28/7/11

«Σκληρή απάντηση στους γιαλαντζί «Μακεδόνες» των Σκοπίων από παλιούς διαπρεπείς επιστήμονες: Οι Μακεδόνες είναι Ελληνικό Δωρικό φύλο»

-Οι Μακεδόνες είναι Ελληνικό Δωρικό φύλο
-Μετά τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου Βούλγαροι βαφτίστηκαν «Μακεδόνες» για ν’ αρπάξουν την Μακεδονία

Τάσος Κ. Κοντογιαννίδης
akontogiannidis@yahoo.gr
Οι Σκοπιανοί, «μακεντόντσι» όπως αυτοαποκαλούνται, ετοιμάζονται να γιορτάσουν την ψευτοεπανάσταση του « Ιλιντεν» δηλαδή τον προβοκατόρικο ξεσηκωμό των Βουλγάρων κομιτατζήδων τ’ «Αηλιού», στις περιοχές Κρουσόβου-Μοναστηρίου, που διέφυγαν μετά στη Βουλγαρία, προκαλώντας έτσι τους Οθωμανούς, σε αντίποινα να κάψουν Ελληνικά χωριά και να κατασφάξουν τους ανυπεράσπιστους Έλληνες κατοίκους…

Καμαρώνουν επίσης στα Σκόπια, τον τεράστιο ανδριάντα που παριστά έφιππο τον Μεγαλέξανδρο, ύψους 12 μέτρων!.. Όλα τάχει η Μαριωρή, άντε να βάλει και τον φερετζέ… Και το κάνουν χωρίς ίχνος ντροπής ψάχνοντας ενδόξους προγόνους ξένων, να τους ιδιοποιηθούν για να αποκτήσουν μια πλαστή ταυτότητα! Έτσι θ’ αποκτήσει ξύλινα πόδια για να ψηλώσει, ο πρωθυπουργός τους Νίκολα Γκρούεφσκι, που πιστεύει ότι είναι κατ’ ευθείαν απόγονος του Αριστοτέλη από την πλευρά της μητρός του και του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την πλευρά του πατρός!.. Αλήθεια, εκεί στα Σκόπια, δεν έχουν ψυχιάτρους;
Όταν το 1896 διεξάγονταν στην Αθήνα οι Α΄ ολυμπιακοί Αγώνες, ο έγκριτος γλωσσολόγος Γεώργιος Χατζηδάκης, ερευνούσε το λεγόμενο «Μακεδονικό» που ήταν εν εξάρσει. Οι Βούλγαροι ανακάλυψαν ξαφνικά και ισχυρίζονταν ότι ήταν… Μακεδόνες, απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά ο μεγάλος πόνος τους ήταν πώς να αρπάξουν τα εδάφη της Μακεδονίας, με τον αέρα της υπεροχής που τους έδινε η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Αν ισχυρίζοντο ότι ήταν Μακεδόνες, το δίκιο πήγαινε με το μέρος τους… Έτσι άρχισαν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, αδιαφορώντας για το εμπόδιο «του όμαιμου και ομόγλωσσου!...»
Αυτοί οι … γιαλαντζί Μακεδόνες, όπως τους χαρακτήρισε ο μακαρίτης Γιώργος Ζαμπέτας, ξεσκεπάστηκαν τότε από τις αποκαλύψεις Χατζηδάκη αλλά και των διαπρεπών Γαλλογερμανών επιστημόνων ( Στούρτζ, Μύλλερ, Οθων Αβελ, Αύγουστος Φικ κ.α.) που υποστήριζαν ότι « οι Μακεδόνες ήσαν Έλληνες, λαλούντες διάλεκτον ελληνικήν ομοίαν προς την δωρικήν» και εβεβαίωναν ότι οι Μακεδόνες ήσαν Δωριείς. Μετά ήρθαν εμπεριστατωμένες μελέτες των ημετέρων Ιωάννη Βασματζίδη, Μαργαρίτη Δήμιτσα που δεν επιδέχονταν αμφισβήτηση του ελληνικού χαρακτήρα των Μακεδόνων.
Ο Χατζηδάκης, δεν άφησε πηγή ανεξερεύνητη και αντίρρηση χωρίς απάντηση. Από ιστορικής απόψεως επικαλείται τον Ηρόδοτο, κατά τον οποίο « ο Αλέξανδρος ο του Αμύντα λέγει προς τους φιλοξενούμενους υπ’ αυτόν Πέρσας, « Είπατε ότι Ελλην αρχηγός των Μακεδόνων, σας υπεδέχθη καλώς». Ο Αλέξανδρος λέγει και προς τους Αθηναίους: « Καταγόμενος εξ αρχαίας ελληνικής φυλής, δεν επιθυμώ να δουλωθή η Ελλάς». Ευθαρσώς ο πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος βεβαιεί ότι οι Μακεδόνες ήσαν απόγονοι Δωριέων.
Όσον αφορά τις εκφράσεις του Δημοσθένη κατά Φιλίππου και Μακεδόνων, αυτές προήρχοντο από κομματικό ανταγωνισμό και ολίγη σημασία έχουν στην ιστορική και εθνογραφική έρευνα. Άλλωστε σε πολλά κείμενα αποδεικνύεται ότι οι Μακεδόνες αποκαλούσαν διαφόρους μη ελληνικούς λαούς βαρβάρους όπως και τους Ρωμαίους βραδύτερα, πράγμα που δεν θα έκαναν εάν ήσαν βάρβαροι.
Γλωσσολογικώς ο Χατζηδάκης αποδεικνύει ότι «οι Μακεδόνες ελάλουν διάλεκτον ελληνικήν ομοία με την ηπειρωτικήν, συγγενήν προς των Λακώνων και Αιτωλών». Είχε τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, οι λαλούντες την ελληνική στην Αθήνα, με εκείνους που διαμένουν στην Θεσσαλία, την Κρήτη τη Μικρά Ασία, και τον Πόντο.
Εκτός από τη γλώσσα, οι Μακεδόνες είχαν τα ίδια ήθη κι έθιμα με τους άλλους Έλληνες « και την προς τους βασιλείς οικειότητα και παρησσίαν και τον βαρύν οπλισμόν και την τακτικήν του πολέμου». Και η διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής γλώσσης δια των κατακτήσεων, αποδεικνύει «τον καθαρόν ελληνικόν χαρακτήρα των Μακεδόνων, οι βασιλείς των οποίων εκάλουν εις τας αυλάς των Έλληνας ποιητάς και φιλοσόφους, έφεραν ελληνικά ονόματα εις εξ αυτών ο Δώσων ως αείποτε υποσχόμενος και ουδέποτε δίδων…».
Η πληθώρα των αποδείξεων δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η Μακεδονία ήτο και εξακολουθεί να είναι Ελληνική! Αρκεί να το αντιληφθεί και ο ψευτομακεδόνας Γκρούεφσκι… και κάποιοι συμφεροντολόγοι Αμερικανοί πάτρωνες του. Θα πρέπει επίσης να ενθυμούνται το αμαρτωλό παρελθόν τους, ως συνεργάτες των Γερμανών Ναζί. Τότε που τους υποδέχτηκαν ως ελευθερωτές, κρατώντας τεράστιες φωτογραφίες του Χίτλερ, του βούλγαρου βασιλιά Βόρι και φυσικά τον μεγάλο χάρτη της Μακεδονίας… Αυτά δεν τα ξέρουν οι ένθερμοι ξένοι υποστηρικτές τους, και κυρίως οι εν Ελλάδι παροικούντες ψευτοπροοδευτικοί ;
*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Real News»

7 σχόλια:

 1. Άντε πάλι τα ίδια. Δηλαδή, πρέπει κάθε τόσο να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα; Ζημιά κάνουνε τα πολλά άρθρα, όταν μάλιστα δεν προσθέτουν τίποτε καινούριο, διότι δείχνουν ότι παίρνουμε στα σοβαρά, ως μη οφείλουμε, τις αρλούμπες των Σλάβων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με Ανθρώπους που μέχρι εχθές ήταν Βούλγαροι και σήμερα είναι ψευτομακεδόνες ούτε κατά διάνοια δεν χρειάζετε να ασχοληθούμε.Οι Γύφτοι γύφτοι θα είναι για πάντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτονών όμως, τους έχει γίνει μανία το όνομα Μακεδονία.
  Κάτι τους γοητεύει φαίνεται, δεν μπορεί...Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επειδή έχει γίνει μανία αυτονών, δεν έπεται ότι πρέπει να δίνουμε εμείς συνέχεια με άρθρα, τα οποία μάλλον με εκθέσεις γυμνασίου μοιάζουν.

  Ξέρεις πόσων έχει γίνει μανία ότι είναι Ναπολέοντες; Ασχολείσαι με το να τους αποδεικνύεις ότι δεν είναι;

  Νομίζω καλά, απλά και αρκετά τούς τα λέει ο Βελόπουλος στο Κανάλι 5 των Σκοπίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Elina,
  den exoun aplos mania, alla edo kai 30 peripou xronia ypokeintai, idios i nea gennia, se entantiki kratiki plysi engefalou, i opoia exei dosei poly thetika apotelesmta. Tyfla na exei o Göbbels. H propaganda tous exei kanei thafmata, oxi monon me tin parapoiisei tis Istorias. Edo exoun metonostei ta panta me ellinikes makedonikes onomasies: dromous, plateies, sxoleia, aerodronia, dimosia ktiria, onomatepwnyma, protomes, megalepibola agalmata, prosopikotites kai bale..

  Me tetoia "Paideia" kai tetoia plysi engefalou kai parapliroforisi exoun kataferei na allaksoun tin psyxosynthesi tou laou tous. Xthes Boulgaroi, simera fanatikoi Makentontski

  Na mi ta bazoume omos me tin slabiki tous proelefsi, giati etsi xanoume kai osous apo tous Slabikous Laous geloun me tin "Mania" ton Skopianon kai theloun na mas ypostiriksoun (i misi Anat. Evropi einai slabikoi Laoi: Rossoi, Lfkorossoi, Polomoi, Serboi, Kroates, Tsexoi, Slobakoi, Slobenoi, alla den to kanoun giati thigontai os Slaboi.

  Xenokrates apo Bienni

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ξενοκράτη,

  Ξεχνάς τους Βουλγάρους, οι οποίοι έχουν τις ίδιες αντιρρήσεις μ' εμάς και τις έχουν κατ' επανάληψη εκφράσει. Οι Σλάβοι των Σκοπίων είναι Βούλγαροι και η γλώσσα τους παραφθορά της βουλγαρικής. Δεν θέλουν, λοιπόν, οι Βούλγαροι ένα τους κομμάτι να αποκτήσει χωριστή εθνική υπόσταση. Έτσι, μας συμπαραστέκονται πλήρως στην μη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ως κρατικού ονόματος, από τους Σκοπιανούς.

  Ποιος τα "έβαλε" με την σλαβική τους προέλευση; Άσε που το 25% είναι Αλβανοί (Τέτοβο), οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν σχέση με Μακεδονίες και τα συναφή. Αυτοί μάλλον αποβλέπουν στην διάσπαση και την ένωσή τους με την Αλβανία, την οποία θεωρούν -και δικαίως- "μητέρα"-πατρίδα. Προσδοκούν, μαζί με το Κόσοβο να συγκροτήσουν την Μεγάλη Αλβανία, που τώρα, για λόγους διπλωματικούς (sic), λέγεται "Φυσική Αλβανία". :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλοί είναι οι "παλιοί" επιστήμονες, αλλά ακόμη καλύτεροι είναι οι νεώτεροι που στάθηκαν τυχεροί και ανακάλυψαν σημαντικά στοιχεία για τους αρχαίους Μακεδόνες, οι οποίοι δεν ήσαν "Ελληνικό δωρικό φύλο" ούτε Αχαϊκό, ούτε Ιωνικό ή δεν ξέρω τί άλλο. Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήσαν ένα ακόμη ελληνικό φύλο. Τελεία και παύλα. Για να ξέρουμε τί γράφουμε και να μη μπερδεύουμε τον κόσμο.
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.