28/7/11

Σερβία-Κοσσυφοπέδιο: Ομάδα Σέρβων, άνοιξε πυρ, κατά στρατιωτών των δυνάμεων της KFOR

Η ομάδα των οπλισμένων Σέρβων, που επιτέθηκε λίγο νωρίτερα σήμερα και πυρπόλησε μεθοριακό σταθμό ελέγχου στο βόρειο Κόσοβο, άνοιξε πυρ κατά στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), ανακοίνωσε η δύναμη αυτή.
"Η κατάσταση χειροτέρευσε στον μεθοριακό σταθμό ελέγχου Γιάρινιε και επιβεβαιώθηκε ότι διαπράχθηκε ενέργεια εμπρησμού κατά της θέσης αυτής (...) Υπήρξαν επίσης επιβεβαιωμένες πληροφορίες για πυροβολισμούς που ερρίφθησαν στο προσωπικό της KFOR που βρίσκεται εκεί κοντά", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Στην ανακοίνωσή της η KFOR δεν αναφέρει τραυματισμούς και δεν διευκρινίζει αν οι άνδρες της δύναμης αυτής ανταπέδωσαν τα πυρά. Ωστόσο διευκρινίζει ότι εστάλησαν ενισχύσεις στα σύνορα.

Σέρβος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε δεκάδες άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα, οπλισμένους με μοχλούς, ρόπαλα και τσεκούρια, κοκτέιλ Μολότοφ και φωτοβολίδες να πυρπολούν το μεθοριακό σταθμό.

Αξιωματικοί των τελωνείων και της αστυνομίας κατάφεραν να διαφύγουν στο κοντινό φυλάκιο της KFOR μετά την πυρπόληση του μεθοριακού σταθμού στον οποίο βρίσκονταν και την καταδίωξή τους από τους οπλισμένους Σέρβους.

Ο Σέρβος πρόεδρος Τάντιτς ζήτησε να σταματήσει η βία στο Κόσοβο

Ο Σέρβος πρόεδρος Μπόρις Τάντις ζήτησε σήμερα από τους Σέρβους του Κοσόβου να απέχουν από τη βία, μερικές ώρες μετά την πυρπόληση από ομάδα Σέρβων μεθοριακού σταθμού ελέγχου στο βόρειο Κόσοβο."Οι ταραξίες που υποδαυλίζουν τη βία δεν υπερασπίζονται ούτε το λαό ούτε το σερβικό κράτος", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σέρβου προέδρου.

"Ο λαός πρέπει να απέχει από τη βία", προστίθεται στην ανακοίνωση αυτή.Σέρβοι εξτρεμιστές επιτέθηκαν και έβαλαν φωτιά σε μεθοριακό σταθμό ελέγχου στο βόρειο Κόσοβο, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση του Κοσόβου ότι ανέκτησε τον έλεγχο του σταθμού αυτού και ενός άλλου.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2025785
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=25920&catid=6 

2 σχόλια:

  1. Οι Σέρβοι είναι αδέρφια μας. Πρέπει να τους στηρίζουμε. Μας λατρεύουν τους Έλληνες και είναι ο μόνος λαός των Βαλκανίων που στάθηκε και θα σταθεί δίπλα μας σε όλη την ιστορία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.