10/2/12

Παραίτηση Βορίδη, Ροντούλη, Γεωργιάδη. Ανασχηματισμό φέρνουν τα μέτρα!

Το Σάββατο οι συνεδριάσεις των ΚΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου φέρνουν τα μέτρα του νέου μνημονίου. Μετά τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτσούκο χθες, την παραίτησή τους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού υπέβαλαν ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης και οι υφυπουργοί Αστέριος Ροντούλης και Αδωνις Γεωργιάδης.
Πρώτος την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος στη σχετική επιστολή του αναφέρει πως θεωρεί την παραμονή του στην κυβέρνηση ασύμβατη με τη διαμορφωθείσα πραγματικότητα και αφού ευχαριστεί τον κ. Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, δηλώνει ότι εκτιμά και σέβεται το πρόσωπό του. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ροντούλης, πρόθεσή του είναι να καταψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου.
Ακολούθησαν οι παραιτήσεις των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη, οι οποίοι ωστόσο φαίνεται πως διαχωρίζουν τη θέση τους από τη θέση που διατύπωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και να υπερψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.
Στην επιστολή του ο κ. Βορίδης τονίζει ότι κατόπιν της απόφασης του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταψηφίσει τη δανεική σύμβαση και επειδή, όπως αναφέρει στην επιστολή «η τοποθέτησή μου στο αξίωμα του υπουργού πηγάζει κι από την δική του (σσ του κ. Καρατζαφέρη) πρόταση και με δεδομένη την συγκεκριμένη πρόσφατη τοποθέτησή του, είμαι υποχρεωμένος να θέσω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας».
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει στην δική του επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο ότι παραιτείται μετά την απόφαση του προέδρου του ΛΑΟΣ για καταψήφιση της δανεικής σύμβασης «ώστε να μπορέσετε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας ανεμπόδιστα για την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τόσο καίρια σημασία για το μέλλον της Ελλάδος ως μέλος της ΕΕ» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τόσο ο κ. Βορίδης όσο και ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαιώνουν στις επιστολές τους τον Πρωθυπουργό ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνησή του: «Θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνησή σας στο δύσκολο έργο για τη σωτηρία της χώρας μας», αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Βορίδης. Επιπλέον, σε σύντομη συνομιλία του ο κ. Βορίδης με δημοσιογράφους μετά την επίδοση της παραίτησης του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολιτική σημασία έχει η ψήφος στη Βουλή». Με τη σειρά του ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει πως από τη θέση του απλού βουλευτή θα στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Παπαδήμου για έξοδο της χώρας από την κρίση.
Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Γιώργου Καρατζαφέρη ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που τη συνοδεύουν [Βλέπε άρθρο] . Σε επιστολή του εξάλλου προς τον Πρωθυπουργό γνωστοποιούσε πως είναι στη διάθεση του οι παραιτήσεις των υπουργών του ΛΑ.Ο.Σ.
«Εάν θελήσει ο Πρωθυπουργός οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ. θα μείνουν, εγώ δεν θα επέμβω», είχε πει ο κ. Καρατζαφέρης για το θέμα της παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση, καλώντας τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ανασχηματισμό με τοποθέτηση τεχνοκρατών στο κυβερνητικό σχήμα.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής δήλωσε στον Guardian πως από τη στιγμή που ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν στηρίζει τη δανειακή συμφωνία, είναι λογικό να υπάρξει ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Το Σάββατο οι συνεδριάσεις των ΚΟ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την έγκριση της συμφωνίας των νέων μέτρων έχει μετατεθεί για τις 18.00, την ώρα που οι συνεδριάσεις των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναβλήθηκαν αμφότερες για αύριο Σάββατο.
Στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται τα ρήγματα στην ΚΟ καθώς την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα υπέβαλε ο βουλευτής Αρτας, Παύλος Στασινός, μία μέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γιάννη Κουτσούκου.
Σε εξέλιξη εν μεταξύ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.
Την απόφασή της να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο γνωστοποίησε εξάλλου και η ανεξάρτητη βουλευτής (πρωην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Μιλένα Αποστολάκη, καθώς όπως αναφέρει σε δήλωσή της, είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφιση της δανειακής σύμβασης αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας.
Για αυτοϋπονόμευση του θεσμού του κοινοβουλίου και των λειτουργιών του, «επιτρέποντας σε συγκροτήματα των media να το υποκαθιστούν», κάνει λόγο από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς όπως σημειώνει, μοναδική πηγή πληροφόρησης για το κείμενο του νέου μνημονίου είναι ειδησεογραφικά δίκτυα ενημέρωσης, αντί για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής «που απαντούν ότι το κείμενο δεν έχει καν φτάσει σε αυτές».
«Η ιστορία διδάσκει ότι η δημοκρατία πρέπει να προστατεύεται διαφυλάσσοντας τους θεσμούς και τις λειτουργίες της, διαφορετικά αφήνει ανοιχτή την πόρτα στους ίδιους τους δολοφόνους της», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κουρουμπλής.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στη ΝΔ
Και στη ΝΔ όμως, μπροστά στον κίνδυνο διαρροών κατά την ψήφιση της συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές. Όπως προαναφέρθηκε, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, η προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, μετατέθηκε για αύριο.

ΚΚΕ: «Διαγραφή του χρέους μονομερώς»
Μόνη λύση είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και η διαγραφή του χρέους μονομερώς, υπογράμμισε από την πλευρά της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Και τις σάρκες τους να δώσουν οι εργαζόμενοι για το χρέος η άγρια χρεοκοπία δεν πρόκειται να αποτραπεί», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας: Θα ξηλώσουμε ένα - ένα τα μέτρα
Το μεγάλο έλλειμμα της χώρας είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας πρωτίστως και δευτερευόντως το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και της διαχείρισης, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας [Βλέπε άρθρο] και με αφορμή τα περί αξιώσεων των εταίρων να υπάρξει δέσμευση για τα μέτρα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, διεμήνυσε:
«Αργά ή γρήγορα στη χώρα μας θα υπάρξει μια νέα κυβέρνηση με λαϊκή εντολή με στόχο τη λαϊκή εξουσία που όχι μόνο δε θα τηρήσει αυτές τις δεσμεύσεις που είναι καταφανώς εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, αλλά θα τα ξηλώσει ένα-ένα αυτά τα μέτρα». «Θα ξηλώσει ένα-ένα τα μέτρα που καταδικάζουν στη φτώχεια τον ελληνικό λαό, θα ξηλώσει ένα-ένα τα μέτρα που έχουν σαν μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων της πλουτοκρατίας», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ντ. Μπακογιάννη: Δεν αξίζουν στο λαό αυτές οι ηγεσίες
Την έντονη αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκάλεσε η στάση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Ελεος πια με τα καραγκιοζιλίκια, αυτές οι πολιτικές ηγεσίες δεν αξίζουν στο λαό», υπογράμμισε και προέβλεψε ότι η τιμωρία θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Όσο επαχθή και να είναι τα μέτρα είναι καλύτερα από την εναλλακτική λύση της στάσης πληρωμών, εκτιμά ο επικεφαλής της Δράσης, Στέφανος Μάνος. «Τα μέτρα θα μπορούσαν να είναι ηπιότερα αν είχαν ληφθεί εγκαίρως και κυρίως αν ήσαν λιγότερο οριζόντια και περισσότερο στοχευμένα στις γνωστές δυσπλασίες του Ελληνικού κράτους», αναφέρει ο πρώην υπουργός, ωστόσο, σημειώνει, «δεν υπάρχει πια χρόνος για ν' αλλάξουν. Πρέπει τώρα να ψηφιστούν και μετά να εφαρμοστούν αφού υποστούν αλλαγές από μια, ελπίζουμε, ικανότερη κυβέρνηση αφοσιωμένη στο γενικό συμφέρον».

Κάλεσμα Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου για την Κυριακή
Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση έξω από την Βουλή την Κυριακή «για να σταματήσει η προδοσία» και να αποτραπεί η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, καλούν τον ελληνικό λαό ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος με κοινή τους δήλωσή που έχει ως εξής:
«Σας καλούμε στο Σύνταγμα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου. Όλοι, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να μαζευτούμε έξω από τη Βουλή για να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί η θανατική καταδίκη της πατρίδας μας, που είναι η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης. Όλοι μαζί, μαζί με μας, την Κυριακή στο Σύνταγμα, να σταματήσουμε την προδοσία».
Πηγή

6 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα πλέον βαδίζει σε επικίνδυνα μονοπάτια,πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιμένουμε ακόμη και τα χειρότερα.

    Τα μάτια μας στραμένα και στην Τουρκία,η οποία πάντα στην αναμπουμπούλα χαίρεται,και δεν θεωρώ απίθανο να επιχειρήσει να εκμεταλευτεί την κατάσταση,ή ακόμη και να της ανατεθεί απο άλλους ο ρόλος αυτός για δικό τους ώφελος.

    Ο πλυθυησμός καλά θα κάνει να προετοιμαστεί για δύσκολες καταστάσεις,ακόμη και για ελλείψεις αγαθών.

    Ελπίζω να πάνε όλα καλά αλλά εδώ που έφεραν τα πράγματα κάποιοι,τίποτα δεν αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και το μ@@νι χτενιζεται...Σκοτιστηκαμε αν θελουν να γινουν υπουργοι στον σαμαρα τα κουρελοπανα..Δεν καταλαβαν ακομα οτι συντομα θα πρεπει να γυρισουν στο παλαιο τους επαγγελμα,δικηγορια,πωληση βιβλιων,καφενε για ταβλι και ξερη κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κακόγουστο αστείο της μοίρας,πρίν λίγο είδα και το πρωτοσέλιδο στα Επίκαιρα.

    Στέργιο,είσαι σίγουρος ότι η κατάληξη τους θα είναι τα παλαιά τους επαγγέλματα και τα καφενεία; Εγώ πάντως όχι.

    Χαρακτηριστικό της κατάστασης,τη στιγμή που διαλύεται το πολιτικό σύστημα, εκκωφαντική απουσία Παπανδρέου-Σαμαρά.

    ΥΓ
    Ακόμη και αν προσπαθήσει ο Παπαδήμος να σχηματίσει τώρα κυβέρνηση τεχνοκρατών,ποιός τεχνοκράτης θα δεχτεί ΤΩΡΑ να αναλάβει κυβερνητικό πόστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάτρα: Παρέμβαση των πρυτανικών αρχών για τις πολιτικές εξελίξεις


    Κείμενο-παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο «την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας της δημοκρατίας και του μέλλοντος των παιδιών μας».

    Συγκεκριμένα οι πρυτανικές αρχές επισημαίνουν: «H οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και η διάλυση του κράτους κοινωνικής πρόνοιας είναι πλέον η τραγική πραγματικότητα στη χώρα μας, αποτέλεσμα της διαπλοκής του πολιτικού κόσμου και της διαφθοράς των κομματικών μηχανισμών. Ο εθνικός μας πλούτος και κυρίως τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα παραδίδονται στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Οι θεσμοί αποδυναμώθηκαν συντεταγμένα από το ίδιο το πολιτικό σύστημα, ώστε να μην υπάρχει αντίσταση στην κοινωνική διάλυση. Οι άνθρωποι του πνεύματος, τα πανεπιστήμια και η δικαιοσύνη συκοφαντήθηκαν και απαξιώθηκαν στη συνείδηση του κόσμου, έτσι ώστε η χειραγώγηση τους μέσω "μεταρρυθμίσεων" να τίθεται ως αίτημα της ίδιας της κοινωνίας».

    Επίσης ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στις αριστερές δυνάμεις του τόπου τονίζοντας: «Οι αριστερές δυνάμεις εγκλωβισμένες στις αγκυλώσεις τους και σε ενδοπαραταξιακές αντιπαραθέσεις αδυνατούν να δώσουν στην κοινωνία σοβαρό πολιτικό όραμα. Συνάμα, ο συνδικαλισμός, σε αρκετές περιπτώσεις, λειτούργησε ως άλλος πόλος εξουσίας, συμβάλλοντας στην νομιμοποίηση της κατάργησης των κοινωνικών κατακτήσεων και της απαξίωσης των θεσμών. Στις δεκαετίες που πέρασαν δεν υπήρξε κανένα όραμα για την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού. Κάθε εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σκόπευε στην επιβολή ιδιοτελών κομματικών σχεδίων, αγνοώντας την ανάγκη ανάπτυξης της κριτικής σκέψης για τη δημιουργία ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών. Ό,τι πλέον αντιτίθεται στους σχεδιασμούς των δανειστών μας χαρακτηρίζεται ως "επικίνδυνο". Στην πλειοψηφία τους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι στρατευμένα σε αυτό τον σκοπό. Ο λόγος των ανθρώπων του πνεύματος που θα μπορούσαν να απαλλάξουν την κοινωνία από το ενοχικό σύνδρομο, την ανέχεια και τον φόβο, φιμώνεται. Σύντομα, και το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ως θεσμός ανάπτυξης, κοινωνικής παρέμβασης και ελεύθερης έκφρασης, δε θα έχει φωνή». Και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι καταλήγουν:

    «Ως πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την αξιοπρέπειά μας, τη δημοκρατία και το μέλλον των παιδιών μας• να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα που καταπατείται με νομοθετικές ρυθμίσεις• να επιδιώξουμε την κοινωνική συνοχή, χωρίς προσωπικές αντεκδικήσεις που άνθισαν στην πρόσφατη εποχή της Διαύγειας• να υποστηρίξουμε τα εθελοντικά κοινωνικά κινήματα που δρουν με σκοπό την ανακούφιση και την προστασία των αδυνάτων. Η δραστηριοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων είναι επιτακτική ανάγκη για την προστασία των θεσμών και τη λειτουργία των στοιχειωδών κοινωνικών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών μονάδων, για τη δημιουργία της ελπίδας για το καινούργιο, το άφθαρτο, το δίκαιο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Economist: Η ευρωζώνη πρέπει να βρει τρόπο να το αποτρέψει
    Στις μεγάλες συνέπειες που θα επιφέρει μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στην ευρωζώνη αναφέρεται με σημερινό του άρθρο ο Economist. Το βρετανικό περιοδικό επικαλούμενο έρευνα των γνωστών οικονομολόγων της CITI Willem Buiter και Ebrahim Rahbari, το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι «συνεχίζει να ελπίζει πως η ευρωζώνη θα βρει έναν τρόπο να αποφευχθεί η έξοδος, τελικά. Γιατί διαφορετικά, οι ακούσιες συνέπειες μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα πράγματα». Η έρευνα των δύο οικονομολόγων της CITI καταλήγει σε δύο συμπεράσματα: «Πρώτον, αυξάνουμε τις εκτιμήσεις μας για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τους επόμενους 18 μήνες, από το 25%-30% της προηγούμενης εκτίμησης στο 50%", αναφέρουν οι Buiter και Rahbari. Δεύτερον, υποστηρίζουμε ότι οι επιπλοκές της ελληνικής εξόδου για τα υπόλοιπα μέλη της ζώνης του ευρώ και τον κόσμο θα ήταν αρνητικές, αλλά μέτριες, καθώς ο φόβος της μετάδοσης από την έξοδο πιθανότατα θα περιοριζόταν από την πολιτική δράση, ιδιαίτερα από την ΕΚΤ», συμπληρώνουν. Στη συνέχεια, μάλιστα, η σχετική έρευνα υποστηρίζει ότι το κόστος της ελληνικής εξόδου μειώνεται. «Καθώς θα περνάει ο καιρός η εξισορρόπηση του κινδύνου θα αλλάξει. Από τη στιγμή που μία μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους επιβληθεί στους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας, η μοίρα της χώρας θα έχει λιγότερη επίδραση στις άλλες αγορές ομολόγων. Καθώς οι μεταρρυθμίσεις σε Ιταλία και Ισπανία θα βρίσκουν momentum, ο διαχωρισμός ανάμεσα στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες θα γίνει σαφέστερος», αναφέρουν οι ερευνητές. Ωστόσο, το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα, τόσο για τη χώρα όσο και για τους υπόλοιπους. «Μία υποτίμηση θα έκανε τις ελληνικές εξαγωγές περισσότερο ανταγωνιστικές, αλλά βραχυπρόθεσμα το χάος της αποχώρησης πιθανότατα να μείωνε ή να εξάλειφε τα οφέλη του φτηνού νομίσματος, στο σημαντικότερο εξαγωγικό τομέα της Ελλάδας, τον τουρισμό» υπογραμμίζει ο Economist. «Το νέο ελληνικό νόμισμα πιθανότατα θα οδηγούταν σε μία υπερθετική μείωση και δεδομένων των δημοσιονομικών δυσκολιών της χώρας, ένας ραγδαίος πληθωρισμός και ίσως υπερπληθωρισμός θα αναδυόταν ως απειλή», συμπληρώνει. Όσον αφορά τις συνέπειες για την ευρωζώνη, το βρετανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι «οι ηγέτες της ευρωζώνης εκτιμούν ότι οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι κατά πολύ χειρότερες από ότι θα είναι για το ενιαίο νόμισμα»«Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι σίγουρο», υπογραμμίζει το περιοδικό. «Ένα ερώτημα φαντάζει ιδιαιτέρως μεγάλο: μία έξοδος της Ελλάδας θα έπειθε τις αγορές ότι η χώρα είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση ή θα σηματοδοτούσε την αρχή και για υποχωρήσεις άλλων μελών της ευρωζώνης;», ρωτάει ο Economist, προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες από ότι πιστεύεται.
    http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/300645/fovou-tin-exodo-tis-elladas-apo-tin-eurozoni-/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/395698_10150541295427725_553974152_n.jpg
    Η μανα,ο γιος και η ...μπλουζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.