10/5/19

FT : Το δύσκολο στοίχημα της τετραήμερης εργασίας

Η καθιέρωση μιας μικρότερης εργάσιμης εβδομάδας έχει σημαντικά οφέλη αλλά εμφανίζει αρκετές πρακτικές δυσκολίες. Τι δείχνουν τα στοιχεία από την ως τώρα εφαρμογή της. Το ζήτημα του κόστους.


Το LinkedIn είναι κατά κανόνα ένας πολύ εξουθενωτικό μέρος να επισκέπτεται κανείς. Προσελκύει υπερβολικά πολλούς ανθρώπους που είναι ενθουσιασμένοι, πωρωμένοι και ξετρελαμένοι, συνήθως επειδή μόλις άλλαξαν δουλειά, αλλά ενίοτε επειδή κατάφεραν να φτάσουν στη δουλειά το πρωί. Οπότε ήταν πολύ καθησυχαστικό όταν τις προάλλες είδα μια ιδιαίτερα προσγειωμένη είδηση στην ιστοσελίδα.
Την είχε αναρτήσει ο Εντ Γουίτινγκ, υπεύθυνος χάραξης στρατηγικής στη Welcome Trust, μεγάλο ίδρυμα βιοϊατρικής έρευνας στο Λονδίνο το οποίο τάραξε τον κόσμο της εργασίας πριν από τέσσερις μήνες όταν είπε ότι εξετάζει να δοκιμάσει μια τετραήμερη εργάσιμη εβδομάδα.
Η ιδέα του τετραήμερου κερδίζει έδαφος στη Βρετανία. Το ζητούν οι επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων. Το κόμμα των Εργατικών έχει αναθέσει στον ιστορικό Ρόμπερτ Σκιντέλσκι να το εξετάσει. Ορισμένοι εργοδότες το έχουν δοκιμάσει, παρακινούμενοι από έρευνες που δείχνουν ότι μια μικρότερη εργασιακή εβδομάδα μπορεί να κάνει τους ανθρώπους λιγότερο επιρρεπείς στις ασθένειες και τα λάθη και να τους κάνει πιο παραγωγικούς.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.