13/12/08

Tαραχές και Αποστασία


Του Απόστολου Αποστολόπουλου
Ο υπόκοσμος βγήκε παγανιά και καίει οργανωμένα τις πόλεις όπως πέρυσι έκαψε συστηματικά τα δάση. Πακιστανοί ομολογούν ότι πληρώθηκαν για να πάρουν μέρος, επικουρικά, στο πάρτι της καταστροφής και του πλιάτσικου -δουλειά της Αστυνομίας να μάθει ποιοί στρατολόγησαν τους αλλοδαπούς. Κουκουλοφόροι, εν είδη εκστρατευτικού σώματος, μεταφέρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αθήνα στην Πάτρα (ίσως και αλλού) για να βοηθήσουν τις ανεπαρκείς τοπικές δυνάμεις. Μαγαζιά, κτίρια και επιχειρήσεις κάηκαν (επιλεκτικά) ενώ άλλα έμειναν άθικτα. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον άδικο χαμό του 15χρονου έφηβου; Τι σχέση έχουν με τη θλίψη και την οργή των συνομηλίκων του, την απελπισία και το φόβο των γονέων, την απόγνωση...όλων μας; Πληροφορίες από σοβαρές πηγές αναφέρουν ότι οι ταραχές είχαν προγραμματισμένη πενθήμερη (τουλάχιστον) διάρκεια ώστε να εμπεδωθεί η εντύπωση χάους, ότι οι πολίτες είναι ανυπεράσπιστοι. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ΣΥΡΙΖΑ που, κατά την κ. Παπαρήγα, «χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων;». Αυτών των ατόμων χωρίς ιδεολογία. Ούτε αντιεξουσιαστές είναι ούτε αναρχικοί. Είναι υπόκοσμος.
Όλα αυτά βεβαίως δεν δικαιολογούν την κυβερνητική αδράνεια, την ανικανότητά της να προβλέψει και να αντιμετωπίσει τη δράση αυτού του οργανωμένου δικτύου πρόκλησης, καταστροφής περιουσιών, ανατροπής της σταθερότητας. Αν και, στην περίπτωση, ο κακοποιός εγκέφαλος έκανε το λάθος να καταστρέψει μικρομεσαίους επαγγελματίες που οργισμένοι, αμύνθηκαν. Όσοι, τηλεπαραθυράτοι, υποστήριξαν ότι οι καταστροφές οφειλόταν στην αντίδραση της αγανακτισμένης κοινωνίας, εκτέθηκαν. Οι κουκουλοφόροι είναι εχθροί της κοινωνίας, δεν έχουν σχέση με τους μαθητές, προκαλούν ανεργία, είναι όργανα ιδιοτελών σκοπών.
Οι «πορτοκαλί επαναστάσεις», οι δήθεν δυναμικές μειοψηφίες και οι αποστασίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ανατρέπουν τη νομιμότητα για να σώσουν, λένε, τους θεσμούς. Στρέφονται, υποτίθεται, κατά της ανικανότητας και της διαφθοράς. Στην πραγματικότητα, μετατρέπουν τις εκλογές σε διαδικασία χειραγώγησης στήνοντας σκηνικό βίας και φόβου ώστε να οδηγήσουν το λαό στο μαντρί που έχουν προεπιλέξει. Ωστόσο σύντομα αποκαλύπτεται ότι οι σωτήρες ήταν απλές μαριονέτες ντόπιων ή, κατά κανόνα, ξένων κέντρων και αντί να σώσουν τη χώρα, την οδηγούν στην καταστροφή. Ταραχές και λεηλασίες στη Γεωργία (εναντίον της διαφθοράς, υποτίθεται), ανέβασαν στην εξουσία τον Σαακασβίλι ο οποίος παραλίγο να οδηγήσει τον κόσμο σε απίστευτη πολεμική περιπέτεια. Στην Ελλάδα αφθονούν τα παραδείγματα από την πρόσφατη Ιστορία με κορυφαίο την αποστασία και, τελικά, την τραγωδία της Κύπρου. Ίσως αυτό αποτρέπει κάποιους να αδράξουν τις προσφορές. Ως τώρα τουλάχιστον γιατί, βλέπεις, «τα λεφτά είναι πολλά»…
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-12-08, εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. πολλα απο αυτα που λεγονται εδω εχουν βαση. Δυο παρατηρήσεις μονο..

    1. Μιλοντας για υπόκοσμο .. η εγω εχω διαφορετικη αντιληψη περι αυτου η πλεον σταβωθηκα και δεν βλεπω καλα την φωτογραφια παραπανω..

    2. Περι πορτοκαλιων και μανταρινιων επαναστασεων, με αυτες μαλλονα χαρηκαν στην Εσπερια οταν συνεβησαν στην Ουκρανια και Γεωργια. Και στην δικη μας την περιπτωση δεν λεω,.. του την φιλαγαν του Καραμανλη απο τοτε που υπεγραψε τις συμφωνιες με τους Ρωσους. Αλλα με την δικη μας περιπτωση ειναι διαφορετικα .. φτυνουν το κορφο τους και ριχνουν αλατι στη πλατη τους.. γεμισαν τις τσεπες τους σκορδα για την βασκανια.. γιατι ξερουν οτι η φλογα μεταδιδεται απροβλεπτα... αρκει να φυσήξει ο "σταρτηγος άνεμος" που ελεγε και καποια ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρπακόλα καλημέρα
    Τη φωτογραφία την επέλεξα εγώ, δεν είναι επιλογή του συντάκτη του άρθρου.
    Όπως βλέπεις, έβαλα την άποψη του Κωνσταντακόπουλου για την εξέγερση και την άποψη του Αποστολόπουλου.
    Το μεγαλείο του ανθρώπινου νου είναι η συναξιολόγηση, η επεγεργασία, το προσωπικό κριτήριο, οι παιδεία και οι εμπειρίες και τέλος, η προσωπική άποψη.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί εντός Ελλάδας (μαζί μ’ αυτούς και εγώ) λέμε ότι αιτία είναι οι αγωγοί… Μήπως είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ τους αγωγούς; Μήπως ακριβώς ο στόχος είναι η «μεταλαμπάδευση» αστάθειας στην υπόλοιπη Ευρώπη επειδή ακριβώς άρχισαν να διαφοροποιούνται τα γεωστρατηγικά συμφέροντα ΗΠΑ-ΕΕ; Μήπως πρέπει να καταλάβουμε οι Ευρωπαίοι της ηπειρωτικής Ευρώπης το παιχνίδι που παίζεται με τις «φυσικές» (βλέπε φωτιές), τις «ανθρωπιστικές» (βλέπε λαθρομετανάστευση) καταστροφές και τις «παρδαλές» επαναστάσεις και να πάρουμε από κοινού μέτρα; Λέω μήπως… Πάντως ότι είναι ενορχηστρωμένη όλη η κατάσταση δεν χωρά πλέον αμφιβολία. Απλώς ας πάρει κάποιος τα δημοσιεύματα πάνω σε μαζικά γεγονότα και ας δει την «ειδησεογραφία» πως μετατράπηκε πλέον σε καθαρή προπαγάνδα στα mainstream ΜΜΕ στην Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αυτοί για να ξοδεύουν τόσο τηλεοπτικό χρόνο από κάπου πρέπει να πληρώνονται. Μόνο κομματικά «τυφλός» δεν μπορεί να υποψιαστεί από πού κινούνται τα νήματα.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο "υπόκοσμος" έκαψε τα δάση; Οι Πακιστανοί πλρώθηκαν ; Αγαπητέ skal βάση ποιών στοιχείων τα υποστηρίζεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vic
    από πού προκύπτει ότι τα υποστηρίζω;
    Το άρθρο είναι του Απόστολου Αποστολόπουλου, δημοσιεύθηκε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟ της Παρασκευής και το αναδημοσιεύω.
    Όταν λέω ή γράφω τις δικές μου απόψεις, συνήθως τις στηρίζω και τις υπογράφω πάντα.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.