31/12/08

Η άποψη της άλλης πλευράς

Λάβαμε από τον κ. Σωτήριο Μπουζάρα το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, με απαράδεκτους αφορισμούς που δεν μας αφορούν. Παρόλα αυτά, για να μην κατηγορηθούμε ότι μεροληπτούμε, μετά τη δική μας θέση που παραθέσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, δίνουμε βήμα και στην άλλη άποψη.
Από την ανακοίνωση του κέντρου ...Simon Wiesenthal, που μας έστειλε ο κ. Μπουζάρας, αφαιρέσαμε το τμήμα εκείνο που καλούσε τους αναγνώστες να βοηθήσουν το έργο του ιδρύματος και είναι άσχετο με το θέμα μας.
Ακολουθεί το μήνυμα:

Σωτήριος Μπουζάρας
Ως γνωστόν, για όλα τα κακά του κόσμου φταίνε οι Εβραίοι (και το ΠΑΣΟΚ) αλλά ας δούμε και την άλλη άποψη. Είναι από ένα newsletter του κέντρου Simon
Wiesenthal.
-----
December 31, 2008

Dear S.,
As I write this, there are well orchestrated worldwide protests blaming Israel for the events in Gaza.
But you and I know the truth: That Israel has launched this operation after seven months of daily rocket attacks endangering 500 thousand citizens.
Israel is finally doing what every country would do.
As for civilian casualties, the world knows that Israel is not at war with civilians. It is not Israel that deliberately places rocket launchers adjacent to schools, in mosques, and near shopping centers. It is terrorist Hamas and its culture of death that has such little regard for human life.
This is the message that I have been delivering in numerous media interviews and editorials.
.....
.....
.....
Thank you for your continued support of the Simon Wiesenthal Center.
Rabbi Marvin Hier
Founder and Dean
----
Δεν με ενδιαφέρει προσωπικά να πάρω το μέρος κανενός από τους δύο ταραξίες, απλά και οι δύο να κάτσουν στ' αυγά τους και να αφήσουν ήσυχη την ανθρωπότητα. Δε μπορεί ο ένας να είναι μονίμως καλός και ο άλλος μονίμως κακός. Κι εγώ αν έτρωγα καθημερινά μερικές ρουκέτες στο κεφάλι τα ίδια με το Ισραήλ θα έκανα και χειρότερα.
σ.

3 σχόλια:

  1. Όχι για όλα τα κακά του κόσμου ΔΕΝ φταίνε οι Εβραίοι τους οποίους σέβομαι βαθύτατα σαν θρησκευόμενους ανθρώπους… Οι Ισραηλινοί φταίνε που με τη χρήση στρατιωτικής βίας εφάρμοσαν τον χάρτη που μπορείτε να δείτε σε διπλανή ανάρτηση. Αυτές οι συρρικνούμενες γραμμές αντιστοιχούν σε εκατομμύρια κατεστραμμένες ζωές σε μια σιωπηλή εθνοκάθαρση.

    Καλή χρονιά σε όλους!!!
    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θύματα ρουκετών της Χαμάς απο το 2001 έως σήμερα: 17
    Συνολικά θύματα των ρουκετών της Χαμάς: 24
    Θύματα ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΟΝΟ από ισραηλινή βία: 200
    Θύματα από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών: 400 + 1500 τραυματίες (οι περισσότεροι δεν θα επιζήσουν)
    Θύματα απο το 2000 και έπειτα: 1000 ισραηλινοί και σχεδόν 5000 Παλασιτίνιοι (από τους οποίους πάνω από 1000 παιδιά).
    κλπ.

    Περισσότερες στατιστικές και πληροφορίες
    εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει κάτι το οποίο η ηθικολόγος κατά τα λοιπά Δύση αρέσκεται να ξεχνάει: Το Ισραήλ είναι ένα κράτος το οποίο δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα εθνοκάθαρσης. 4,6 εκ. πρόσφυγες Παλαιστίνιοι εξεδιώχθησαν από τις εστίες τους, από εκεί που σήμερα είναι Ισραήλ. Όσοι αποδέχθηκαν να ζουν κάτω από την εξουσία του Εβραϊκού κράτους, παρέμειναν, όμως οι υπόλοιποι εξεδιώχθησαν. Σήμερα, όποτε τίθεται θέμα για επιστροφή των προσφύγων, το Ισραήλ λέει ότι θα έχει πρόβλημα αν επιστρέψουν οι πρόσφυγες, διότι οι Άραβες θα γίνουν πλειοψηφία και μέσα στο Ισραήλ. Κάτι αντίστοιχο με τα κατεχόμενα στην Κύπρο.

    Πώς λοιπόν να αρνηθεί κανείς το δικαίωμα στη Χαμάς να πετάει ρουκέτες σε αυτούς που τους έδιωξαν πρώτοι από τα σπίτια τους. Ναι, η Χαμάς είναι η πρώτη που επιτίθεται, αν διαγράψουμε την πρώτη-πρώτη επίθεση κατά των Παλαιστινίων που ήταν εβραϊκή και ήδη Ισραηλινή. Ο πρώτος που επιτέθηκε ήταν το υπό σύσταση Ισραήλ το 1948. Σε εκείνη την επίθεση ακόμη ανθίσταται η σχεδόν άοπλη Χαμάς. Και μόνον γι' αυτό αξίζουν το σεβασμό και την αναγνώρισή μας.

    Καλή χρονιά σε όλους.

    Ιωάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.