31/7/11

Αίσθηση από επιστολές Π. Δούκα από το 2008 προς τον Κ. Καραμανλή για το χρέος

Πυρά ΚΚΕ σε Γ.Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά
Αισθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη τεσσάρων επιστολών του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», με τις οποίες προειδοποιούσε τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την κατάσταση της οικονομίας, την επικείμενη κρίση χρέους και το πρόβλημα δανεισμού της χώρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τις εν λόγω επιστολές προκύπτει ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ότι η χώρα οδηγείτο στο χείλος της χρεοκοπίας και στην έξοδο από τις αγορές, από τα τέλη του 2008 αν όχι νωρίτερα.
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του κ. Δούκα σε επιστολή του με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2008, όπου σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, σημείωνε ότι το επόμενο ενδεκάμηνο το Δημόσιο η χώρα θα χρειαστεί να δανειστεί ίσως και πάνω από 47 δισ. ευρώ μέσα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα.
Με αφορμή το δημοσίευμα ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Οι βαρόνοι της ΝΔ την βρήκαν από έναν Δούκα ... Ο Πέτρος Δούκας αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήξερε που οδηγούνταν τα πράγματα και δεν έλαβε τα μέτρα που επιβάλλονταν».
Εν τω μεταξύ την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι αναφορές τόσο του πρωθυπουργού [Βλέπε άρθρο] όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης [Βλέπε άρθρο], σε συνεντεύξεις τους, σχετικά με τις αποφάσεις των Βρυξελλών. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Περισσού, «οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που συναποφάσισε με την πλουτοκρατία και την ΕΕ και τα οποία θεωρεί ανάσα η ΝΔ, σηματοδοτούν ότι έρχονται ακόμα χειρότερες μέρες για το λαό».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, μονόδρομος για το λαό είναι να εγκαταλείψει τα αστικά κόμματα, να συμπορευτεί μαζί του «για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από την Ε.Ε.».
Σχολιάζοντας εξάλλου την αποστροφή του Πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, που προβάλλεται στο σημερινό Τύπο («Τι θέλετε να κάνω; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά ή να πουλήσω την Πελοπόννησο;»), ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε πως «καλό θα ήταν να θύμιζε ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ότι η Πελοπόννησος είχε ένα δικό της θεό, τον Πάνα, ο οποίος είχε ένα δικό του τρόπο να λύνει τα προβλήματα
Nαυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο άνθρωπος γεννιέται, το θέμα είναι αν στην πορεία θα παραμείνει βάρβαρος ή θα γίνει κοινωνικό ον που θα συνδράμει θετικά στο ευνομούμενο της πολιτείας της Εκκλησίας του Δήμου ή αν θα εξελιχθεί σε ένα ιδιώτη, Ιδιώτης=Idιot=ηλίθιος κι αυτό ισχύει "πέρα από το χρώμα που διαλέγει κανείς και δίνει νόημα στη ψήφο ή την πίκρα του."

    Γι αυτό και οι πολίτες υπογράφουν ΕΔΩ!!
    για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους
    http://www.gopetition.com/petition/43171/sign.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.