16/11/09

Επίθεση στο ελικόπτερο του Γερμανού υπ. Άμυνας

Η πομπή των ελικοπτέρων του Γερμανού υπουργού Άμυνας Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτεμπεργκ δέχθηκε πυρά από το έδαφος κατά την πρόσφατη αιφνίδια επίσκεψή του στο Αφγανιστάν, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του υπουργείου.

Κανένα από τα τρία ελικόπτερα της πομπής δεν επλήγη κατά την επίθεση που έγινε την Παρασκευή το πρωί μετά από μια επίσκεψη του νέου συντηρητικού υπουργού στην Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα στον γερμανικό Τύπο.

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Αφγανιστάν, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο Γκούτεμπεργκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι και τον αφγανό ομόλογό του Αμντούλ Ραχίμ Ουαρντάκ. Συναντήθηκε επίσης με τον αμερικανό στρατηγό Στάνλει Μακ Κρίσταλ, διοικητή των πολυεθνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, που αριθμούν περισσότερους από 100.000 άνδρες.

Την Παρασκευή, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει 120 στρατιώτες ως ενισχύσεις στο βόρειο Αφγανιστάν, αλλά δεν προβλέπει καμία σημαντική αλλαγή στη στρατιωτική στρατηγική της πριν από τη διεθνή διάσκεψη που θα γίνει το επόμενο έτος για το μέλλον αυτής της χώρας.
athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.