2/5/19

Προτείνει ο κύριος Μητσοτάκης την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου.

Ξεχνά ότι...


Η μείωση του αφορολόγητου, μαζί με τον επανυπολογισμό των παλιών συντάξεων ήταν τα αναγκαία αναπτυξιακά μέτρα που με δυσκολία πέρασαν τότε οι εταίροι ( απέναντι σε ενστάσεις κόκκινων και μπλε λαϊκιστών) ώστε να δημιουργηθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος (αποταμίευση πόρων) για δραστική μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, και τη δημιουργία προϋποθέσεων αναπτυξιακής δυναμικής. 
(Δυστυχώς ο επανυπολογισμός των συντάξεων δεν έγινε με αποτέλεσμα να έχουμε τώρα συνταξιούχους 2 ταχυτήτων - υψηλών παλιών συντάξεων και χαμηλών νέων). 
Ήδη μάλιστα, ενώ η κυβέρνηση ήταν από τη συμφωνία υποχρεωμένη να μειώσει τη φορολογία κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Ιανουάριο του 2019, τώρα συζητούν για μείωση μόλις 1 μονάδας ακριβώς επειδή δεν επανυπολογίστηκαν οι παλιές αυξημένες συντάξεις (ο νόμος δεν αφορούσε σε μείωση όλων των συντάξεων -όπως έλεγαν μπλε και κόκκινοι λαϊκιστές- αλλά σε επανυπολογισμό των παλιών αυξημένων).
Η μη μείωση του αφορολόγητου λοιπόν σημαίνει αντίστοιχη μη μείωση των βαρών προς τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Η μη μείωσή του συνιστά συνεπώς εχθρική πράξη απέναντί τους. 
Δυστυχώς δεν φαίνεται η υποτίθεται "φιλελεύθερη" ΝΔ να έχει διάθεση να στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα που έχει υποστεί ολοκληρωτική κατάρρευση τα χρόνια της κρίσης, και να σταματήσει την μονομερή προστασία του Δημοσίου. Φευ!



Χρήστος Καραμανίδης

1 σχόλιο:

  1. Εξυπνάδες. Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να επωμιστεί το πολιτικό κόστος της μείωσης του αφορολογήτου. Είναι εξίσου προφανές ότι η ισχνή έστω ανάπτυξη, σε συνδυασμό με τα αυξημένα πλεονάσματα ΠΑΡΑ τις παροχές Τσίπρα δίνει περιθώρια τα επιδόματα να κατευθυνθούν σε στοχευμένες μειώσεις φόρων. Οι οποίες αυτομάτως μπορούν να μεταφραστούν και θα μεταφραστούν σε ανάπτυξη, άρα σε κάλυψη της απώλειας εσόδων. Όταν η χώρα βγάζει 4,29% πλεόνασμα παρά τις παροχές Τσίπρα, είναι φανερό ότι υπάρχει τεράστιος δημοσιονομικός χώρος για μείωση φόρων, αρκεί να απεμποληθεί η πολιτική επιδομάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.