29/7/11

Συρία: Συγκρούσεις ανδρών της αντικατασκοπίας και κατοίκων της Ντέιρ αλ Ζορ

Ο θάνατος πέντε διαδηλωτών προκάλεσε τη νύχτα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της στρατιωτικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας και κατοίκους της πόλης της ανατολικής Συρίας, Ντέιρ αλ Ζορ.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας σημειώθηκε δολιοφθορά σε αγωγό πετρελαίου κοντά στην πόλη της κεντρικής Συρίας, Χομς όπου βρίσκεται ένα από τα δύο διϋλιστήρια της χώρας.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει υπάρξει θέατρο πολυπληθών διαδηλώσεων με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την εξουσία, οι δυνάμεις του οποίου έχουν αναπτυχθεί εκεί με άρματα μάχης.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=297554 

3 σχόλια:

 1. Προβλέπουν αναταραχές κι εδώ; Είναι δυνατόν να έχουν αυτά δόση αλήθειας. Κι όμως, ο δημοσιογράφος είναι σοβαρός.

  Τι με κάνει να έχω αμφιβολίες;

  α) Οι Έλληνες δεν είναι Άραβες, ουδέ καν Γάλλοι. Ποιος θα ξεσηκωθεί, εκτός από τις γνωστές οργανωμένες μειοψηφίες;

  β) Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σήμερα σε Λιβύη, ή Συρία, ως προς τον τρόπο καταστολής κάποιας "εξέγερσης". Πάνε οι καιροί, που ο Κονδύλης έβγαζε το ιππικό στην Πανεπιστημίου κατά των φοιτητών και που διέταζε "η πρώτη μπαταριά στον αέρα και η δεύτερη στο ψαχνί"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Nativist, γιατί υποθέτεις πως οι μόνοι που μπορεί να "ξεσηκωθούν" θα είναι οι Έλληνες εντός Ελλάδας;

  Αν -ω μη γέννητω- ξεσηκωθούν αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι εντός Ελλάδας μετανάστες (πχ από μιά προβοκατόρικη και πολύνεκρη επίθεση εναντίων τους) νομίζεις πως θα τους κάνουν καλά τα ΜΑΤ;

  Ή μήπως το κράτος θα πρέπει να ψάχνει λύσεις (ως συνήθως) την τελευταία στιγμή ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ koinos nous

  Έχει βάση αυτό που λες, αλλά δεν ξέρω αν οι αλλοδαποί έχουν λόγο να ξεσηκωθούν, όταν περνούν τόσο καλά και δεν είδα καμμία απόπειρα καταστολής εκ μέρους του κράτους, όταν είχαν ξεσηκωθεί κι έκαιγαν την Αθήνα με την υπόθεση (=> προβοκάτσια) του "Κορανίου". Ούτε όταν κατέλαβαν την Νομική. Οι λαθρομετανάστες δεν αντιμετωπίζονται με ΜΑΤ και βία, παρά μόνο με ... συζήτηση και συναίνεση. Οι Έλληνες (βλέπε Κερατέα και όχι μόνο) τρώνε το ξύλο της αρκούδας.
  Γι αυτό το μυαλό μου πάει στην εξέγερση του ντόπιου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.