29/7/11

Νεκρός Τούρκος Λοχίας απο έκρηξη Νάρκης και τέσσερις στρατιώτες τραυματίες.

Ένας λοχίας των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε και άλλοι τέσεερις στρατιώτες τραυματίστηκαν απο έκρηξη νάρκης  την στιγμή που θωρακισμένο όχημα του τουρκικού στρατού κινούνταν σε δρόμο στην Νοτιοανατολική  Επαρχία της Τουρκίας Καχραμανμαράς,  σε αγροτική περιοχή της πόλης Nurhak.
Οι δύο απο τους τέσσερις  βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης Nurhak ενω οι άλλοι δύο είναι ελαφρύτερα τραυματισμένοι και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Elbistan.Δυνάμεις της Χωροφυλακής και της αστυνομίας έχουν ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στην περιοχή μετά το συμβάν. Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε επιστολή στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Isik Koşaner για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το περιστατικό.

  Λίγα λόγια για την επαρχία της Καχραμανμάρας.Η επαρχία αυτή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας έχει πρωτεύουσα το  Καχραμανμαράς ((Γερμανίκεια).  Το Δεκέμβριο του 1978 η πόλη αυτή έγινε το σημείο σφαγής αριστερών Αλεβιδών. Για το συμβάν αυτό, στο οποίο σκοτώθηκαν πάνω από 700 άτομα, ευθύνεται η τουρκική εθνικιστική οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι.Η πλειοψηφεία τέλος των κατοίκων της πόλης Nurhak είναι Αλεβίδες.

1 σχόλιο:

  1. Αλεβίδες ε;;
    Βρε γεια δες.....
    Η ισχυρή Τουρκία του Μπουλέντ Αριτσ. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά.
    Κουράγιο στα μαχήμια που πλαγιοκοπούν το Κράτος-Τρομοκράτη!
    (...Και σ'όσους τα βοηθάν κόντρα στις ορέξεις των δουλικών ανθρωπάριων που κυβερνάν εδώ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.