23/12/08

«Κλείνει» η συμφωνία Σερβίας-Ρωσίας για NIS και South Stream

Αγωγοί μεταφοράς φυσικού αερίου Nabucco (με μπλε χρώμα) και South Stream (με μωβ χρώμα). Η πορεία τους, εκτός από την ενεργειακή, αναμένεται να επηρεάσει και την πολιτική επιρροή των ΗΠΑ και της Ρωσίας στην περιοχή του Καυκάσου και της ΝΑ Ευρώπης

Την Τετάρτη αναμένεται να οριστικοποιηθεί η πολιτική συμφωνία Σερβίας – Ρωσίας, που θα εγγυάται την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα διαπερνά τη βαλκανική χώρα.
Όπως έγινε γνωστό, τη συμφωνία θα υπογράψουν αύριο, στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ο Σέρβος ομόλογός του Μπόρις Τάντιτς.
Ο κ. Τάντιτς θα ηγηθεί της σερβικής αντιπροσωπείας που θα μεταβεί στη ρωσική πρωτεύουσα για την υπογραφή του συμβολαίου, το οποίο αφορά την πώληση της σερβικής πετρελαϊκής βιομηχανίας NIS, την κατασκευή του αγωγού South Stream και του...χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Μπάνατσκι Ντβορ.
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του κ. Τάντιτς, στη σερβική αντιπροσωπεία θα μετέχουν, επίσης, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γέρεμιτς και ο υπουργός Ενέργειας Πέταρ Σκούντριτς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.