23/12/08

Σχέδιο δολοφονίας του ελ. καταγωγής δημάρχου της Χειμάρρας


Με προσοχή παρακολουθεί το ΥΠΕΞ κινήσεις ακραίων στοιχείων στη Χειμάρρα
Παναγιώτης Σαββίδης
Στάση αναμονής τηρεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τη «στοχοποίηση» του πρόεδρου της «Ομόνοιας», του κόμματος της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, Βασίλη Μπολάνου, από ΜΜΕ και βουλευτές της γειτονικής χώρας, που έχουν επιδοθεί σε ένα ανθελληνικό μπαράζ δημοσιευμάτων και...δηλώσεων σε βάρος του.
«Η Ελλάδα παρακολουθεί με διακριτικότητα τα τεκταινόμενα στην Αλβανία, σε σχέση με το κόμμα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και τον πρόεδρό του, Βασίλη Μπολάνο», δήλωσε στη zougla.gr συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» δέχεται ευθείες απειλές για τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της zougla.gr, προγραμματίζεται συλλαλητήριο εναντίον του στη Χειμάρρα, παρουσία Αλβανών βουλευτών και… «αγανακτισμένων» Αλβανών πολιτών, που θα μεταφερθούν στην πόλη με λεωφορεία από το Τεπελένι.
Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στη Χειμάρρα, εκμεταλλευόμενοι και το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, μετά τα τελευταία επεισόδια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Το ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση αυτή, είναι πως οι σοβαροί Αλβανοί πολιτικοί ανησυχούν για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες κατά του στελέχους της ελληνικής μειονότητας. Η ανησυχία αφορά, μάλιστα, στην ίδια τη συνεχιζόμενη, έστω μετ’ εμποδίων, διαδικασία μελλοντικής ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην Ε.Ε.
Σε αυτό το κλίμα, γνωστός Αλβανός πολιτικός σε πρόσφατη κατ’ ιδίαν συνομιλία του με δυτικούς διπλωμάτες στα Τίρανα, εξέφρασε την ανησυχία του, για τη δραστηριότητα ακραίων εθνικιστικών κύκλων στη Χειμάρρα, χωρίς να αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, μέσω κάποιας βίαιης ενέργειας.

«Κόκκινο» πανί για το υπόμνημα
Αφορμή του μένους κατά του Βασίλη Μπολάνου στάθηκε το υπόμνημα που κατέθεσε πρόσφατα η «Ομόνοια» στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της ελληνικής Βουλής, με το οποίο ζητείται να επικυρωθεί το Σύμφωνο Σταθεροποίησης και Σύνδεσης μεταξύ Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον η γειτονική χώρα σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.
«Η Αλβανία εφόσον θέλει να ενσωματωθεί στην Ε.Ε. θα πρέπει να καταλάβει την υποχρέωση που έχει απέναντι στις μειονότητες και συγκεκριμένα απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα», δήλωσε στη zougla.gr ο πρόεδρος της «Ομόνοιας», επαναλαμβάνοντας την πλήρη υποστήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Αλβανικές εφημερίδες κατηγορούν τον πρόεδρο της «Ομόνοιας» για… «αποσχιστικές» τάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της «Gazeta Shqiptare» που «βλέπει» αίτημα για αυτονόμηση της Βορείου Ηπείρου, στο υπόμνημα της «Ομόνοιας». «O Μπολάνος ζητάει αναγνώριση της Βορείου Ηπείρου», ο τίτλος του δημοσιεύματος, αν και στις 25 σελίδες του υπομνήματος δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στον όρο «Βόρειος Ήπειρος» ή στο αίτημα για «αυτονομία» της περιοχής που πλειοψηφεί η ελληνική μειονότητα.
Ακόμη και στο δημοφιλές facebook έχουν δημιουργηθεί επτά… group κατά του Βασίλη Μπολάνου, όπου τα μέλη φέρονται κατά του προέδρου της «Ομόνοιας» και δημάρχου της Χειμάρρας.
Πηγή: zougla.gr

11 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αυτή η μειονότητα δεν υπάρχει για τους τόσους πολλούς αυτόκλητους(;) υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων(Σύριζα,Οικολόγοι,διάφοροι δημοσιογράφοι),αφού δεν έχουν εκδώσει ποτέ ούτε μία ανακοίνωση ούτε έχουν κάνει μια εκπομπή.Γι΄αυτούς δικαιώματα έχουν μόνο οι χειραγωγούμενες απο ξένες κυβερνήσεις μειονότητες της Ελλάδας και οι διερχόμενοι λαθρομετανάστες και όχι οι Έλληνες της Β.Ηπείρου που βρίσκονται άλλωστε στις προαιώνιες εστίες τους.Τώρα όσον αφορά το σχέδιο για προβοκάτσια...δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλέυεται.Βλέπουν την παρούσα αδυναμία μας και μας χτυπάνε όπως μπορούν.Αυτά να τα βλέπουν οι οργισμένοι επαναστάτες της διάλυσης.Και είναι μόνο η αρχή(έρχεται Μακεδονικό,Θράκη,Αιγαίο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι φίλε μου δεν είμαστε σε αδυναμία. Κάποιοι έχουν αποφασίσει απ’ ότι φαίνεται «να ανοίξουν τις πόρτες του τρελάδικου» δεν πρέπει να είμαστε εμείς εκείνοι που θα αρνηθούμε να μπούμε. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι οποιαδήποτε αστάθεια δεν θα μείνει στα σύνορα της Ελλάδας και εμείς έχουμε αρκετό μυαλό για να οργανώσουμε προβοκάτσιες και εμείς έχουμε αρκετή δύναμη για να προκαλέσουμε οδυνηρά αντίποινα σε οποιαδήποτε προσπάθεια εναντίον του Ελληνισμού. Ας γνωρίζουν όλοι αυτοί που σχεδιάζουν ότι αν απαξιώσουν την Επίσημη Ελληνική Πολιτεία και την μετριοπαθή εξωτερική πολιτική της θα απελευθερώσουν τέτοιες ανεξέλεγκτες δυνάμεις εντός των συνόρων που δεν θα μπορούν να μαζέψουν την κατάσταση σε όλη την ΝΑ Ευρώπη και ακόμα μακρύτερα. Εμείς δεν είμαστε οι απομονωμένοι Σέρβοι και ούτε ήρθαμε σ’ αυτό τον κόσμο για να γίνουμε άγιοι. Αν το ζητούμενο για τα μεγάλα αφεντικά είναι να καταστρέψουν τις ζωές μας ας γνωρίζουν ότι θα πάρουμε πολλούς μαζί μας. Ας σκεφτούν λοιπόν καλά τι πάνε να κάνουν.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟΚΟ Η ΚΑΘΕ ΛΑΘΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΩ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΓΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΙΩΝΩΝ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΔΗ ΗΡΩΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΠΟΛΑΝΟ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΜΠΟΛΑΝΟ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΕΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΓΑΛΗ , ΕΝΤΟΣ Η ΕΚΤΟΣ.
    ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ 1912 - 1914 - 1940 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ !!! ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΡΑ ME ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ, ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΣ

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ !!!
    ΖΗΤΩ Η ΗΠΕΙΡΟΣ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ)!!!

    ΜΟΛΟΣΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προαναφερθέν γεγονός σε συνδιασμό με την ευρωπαική προοπτική της Αλβανίας είναι μια ευκαιρία πρώτης τάξεως για το ελληνικό κράτος και το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ να αποκτήσουν αυτοί οι άνθρωποι όλα εκείνα τα δικαιώματα που επί σειρά ετών στερούνταν αφ`ενός απο την αναλγησία του ελληνικού κράτους και αφ`ετέρου απο την στάση που έχει κρατήσει το αλβανικό κράτος απέναντί τους.

    Είναι κοινός γνώμονας και κοινή θέληση όλων των ΕΛΛΗΝΩΝ αυτοί οι άνθρωποι να "βοηθηθούν" απο την Ελλάδα μετά απο τόσα χρόνια που έκανε σαν να μην γνωρίζει την υπαρξή τους φοβούμενη να μην θεωρηθεί επωφθαλμιούσα της περιοχής.

    Αυτό το εγχείρημα, αν προωθηθεί απο το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ θέλει λεπτούς χειρισμούς και υπομονή γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε στον πολύπαθο χώρο της Βαλκανικής χερσοννήσου το θέμα μειονότητες είναι μια "καυτή πατάτα" στα χέρια των κυβερνήσεων.

    Μια σοβαρή αντίδραση δια ήταν να προβεί η χώρα μας σε διάβημα καταδικάζοντας την ανώτερη πράκη.

    Αναμένωντας τις εξελίξεις λοιπόν...


    Σ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμως, ενώ αυτά συμβαίνουν κι ενώ η Β. Ήπειρος ευρίσκεται ακόμη υπό αλβανική κατοχή, στο Βουκουρέστι η Ελλάδα ήγειρε βέτο μόνο για το όνομα των Σκοπίων. Ήτοι, με την Αλβανία δεν υπάρχει πρόβλημα, κατά το ελληνικό ΥπΕξ. Ούτε επεκτατισμός, ούτε περιουσιακές αξιώσεις των "Τσαμηδων", ούτε Β. Ήπειρος, ούτε μειονότητα, ούτε τίποτε. Δεν ξέρω αν το Σκοπιανό είναι πιο σοβαρό από το Βορειοηπειρωτικό, αλλά κατά τα φαινόμενα, το δεύτερο δεν φαίνεται γραμμένο στα τεφτέρια της εξωτερικής μας πολιτικής. Μάλλον έχει μεταφερθεί στις καλένδες της. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θέμα αὐτονόμησης της Β. Ἠπείρου, εἶχε τεθεῖ ἀπό τόν Μπολάνο, νομίζω, ἐδῶ καί ἔνα-ἑνάμισυ χρόνο. Ὅμως, καί τότε ἡ miss Ντόρα πρέπει νά εἶχε "προβλήματα ἀκοῆς". Τῆς πέρασαν ἤ μήπως χειροτέρεψε;
    Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Κυναίγυρε τελικά αποδεικνύεται ότι Αλ(α)βάνος και Αλβανός δεν έχει μεγάλη διαφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Οι Βορειοηπειρώτες να μην φοβούνται, επειδή κάποια μέρα θα ελευθερωθούνε από κάποια παλικάρια. Οι ελευθερωτές δεν θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα για να βοηθήσουν. Οι πολιτικοί από τη μία θα χαρούν κι αυτοί από την άλλη όμως είναι δεσμευμένοι και δεν μπορούν να ενεργήσουν. Οι άλλες χώρες θα το δεχτούν και θα πουν ότι αφού έγινε, τώρα δεν μπορεί να αλλάξει.

    Γι αυτό δεν πρέπει να φοβούνται οι Βορειοηπειρώτες, επειδή λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι. Ο πόνος για την Βόρειο Ήπειροείναι μεγάλος, επειδή ήμασταν μια οικογένεια και μας χώρισαν. Είναι σαν να λες κάποια από τα παιδιά σου να χωριστούν από τα άλλα."

    (Γέροντας Παΐσιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η τελευταία επίεθση στα ΜΑΤ μήπως είναι προβοκάτσια της αστυνομίας με διπλό στόχο;
    1ον) Να καθιστήσει επιβεβλημένη στην κοινή γνώμη την κατάλυση του - κατελυμένου - πανεπιστημιακού ασύλου.
    2ον) Να στείλει μηνύματα στην Αλβανία να καθήσει στα αυγά της! Με προβληματίζει γιατί αυτή η εμμονή να πουν ότι το όπλο ήταν καλάσνικοφ ενώ υπάρχουν κι άλλα με το ίδιο διαμέτρημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 23 Δεκέμβριος 2008 10:40 μμ

    Τελικά, στον καθ΄όλα σεβάσμιο Γέροντα Παΐσιο έχουν αποδοθεί τόσες πολλές πολιτικές προβλέψεις, που αμφιβάλλω αν είχε καν τον χρόνο να τις κάνει.
    Δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν, αλλά καλό είναι να κάνουμε σαν σοβαρό κράτος (που ΔΕΝ είμαστε) την δουλειά μας, να προασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα, να διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει και μακάρι να είχε κι ο παππούλης δίκιο. Εν άλλοις λόγοις, θέλω να αποτρέψω τους συνομιλητές μου, τους συμπατριώτες μου εν γένει, από το να επαφίενται σε προβλέψεις τέτοιου είδους, οι οποίες δεν είναι και καθόλου βέβαιο ότι έγιναν.

    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυσκολεύομαι να φανταστώ ότι εμείς που διαβάζουμε το ιστολόγιο αυτό ή κάποιο αντίστοιχου περιεχομένου είμαστε οι μόνοι που αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ταλαίπωρη αυτή χώρα.

    Δόξα το Θεό, ο Ν.Μακιαβέλι έγραψε τα στοιχειώδη περί διακυβέρνησης ενός κράτους ήδη από το 16ο αιώνα.

    Γνωρίζουν λοιπόν καλά οι έχοντες την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας ότι κανένας γείτονας ή σύμμαχος δε σε λαμβάνει στα σοβαρά όταν ζεις και αναπνέεις με μόνο σύνθημα "Δε διεκδικούμε τίποτα, Δεν παραχωρούμε τίποτα". Η δεύτερη πρόταση της φράσης είναι προσθήκη για να μην είναι, κατά τη γνώμη μου, προφανής η ηττοπάθειά μας.

    Όποιος γνωρίζει κάπως καλύτερα το Βορειοηπειρωτικό θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την αίσθηση που είχαν οι συμπατριώτες μας που μπαινοβγαίνανε από τα ελληνοαλβανικά σύνορα ή που διαβιούσαν εντός της Βορείου Ηπείρου: Η μοναδική περίοδος όπου άλλαξε η στάση των Αλβανών απέναντί τους, ήταν όταν ο Κ.Μητσοτάκης (αφού συμβουλεύτηκε τον αείμνηστο μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανό) έθεσε τα 6 σημεία το 1992 ή 1993. Σε αυτά αναφερόταν στα απολύτως απαραίτητα στα οποία θα έπρεπε να προβούν οι βόρειοι γείτονές μας έτσι ώστε να συνεχίσουν οι καλές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και η Ελλάδα τότε να συμπεριφερθεί αναλόγως στους πολυάριθμους (ήδη από τότε) Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

    Φανταστείτε τί πανικό προκάλεσε μία κίνηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς το Ελληνικό κοινοβούλιο, κι ας ξέρουν ότι δε συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα θετική (αντιθέτως μάλιστα) υποδοχή.

    Ακόμα και τη στιγμή που γνωρίζουν (και γνωρίζουμε) ότι ο πληθυσμός στη Βόρεια Ήπειρο έχει αλλοιωθεί, ίσως και ανεπιστρεπτί. Οι ομογενείς μας, με εξαίρεση τους γεροντότερους, στην πλειοψηφία τους την έχουν εγκαταλείψει με ελάχιστες πιθανότητες επανόδου. Από την άλλη μεριά έχει κατακλυστεί από μεγάλους αλβανικούς πληθυσμούς τόσο από το βορρά της χώρας, όσο και από κοσοβάρους.

    Φανταστείτε ακόμη τί άλλο θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν διεκδικούσαμε τα μισά μόνο από τα αυτονόητα...

    Να σημειώσουμε ότι καμία Ελληνική κυβέρνηση, τουλάχιστον της μεταπολίτευσης, δεν έχει ανακινήσει θέμα Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Και ας μην ξεχνάμε την ΑΛΗΘΕΙΑ: η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ κερδήθηκε μετά από νικηφόρο πόλεμο εναντίων της Αλβανίας, δε χαρίστηκε στους Βορειοηπειρώτες στα χαρτιά λόγω διπλωματικών παζαριών...

    Γιατί εδώ τα εγχώρια παπαγαλάκια δε λένε ότι η Αλβανία θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες μιας στρατιωτικής ήττας, όπως το κάνουν για την ΚΥΠΡΟ;;;;

    Καρατζόβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.