Επίσης το τι ήταν ο Στάλιν ή οι Σοβιετικοί (ιδεολογικά κομμουνιστές, με τα Γκουλάγκ τους κ.λ.π.) αναιρεί το γεγονός ότι οι Σοβιετικοί (Σοβιετική Ένωση) πολέμησαν και νίκησαν τους Γερμανούς στον Β' ΠΠ;

      Πρόσεξε γιατί θυμίζεις έναν υποδειγματικό υπάλληλο του ΝΑΤΟ ή (ή και) τα συντρόφια του Περισσού που μιλάνε για Οχυρά Ρούπελ και όχι για οχυρά της Γραμμής Μεταξά...

      υ.γ.
      >Κατά τα’ άλλα? Στο σπίτι στη Βόρεια Κορέα, όλοι καλά?<
      Ξέχασες να αναφέρεις το Ιράν, την Συρία και την Βενεζουέλα...

      >Κάτι έχει πάρει τα’ αυτί μου για «λιμούς»… για «γενοκτονίες»<
      Το αυτί σου έχει ακούσει κάτι για:
      1) ότι το κράτος των λαθρομεταναστών, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ξεκίνησε-βασίστηκε πάνω στην γενοκτονία των Ιθαγενών Ινδιάνων της Αμερικανικής Ηπείρου; και 2) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (το κράτος των λαθρομεταναστών δηλαδή) ήταν σε πόλεμο 222 από τα 239 χρόνια της ύπαρξής τους;

      Διαγραφή
    3. >π.χ. οι Σοβιετικοί δεν γιορτάζουν Χριστούγεννα<

      Γιόρταζαν. Παλιές Σοβιετικές κάρτες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Θα ήταν ευχής έργον, πριν γράψετε ο,τιδήποτε, να φροντίζετε να ενημερώνεστε.

      Διαγραφή
    4. @ Nativist

      >Θα ήταν ευχής έργον, πριν γράψετε ο,τιδήποτε, να φροντίζετε να ενημερώνεστε.<

      Ναι θα ήταν ευχής έργον, πριν γράψετε ο,τιδήποτε, να φροντίζετε να ενημερώνεστε. Επίσης θα είναι καλό να κατανοούμε τι διαβάζουμε και όχι το τι θα θέλαμε να διαβάσουμε.

      Στα λίνκ που παραθέτεις Nativist διαβάζω ότι:
      - Η παράδοση θέλει τον ίδιο τον Λένιν να είναι λάτρης του Δέντρου. (1o λίνκ)
      - Το 1926 σταμάτησε ο στολισμός δέντρων στα επίσημα σοβιετικά ιδρύματα. Και μέχρι το 1935 η γιορτή των Χριστουγέννων και οι αντίστοιχοι θρησκευτικοί εορτασμοί και παραδόσεις αποθαρρύνονταν από την επίσημη κρατική πολιτική. (1o λίνκ)
      - Παρουσιάζω μία επιλογή από παλιές Σοβιετικές κάρτες για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ή μάλλον μόνο για την Πρωτοχρονιά, γιατί για τα Χριστούγεννα δεν εύχονταν τότε, εκείνον τον καιρό, στη Σοβιετική Ένωση (2o λίνκ)
      - Πρόκειται για Σοβιετικές κάρτες της περιόδου 1950-1990. (2o λίνκ)
      - χριστουγεννιάτικα δένδρα με το Σοβιετικό αστέρι (2o λίνκ)

      Υποθέτω πως είσαι ενημερωμένος αλλά και κατανοείς το τι εστί Χριστούγεννα, σωστά;

      Domo Arigato, Mr. Roboto.

      Διαγραφή
    5. Δηλαδή, τι πρόσφερες με το σχόλιό σου; Δεν κατάλαβα. Εγώ ισχυρίστηκα ότι και οι Σοβιετικοί γιόρταζαν Χριστούγεννα, πράγμα που αποδεικνύει και το σοβιετικό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Από κακού θα ήταν να τα γιόρταζαν σαν θρησκευτική εορτή. Αν μετέθεσαν τον εορτασμό στην πρωτοχρονιά και τα γιόρταζαν μαζί, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα γιόρταζαν.

      Εγώ κατανοώ τι εστί Χριστούγεννα. Εσύ;

      ΥΓ: Τι σημαίνει "Domo Arigato, Mr. Roboto";

      Διαγραφή
  3. Και για να ακριβολογουμε ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος έληξε στις 2 Σεπτεμβρίου 1945 με τη συνθηκολογηση της Ιαπωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ουσία είναι ότι οι Αγγλοι κατάφεραν να στρέψουν τον "εθνικο-σοσιαλισμό" του Χίτλερ, κοινώς Nάτσι ή Nαζί,κατά της Ρωσίας (έστω και ως Σοβιετική ένωση) με 20-25 μύρια νεκρούς(όπως και να έχει) και οπωσδήποτε μιά Ρωσία ή Σοβιετική ένωση αποδυναμωμένη και εχθρική προς την Γερμανία, με μιά Ευρώπη στα ερείπια.
    Μήπως μας θυμίζει τίποτα αυτό;
    Την ακροδεξιά ανάσταση σε όλη την Ευρώπη στις μέρες μας μήπως;
    Τι μας λέει αυτό άραγε;
    Κάτι ανάλογο έγινε στον Α΄ΠΠ και βέβαια και στον Β'ΠΠ...
    Μήπως το ξαναπάνε γιά Γ'ΠΠ με πάνω-κάτω τους ίδιους όρους;
    Εμάς τώρα τι μας αφορά;
    Μήπως το ότι εμείς είχαμε διχασμούς,Μικρασιατικές καταστροφές και 800000 νεκρούς στον Β'ΠΠ;
    Και το παράδοξο είναι,ότι δεν θέλαμε, ούτε και τότε, να μπούμε σε κανένα από τους δύο.
    Ομως...μας δελέασαν,μας εξαγόρασαν,μας φόβησαν,μας δίχασαν,μας ανάγκασν,μας εξανάγκασαν,μας διέλυσαν.
    Μήπως είναι καλύτερα λοιπόν, αφού πεπρωμένο φυγείν αδύνατο, να κάνουμε εμείς την αρχή;
    Ετσι γιά αλλαγή.
    Αλλά να'μαστε προετοιμασμένοι αυτήν την φορά.
    Και καλά προετοιμασμένοι.
    Αλλά μάλλον ονειρεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ξεκινάς καλά και μετά ..ότι να ναι , καταρχην το ονομα νατσι δεν το λέγανε για τους εαυτους τους , η Γερμανία δεν είναι εχθρική προς τη Ρωσσία αν εχει ρητορική είναι λόγο ΗΠΑ, δεν πιστευεις το ξέρω αλλά κοιτα εδω https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%BF%CF%81%CE%BD%CF%84_%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BC με τετοια εξάρτηση απο Ρωσσία και τετοια πρωτοβουλια συνεργασίας τι εχθρική στάση; Και πως θα μπορουσε να είναι ειδικά την εποχή των πυρηνικών και με τι στρατο;

    Ποιος θα παει σε Γ ΠΠ η Ευρωπη; Με τι στρατό και με τι κόσμο; Αν κανει καποιος (αν) πιο πιθανο είναι ΗΠΑ / Κινα / Ρωσσία ή Πακισταν / Ινδία

    Ονειρευεσαι ναι , οι συνθηκες είναι τελειως διαφορετικες στην Ευρωπη τωρα απο οτι τοτε , αν δεν με πιστευεις κατεβα στο κεντρο της Αθηνας ή πηγαινε βολτα σε καποια Ευρωπαϊκή πόλη ίσως παρατηρησεις κάτι, τα κόμματα σε "ανασταση" που γραφεις δεν είναι ακροδεξιά όπως τα αναφέρεις, τα ΜΜΕ τα αποκαλούν έτσι.

    Οι εποχές αλλάξανε, θα δεις πολεμο στα επόμενα χρόνια, οχι αυτον που ονειρευεσαι ομως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά ρίξε ένα βλέφαρο στην πλατεία Μαϊνταν να δεις τι βλέπεις.
      Ποιοί Νάτσις ήταν εκεί;
      Οι παλιοί ή οι καινούργιοι;

      Διαγραφή
    2. Τρρρρρρέμετε όλοι!!!
      Ετσι,μας παίρνει αμπάριζα ο Ερδο...

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον pointman, αν δεν υπήρχαν ---ούληδες, πως θα δίνονταν η δυνατότητα να εκφράσει κανεις τα ψυχοσωματικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατι για την ιστορια...Οι Γαλατες επιτεθηκαν στο...μαντειο των Δελφων προ 2000 + ετων....πριν τους Ρωσους...υπο τις εντολες καποιου Σταλιν ..Χιτλερ...και προ του Κολομβου...και των Καγιεν ...των ειδωλων ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΑΠΑΝΤΕΣ,

    Προς αποφυγή κάθε πιθανότητας παρερμηνείας, παρεξήγησης και λοιπόν προβλημάτων:

    ΠΟΤΕ (μα ΠΟΤΕ!) δεν υποστήριξα κάποιον αλλοεθνή λαό ή τα συμφέροντα ενός ξένου κράτους, έτσι απλά λόγω επειδή μου «ήρθε», έτσι απλά λόγω «συμπάθειας». Συμπάθειες δεν υπάρχουν, ειδικά σε αλλοεθνείς - κοινά (και συνήθως εφήμερα) συμφέροντα ίσως υπάρχουν, αλλά θέλω να πιστεύω πως η ηλικία μου, οι εμπειρίες μου στη ζωή και το ταπεινό IQ μου, είναι ικανά εφόδια να ώστε να μην παρασυρθώ σε δογματικές αγάπες και συμπάθειες. Μπορώ να κάνω φιλική χειραψία με κάποιον Αμερικάνο, με Ρώσο, με Ιταλό, με Τούρκο, με Γερμανό με Κογκολέζο επειδή εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή τα συμφέροντά μας ίσως συμβαδίζουν, αλλά όσο κι αν χαμογελώ θα έχω ήδη καταστρώσει στο μυαλό μου κύρια και εναλλακτικά σχέδια να τον κάνω κομφετί εάν η κοινών συμφερόντων συνεργασία μας δεν περπατήσει. Βάσει των ανωτέρω, είναι ανόητη (ΒΛΑΚΩΔΗΣ θα έλεγα) η τακτική που ακολούθησαν μερικοί γνωστοί και μη εξαιρετέοι «εγκεφαλικώς ελλειποβαρείς» να βιαστούν να μου αποδώσουν χαρακτηρισμούς που συνηθίζονται μεταξύ αφισοκολλητών. Ποιοι; Οι ανόητοι που εμμέσως πλην σαφώς επιχείρησαν να αγιοποιήσουν τον σφαγέα Stalin και να ωραιοποιήσουν τον Ρώσο (και κατ’ επέκταση κάθε ξένο μηδενός εξαιρουμένου).

    Όπως λοιπόν δεν θα με ακούστε να γοητεύομαι από Αμερικανίδες «Σειρήνες», τόσο δεν θα με ακούσετε να καταπίνω αμάσητο το παραμύθι των Ρωσίδων «Σειρήνες». Εν ολίγοις δεν θα με ακούσετε να γοητεύομαι από ΚΑΜΙΑ αλλοεθνή «Σειρήνα», από ΚΑΝΕΝΑ πειρασμό, από ΚΑΜΙΑ αλλοεθνή προπαγάνδα, όσο όμορφα καμουφλαρισμένη κι αν σερβίρεται - ακόμη και μέσω «ομοδοξίας» και κάθε λογής θρησκοληψίας και δεισιδαιμονίας. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ να με πείσει πως η Γαλανόλευκη και τα ιδανικά του Ελληνικού Έθνους «είναι πατροπαράδοτα φιλικώς προσκείμενα» σε μία ή άλλη πλευρά για οποιαδήποτε λογική ή παράλογη εξήγηση. Όσο φίλο ή εχθρό θεωρώ έναν Αμερικανό, άλλο τόσο θεωρώ έναν Ρώσο. Το ζήτημα είναι πόσα «κοινά συμφέροντα» έχω ΣΗΜΕΡΑ με τον έναν ή τον άλλο. Κι αφού τα βάζω στο τραπέζι κι αρχίζω να τα απαριθμώ ένα - ένα, κρίνω με ποιόν θα κάνω την χειραψία (έχοντας πάντα στο μυαλό κύρια και εναλλακτικά σχέδια να τον κάνω κομφετί εάν χρειαστεί όπως αναφέρθηκε παραπάνω).

    Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψη τα ανωτέρω, επιστρέφω τους αστείους χαρακτηρισμούς μερικών περί «υποδειγματικού υπάλληλου ΝΑΤΟ» και τις ακόμη πιο βλακώδεις πεποιθήσεις μερικών άλλων περί «ομοδοξίας», περί «χριστιανορθοδοξίας» (αποτέλεσμα συστηματικής πλύσης εγκεφάλου από καρικατούρες της TV), με την ελπίδα και την φιλική ευχή κάποια μέρα να ξυπνήσουν, να αφαιρέσουν τις τσίμπλες και το γράσο (ιδεολογικής / θρησκευτικής προέλευσης) από τα ματάκια τους και να αντιληφθούν πως κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την Γαλανόλευκη και το συμφέρον του Έθνους. Κανείς! Μα ΚΑΝΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Pointman

      Γλυκούλη Obama γιατί συνεχίζεις να είσαι απαξιωτικός και εμπαθής με τους Ρώσους;

      Γιατί δηλώνεις ότι >συμπάθειες δεν υπάρχουν, ειδικά σε αλλοεθνείς<, όταν εμφανώς έχεις αντιπάθειες σε αλλοεθνείς και ειδικά στους Ρώσους.

      Pointman το δογματικό μίσος σου και η αντιπάθεια σου προς τους Ρώσους οφείλεται μόνο στην ηλικία σου, στις εμπειρίες σου στη ζωή και το ταπεινό IQ σου ή και λόγο επαγγέλματος;

      Άνθρωποι που χρησιμοποιούν (δηλαδή εσύ Pointman) την κριτική Ad Hominem (επίθεση στον άνθρωπο και όχι στα επιχειρήματά του) σε πρώτη φάση είναι ανόητοι (ΒΛΑΚΩΔΗΣ θα έλεγα) και μη εξαιρετέοι «εγκεφαλικώς ελλειποβαρείς». Σε δεύτερη φάση παίζει το περί «υποδειγματικού υπάλληλου ΝΑΤΟ» να ξέρεις.

      Κανείς δεν αγιοποίησε τον Stalin και ωραιοποίησε τους Ρώσους. Το θέμα μας δεν είναι ο Stalin, τα Γκουλάγκ, το Κατύν ή το Γολoντομόρ. Το θέμα μας είναι:
      1)_Αμφισβητείς το γεγονός ότι οι Σοβιετικοί (Σοβιετική Ένωση) πολέμησαν και νίκησαν, όχι τους φασίστες, όχι τους ναζί, αλλά τους Γερμανούς στον Β' ΠΠ; και 2)_Τώρα άμα θέλουν να γιορτάσουν-τιμούν-θυμούνται αυτή την μέρα, όποια μέρα του χρόνου αυτοί θέλουν, εσύ τι πρόβλημα έχεις;

      Μπροστά στην Γαλανόλευκη βλέπω Pointman άνεση και δήθεν ευγενείς σκοπούς-προθέσεις, και από πίσω από την Γαλανόλευκη στάζεις χολή και εκτοξεύεις προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς... (αποτέλεσμα συστηματικής πλύσης εγκεφάλου από καρικατούρες της TV ή της Πρεσβείας της Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, άραγε;)

      Γιατί κρύβεσαι πίσω από την Γαλανόλευκη Pointman; Μήπως για να μην δούμε τις τσίμπλες και το γράσο (ιδεολογικής / θρησκευτικής προέλευσης) στα ματάκια σου;

      Pointman, οι Αμερικανοί δεν είναι φονιάδες των λαών. Φονιάδες των λαών είναι το ΝΑΤΟ.(*)

      υ.γ.
      (*) Αν ρωτήσεις αυτό που κολλάει και άλλο είναι το θέμα μας (το οποίο και αναφέρω ποιό πάνω), η απάντηση είναι ότι απλά το λέω λόγω ηλικίας και ταπεινού IQ, για να σε χτυπήσω εκεί που σε πονάει πιο πολύ. Το 'πιασες το υπονοούμενο ΕΤΣΙ !!!!

      Διαγραφή
    2. @ Pointman

      Δεν χρειαζόταν όλο αυτό το απολογητικό σεντόνι, που καν δεν καταλαβαίνω τι θέλει τελικά να πει και ποιος ο σκοπός του. Θα αρκούσε να απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα, είτε αντικρούοντας επιχειρήματα, είτε ευθαρσώς παραδεχόμενος ότι έκανες λάθος. Όλοι κάνομε λάθη, δεν είναι ντροπή. Δυστυχώς, λίγοι έχομε το θάρρος να το/τα παραδεχτούμε.

      Αφού σού απέδειξα ότι η ημερομηνία τής 9ης Μαΐου είναι σωστή, πράγμα που ως φαίνεται σιωπηρώς απεδέχθης (πώς θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά, άλλωστε), άφησες αναπάντητο το ερώτημα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την παλαιοημερολογίτικη ρωσική εκκλησία και τι εννοείς με την φράση ""Όσο για το ημερολόγιο που τηρούν κατά πως τους βολεύει" (βλέπε σχόλιό μου 9 Μαΐου 2019 - 7:56 μ.μ.).

      Σε θεωρώ σοβαρό σχολιαστή, αλλά εδώ ήσουν μάλλον άστοχος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.