1/5/19

Εχθρός εντός των πυλών: Άγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

«Φονιάς των λαών ο μεγαλέκος», έγραψαν οι τρισάθλιοι.


Το άγαλμα τοποθετήθηκε στις 17 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας 


Δύο εβδομάδες «άντεξε» χωρίς να υποστεί βανδαλισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα. Άγνωστοι έγραψαν με κόκκινη μπογιά στη βάση του αγάλματος δύο μηνύματα. Η μία φράση ανέφερε «ο ήλιος της Βεργίνας καίει για μας τους γκέι» και η δεύτερη φράση ανέφερε «ο μεγαλέκος ήταν φονιάς των λαών και τώρα περηφάνια των μικροαστών».

 Το άγαλμα τοποθετήθηκε στις 17 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας. Πρόκειται για έργο τέχνης που είχε αποκτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού το 1993 και ακολούθως δόθηκε ως δωρεά στον Δήμο Αθηναίων.



14 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    MARCUS TULLIUS CICERO, 43 BC
    ΈΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΟΗΣΙΩΝ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

    Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο φοβερός, γιατί είναι γνωστός και ανεμίζει τη σημαία του.

    Ο προδότης όμως μετακινείται ελεύθερα μεταξύ όλων που βρίσκονται πίσω από τις πύλες, ψιθυρίζοντας τις ύπουλες διαδόσεις του σε όλα τα σοκάκια, για να φτάσουν μέχρι και στους υψηλούς προθαλάμους της ίδιας της κυβέρνησης.

    Γιατί ο προδότης δεν μοιάζει με προδότη. Μιλάει με προφορά ίδια με τα θύματα του, μοιάζει μαζί τους στο πρόσωπο και στις φορεσιές, και απευθύνεται στην ποταπότητα που κρύβεται βαθιά στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

    Καταστρέφει τη ψυχή του έθνους, εργάζεται μυστικά άγνωστος στο σκοτάδι για να υπονομεύσει τους στύλους της πόλης. Μολύνει το σώμα της πολιτικής ώστε να μην αντιστέκεται πλέον.

    Λιγότερο πρέπει να φοβούμαστε ένα δολοφόνο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγνωστε πολυ σωστα ολα.
      Μολις περιεγραψες και την δραση των ...μυστικων εταιριων...που ετη αμετρητα ροκανιζουν την χωρα...Λεσχες...γελοια ονοματα ..ιπποτων....και αχυρα για γαιδαρους...οι βαφες αλογων κλπ....ειναι μεσα στο γελοιο...το δαχτυλο στην σκανδαλη....Η γραβατα ομως πισω...ειναι το θεμα...μερικες φτανουν διασχιζοντας ηπειρους...και Μανχες...

      Διαγραφή
    2. Άγνωστε, ήμουν έτοιμος να προσθέσω στα όσα έγραψες, αλλά τά είπε ο σχολιαστής Δημήτρης Κ.

      Τά σκουπίδια πού ασχημονούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και αλλού δεν ενεργούν αυτοβούλως και ούτε είναι ικανά για κάτι τέτοιο. Απλώς, καθοδηγούνται από ινστρούχτορες/καθοδηγητές στην υπηρεσία ξένων κέντρων εξουσίας. Πρόκειται για τά ίδια ξένα κέντρα πού ελέγχουν την κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο, τά ΜΜΕ, τίς ΜΚΟ, τους «καθηγητάδες», το τραπεζικό σύστημα και άλλα κομβικά σημεία και πού ενεργούν βάσει σχεδίου για την διάλυση και τον διαμελισμό της Ελλάδος.

      Βάσει αυτού του σχεδίου, υπάρχει καταμερισμός δραστηριοτήτων μεταξύ κυβέρνησης, συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων, ΜΚΟ, «αναρχικών», «αντιεξουσιαστών», «αντιρατσιστών», ΜΜΕ, κλπ. Π.χ. ό,τι δεν θέλει να κάνει η κυβέρνηση γιά νά μην φανεί, το αναθέτει στους «αναρχικούς», τίς ΜΚΟ, ακόμη και το οργανωμένο έγκλημα, ή σε κάποιον άλλον πυλώνα πού ελέγχεται από τά ξένα κέντρα. Αυτός είναι ο λόγος πού όλοι αυτοί οι πυλώνες συνυπάρχουν, χωρίς ό ένας να απειλεί την ύπαρξη του άλλου. Όλοι λαμβάνουν εντολές και οδηγίες από το ίδιο αφεντικό. Και αυτός είναι ο λόγος πού η κυβέρνηση (όχι μόνον η σημερινή) δεν αγγίζει τους «αναρχικούς» και άλλους, ενώ θα μπορούσε μέσα σε μερικές εβδομάδες να τους έχει εξαφανίσει.

      Δυστυχώς, ο ραγιάς, εκτός από τέτοιος, είναι καί βλάκας μιάς και δεν αντιλαμβάνεται το τι παίζεται. Έτσι παραμένει άβουλος και απλώς παρακολουθεί τά συμβαίνοντα πού με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στο τέλος του.

      Διαγραφή
  2. Είστε τυχεροί, σκυβαλα της κοινωνίας που ζείτε στο σήμερα και μάλιστα στην Αθήνα !!!!!
    Κατι τέτοια άτομα, στην αρχαια Σπάρτη τα πέταγαν από τον Ταΰγετο για να ξεβρωμίσει ο τόπος !!!!
    Βρωμάει ο τόπος από εσάς, που δεν είστε ικανά ούτε ένα πιάτο φαγητό να βγάλετε! !!!! Άχρηστοι, παράσιτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως ατυχές το παράδειγμα με τους Σπαρτιάτες ειδικά για το Αλέξανδρο.

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου Unknown απλά ήθελα να τονίσω ότι οι Σπαρτιάτες δεν τα είχαν καλά με ανθρώπους οι οποίοι δεν παρήγαγαν και κατά συνέπεια τους πέταγαν από τον Ταΰγετο! !!
      Κατανοητό αλλά απλά την ανικανότητα των ανθρώπων ήθελα να τονίσω !!

      Διαγραφή
  3. Παλιά τους έστελναν στα ξερονήσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καὶ ξέρουμε ποιοί εἶναι καὶ ξέρουν αὐτοὶ ποὺ πρέπει νὰ ξέρουνε ποιοί εἶναι αὐτοί. Τώρα τὸ γιατὶ δὲν συλλαμβάνονται; Εἶναι διότι οἱ διαταγὲς ἔρχονται ἀπὸ ὑψηλὰ πρόσωπα ποὺ εἶναι πᾶντα ΥΨΗΛΑ. Ἔχουν συγκεκριμένο σκοπὸ καὶ εἶναι πεπεισμένοι ὅτι ἔχει μείνει ἀκόμα κάτι λίγο νὰ τελειώσουν πρὶν τὴν μεγάλη ἐπιδρομή. Κάτι ὅμως ξυπόλητοι καὶ φουκαρᾶδες Ἕλληνες, γιὰ αὐτούς, μπορεῖ νὰ ἔχουν διαφορετικὴ γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μία ενδιαφέρουσα ιδέα.Και να αυτοοργανωθούν να βγάλουν τον άρτον τον επιούσιον χωρίς τσιγαριλίκι,χωρίς το χαρτζηλίκι του μπαμπά και του θείου Σώρος.Θα ήταν μεγάλο σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναζιστικῆς ἐμπνεύσεως καί προελεύσεως αὐτό πού γράφηκε στήν βάση τοῦ ἀγάλματος τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου

    Αὐτό πού γράφηκε στήν βάση τοῦ ἀγάλματος, ἔχει ἔντονα ἀνθελληνικό χαρακτῆρα, μοιάζει ἀριστερό καί γκαίη, ἀλλά στήν ἰδεολογική στόχευσή του ταιριάζει 1000% μέ τά σχέδια τῆς Γερμανίας κυρίως (καί τῶν ΗΠΑ τοῦ κου Πάητ, πού στό θέμα αύτό ὅμως εἶναι συνεργάτες τῶν Σόρος-Μέρκελ -μέ τό ...ἀζημίωτο;),
    νά δημιουργήσουν ἀδιαφορία στήν νότια Ἑλλάδα γιά τήν ἀπόσπαση τῆς Μακεδονίας καί τήν προσάρτησή της (προσεγμένα ὥστε νά μήν εἶναι οἱ Ἕλληνες πλειοψηφία τελικά) στά Σκόπια.

    Τό ἄγαλμα ἄρα, τό ἔβαλε μέν ὁ Τσίπρας γιά προεκλογικό του "ξέπλυμα" στήν Ἀθήνα, ἀλλά ἡ ὑπονόμευση τοῦ συμβολισμοῦ μέ τήν ἀναγραφή τῶν ἀνθελληνικῶν καί ἐμετικῶν συνθημάτων, εἶναι ναζιστικῆς προελεύσεως.

    [Πρός ἐπίρρωση: Παγανισμό ἄλλωστε, ἀποπνέει σαφῶς, ἡ ἀναγραφή ὅτι "ὁ ἤλιος τῆς Βεργίνας λάμπει γιά τούς γκαίη" ἤ ὁμοφυλόφιλους...
    Προσέξτε, γράψανε ὅτι λάμπει ὁ ἤλιος τῆς Βεργίνας γιά τούς ὁμοφιλόφιλους μόνον!
    - ἄρα έννοεῖται, ὅτι λάμπει ὁ ἤλιος τῆς Βεργίνας γιά τούς ὁμοφυλόφιλους "ὅλου τοῦ κόσμου", πού θά κληθοῦν νά προσέλθουν στό "φῶς τοῦ ἤλιου τῆς Βεργίνας" γιά νά συμμετέχουν στήν κατασκευή τῆς "κοινωνίας" καί τοῦ ἤθους τῆς "Νέας Μακεδονίας" τῶν Σκοπίων
    - Αὐτά εἶναι, καταφανῶς, τά ἀνθελληνικά σχέδια τῶν Μέρκελ-Σόρος, στό ὄνομα τοῦ ἀντιρωσισμοῦ τους, φανεροῦ τοῦ Σόρος, κρυφοῦ τῆς Μέρκελ, ὥστε νά μήν ὑπάρχει Ὀρθοδοξία στήν ψευδοΜακεδονία αὐτήν, ἤ κι ἄν ὑπάρχῃ, νά κυριαρχεῖται μέ πολιτικές παρεμβάσεις, ἀπό ἐγκαθέτους ὁμοφυλόφιλους].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βρήκες οι ναζι είναι , το λένε και όλες οι ταινίες του Χόλλιγουντ κάτι θα ξερουν, όλοι οι κακοι είναι ναζί δεν υπάρχει κάτι άλλο, επίσης και αυτοι που τα γράψανε αυτά στο άγαλμα λένε οτι όποιος ασχολείται με αυτα είναι ναζιστής , άρα τι έχουμε; όλοι είναι Ναζι και είναι πανταχου παρόντες, Θεϊκές υποστάσεις μιλάμε!

      Απο την άλλη ίσως οι ναζί χάσανε το 45 και έχουμε άλλα προβλήματα τωρα , ίσως.

      Διαγραφή
  7. Μπορουν να ..απασχοληθουν ανοιγωντας πηγαδι για πετρελαιο στο ..Κατακωλο ...αντι της ...Εξον Μομπιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την ίδια ώρα που στις χώρες της ανατολής από όπου πέρασε αυτός ο άνθρωπος, 2000+ χρόνια πριν, τον υμνούν σαν θεό, ακόμη και τώρα. Στην Ινδία προβάλλονται ταινίες με θέμα την ζωή του. Από Ινδούς οι οποίοι κατοικούν στη χώρα μας, ξέρω πως μια από την αγαπημένη τους θεματολογία στο κινηματογράφο είναι η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και ενώ λοιπόν η τουρκία ψάχνει γιά διεξόδους αυτονόμησης και επιβολής των δικών της όρων,εμείς στο παλιό γνώριμο γαϊτανάκι : Να ξεσχίσουμε με νύχια και δόντια τον εαυτό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.