11/5/19

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έφεραν τη λιτότητα και όχι οι Ευρωπαίοι

Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι μας επέβαλαν σκληρή λιτότητα για εννιά (9) ολόκληρα χρόνια, από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2018.

Αυτός είναι ο σύγχρονος εθνικός μας μύθος. Αυτά τα καντάρια κουτόχορτο μας ταΐζουν στα κανάλια το 99% των πολιτικών, καθηγητών Πανεπιστημίου, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων και άλλων πολιτικολογούντων που φλυαρούν "μετ' ευτελείας και φιλοσοφούν άνευ(;) μαλακίας"! Ο Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλ. Τσίπρας, πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους δεν κουράστηκαν να μας παραμυθιάζουν ότι "Τα Μνημόνια έφεραν την κρίση" και τη λιτότητα!

Φυσικά δεν υπάρχει ψήγμα ή κόκκος αλήθειας σ' αυτό το ψέμα. Επειδή τη λιτότητα την επέβαλαν τυπικά οι ελληνικές κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, αλλά την έφεραν οι κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου και Κωστάκη Καραμανλή, που ψήφισε οι ελληνικός λαός σε καθαρές εκλογές, χωρίς βία και νοθεία
Οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι δεν επέβαλαν καμία λιτότητα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ζήτησαν δανεικά από την Ευρώπη, επειδή δεν τους δάνειζε καμία Τράπεζα. Κάποια στιγμή το επιτόκιο έφτασε θεωρητικά στο 36%, αν και κανείς δεν δάνειζε την Ελλάδα ούτε μ' αυτό το επιτόκιο.

Για τη συνέχεια Protothema



10 σχόλια:

  1. Απλά έχετε απόλυτο δίκιο !!! Η ανικανότητά αυτών να κυβερνησουν έφεραν την χώρα εδώ και δυστυχώς δεν βλέπω σωτηρία !!! Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ένας βλακας !!!
    Κυριολεκτω, τον βλέπω και σήμερα και λέω καλά να πάθουμε! !! Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε κριτήρια σωστά, κάθε φορά επιλέγουμε όποιον μας πλασάρουν οι άλλοι και ας είναι οι ικανότεροι στο άκρη! !!
    Έφεραν στην Αθήνα τον Μπακογιάννη, αρχηγός της ΝΔ ο γιος του Μητσοτάκη και πάει λέγοντας !!!! Δεν αναφέρθηκα σε αυτόν γιατί δεν τον συμπαθώ αλλά έτσι είναι! !!
    Υπάρχουν ΙΚΑΝΌΙ αλλά να έχουμε σωστά κριτήρια! !
    Όλοι αυτοί που κυβερνησαν τον τόπο σχεδόν όλοι είναι για φτύσιμο! !
    Βέβαια δεν εξαιρώ τον αρχή βλάκα τον σημερινό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκος (11/5/19 9.43 πμ)
      Κατά την άποψη σου ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βλάκας.
      Εμμέσως το ίδιο πίστευες και για τον γιο του Μητσοτάκη.
      Ο σημερινός (ακατονόμαστος) είναι κατά την άποψη σου ο πλέον βλάκας.
      Εκφράζεσαι άκρως απαξιωτικά για πολιτικά πρόσωπα που έχουν κάτι κοινό. Δραστηριοποιούνται όλοι αυτοί στο σύστημα της αντιπροσωπευτικής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
      Δίνεις την εντύπωση ότι οι πολιτικοί του παραπάνω συστήματος απορρίπτονται μετά βδελυγμίας λόγω του συστήματος που επικρατεί
      Ερωτώ λοιπόν.
      Μήπως πάνω από όλα απορρίπτεις το κοινοβούλιο;
      Αν όχι γιατί δεν εκφράζεσαι απαξιωτικά για πολιτικά πρόσωπα που έμπρακτα αρνήθηκαν το κοινοβούλιο;
      Να υποθέσω ότι ο Πατακός κατά την άποψη σου είχε την διάνοια του Αιστάιν;
      Και τέλος γιατί παρακάμπτεις την πολιτική διαφοροποίηση, την πολιτική ιδεολογία;
      Δεν θεωρείς ότι τα πολιτικά πρόσωπα κρίνονται ανάλογα με την πολιτική ιδεολογία;
      ΥΓ. Ποιά είναι κατά την άποψη σου τα ικανά και «σωστά κριτήρια» που επαρκούν για να ξεχωρίσουμε αυτούς που είναι «ΙΚΑΝΟΙ»;

      Διαγραφή
    2. Συνελληνα Χρήστο, θα σε αποκαλώ φίλο, χωρίς να σε ξέρω προσωπικά , αλλά νιώθω ότι εκφράζεσαι με πολύ ειλικρίνεια αλλά Χρήστο σε πάρα πολλά στην ζωή μας δεν φταίνε οι νόμοι ή οι κανόνες , αλλά η εφαρμογή του νόμου και η εφαρμογή εξαρτάται από την ποιότητα των ανθρώπων! !
      Η χώρα μας είναι πλούσια σε ανθρώπινο δυναμικό και εννοώ το επιστημονικό, όμως κάτι δεν πάει καλά. .. διαφωνείς ;
      Για δε τους Παττακό - Παπαδόπουλο κτλ αυτοί ανήκουν σε άλλη κατηγορία που εγώ είμαι αντίθετος εν γένει! !
      Και κλείνοντας σου λέω ότι όλους αυτούς που κυβερνησαν τα τελευταία χρόνια , δεν τους κατατάσσω εκεί που θα έπρεπε! !!!!

      Διαγραφή
  2. Ορθώς το 90 % των Ελλήνων πιστεύει ότι την Γερμανική λιτότητα επέβαλλαν οι συμμορίες των μεγάλων εταίρων στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα κυρίως τα συμφέροντα των Γερμανικών, Γαλλικών και Ολλανδικών Τραπεζών.

    Στις αρχές του 2010 ο μόνος "τεχνικά σύμμαχος" της Ελλάδος ήταν το ΔΝΤ το οποίο επέμενε ότι χρειαζόταν κούρεμα του Ελληνικού χρέους κατά 50 % τουλάχιστον για να είναι βιώσιμο το ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σχέδιο βοήθειας πρός την Ελλάδα.

    Το αρνήθηκαν μετά βδελυγμίας οι Ευρωπαίοι εταίροι.

    Στις 9 Μαίου 2010, όταν αποφασίστηκε επισήμως η βοήθεια των 30 δίς από το ΔΝΤ, με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από όσο επέβαλλαν οι "εταίροι" μας, στην απόφαση υπήρχε έγγραφη δέσμευση των Ευρωπαικών κρατών που είχαν Ελληνικά ομόλογα να τα διακρατήσουν ώστε να μην γίνει έκρηξη στα spreads.

    Οι Γερμανικές, Γαλλικές και Ολανδικές τράπεζες τα ξεφορτώθηκαν σε διάστημα ενός μηνός. Ουδείς εκ των πολιτικών από την Ελλάδα μίλησε ποτέ για αυτό το θέμα.

    Και βγαίνει το Πρώτο Ψέμμα να μας πεί ότι το 90 % του Ελληνικού λαού είναι βλάκες και αυτοί οι ξύπνιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες , Δημήτριε , αλλά πριν φτάσουμε εκεί τι δεν έκαναν καλα τα σαϊνια μας ; Γιατί φτάσαμε εδώ που είμαστε! ! Οι Γερμανοί και Γάλλοι το συμφέρον τους κοιτάνε και καλά έκαναν! !! Εγώ να με συγχωρείς αλλά ρίχνω τις περισσότερες ευθύνες στους δικούς μας που δεν προνοούν !!

      Διαγραφή
  3. Τι να μας πει το άρθρο; Εδω οι πληρωμένοι σχολιαστές διαφωνούν, οι πολιτικοί λένε παλευουν για το καλό μας , ζητανε δανεικά για τη λειτουργία του κράτους και οι τραπεζες δεν τους δίνουν, αυτό είναι όλο

    ΥΓ Γιατι ενα κρατος να χρειαζεται δανεικα για να λειτουργήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συνηθης απιστευτη απαντηση στο....ερωτημα σου κ.Τ ...ειναι κατι που δεν απαντα στο ερωτημα αλλα το παρακαμπτει με μια διαπιστωση : " Μα ...ολοι χρωστανε !!".....Δηλ. αυτο ειναι το ...φυσιολογικο .! Απ εκει αρχιζει αλλο γαιτανακι...τρελας.Χωρις δανεικα ..δεν φτιαχνεις οικονομια ..Δηλ.χωρις στερησεις...χωρις αποταμιευση...χωρις εργασια..χωρις κοπο..χωρις ζορι...χωρις γνωσεις κι επιστημες..αραχτοι στις παραλιες..ερχονται τα λεφτα τα ξενα...οι επενδυσεις ξενων...και κανουν για σενα οτι δεν κανεις εσυ...αραχτος στην πλαζ...δινοντας τους ενα...εξυπνο κι ιδιοφυες κινητρο...πιο καλο απ των αλλων...Οχι παιζουμε στην ευφυια..!! Αν και τα αγαθα ελεγαν οι προγονοι ...κοποις και ωδυνοις.κτωνται.Αλλα σιγα.τα ωα...εμεις ειμαστε.πιο εξυπνοι απ ολους τους φιλοσοφους προγονους...Ειμαστε.100 Πλατωνες ο ενας !?

      Διαγραφή
  4. Για να περιοριστούν τα ελλείμματα ήταν αναγκαία η περικοπή της ενεργού ζητήσεως, δηλαδή καταναλώσεως και επενδύσεων. Πως θα συνέβαινε η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων χωρίς λιτότητα? Κατά τη γνώμη μου δημαγωγεί διότι δεν μπορεί κατά κανόνα μια χώρα να έχει επί δεκαετίες διογκωμένα ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που δείχνουν χάσμα μεταξύ παραγωγής και καταναλώσεως…(Ο κ. Παπαδόπουλος δεν εξηγεί τι ποσά πιστεύει ότι θα εξοικονομούνταν από περικοπές από «την καταναλωτική σπατάλη του Δημοσίου και τους λουφάδες των κομματόσκυλων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» χωρίς λιτότητα και περιορισμό εισοδημάτων… Παραλείπει ο κ. Παπαδόπουλος να αναφέρει ότι την περίοδο 2010-2012 οι ελληνικές τράπεζες αγόραζαν ελληνικά ομόλογα και με το PSI ζημιώθηκαν και χρειάστηκε κρατική ενίσχυση για να μην καταρρεύσουν. Επιπλέον και τα ασφαλιστικά ταμεία χρειάστηκαν κρατική ενίσχυση λόγω ζημιών από κούρεμα ομολόγων.
    Πολλά από όσα αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος για παθογένειες είναι σωστά, αλλά δεν απαντά για ποιο λόγο και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν υψηλό δημόσιο χρέος (Ισπανία, Ιραλανδία, Πορτογαλία, Ιταλια, Ιρλανδία…)…
    Και 2ον η αποτίμηση των οικονομικών επιπτώσεων της συμμετοχή σε οικονομική ένωση δεν εξαντλείται στην αναφορά στις δοσολοληψίες σε προϋπολογισμό. Με τη λογική του η Γερμανία είναι ζημιωμένη από τη συμμετοχή της…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.