27/8/12

Μαίνονται με σφοδρότητα οι μάχες στη Συρία

Οι αντικαθεστωτικοί κατέρριψαν ελικόπτερο του στρατού σε αντίποινα για την αιματοχυσία στην Νταράγια
Δείτε ακόμα:
Κατάρριψη ελικοπτέρου από τους αντικαθεστωτικούς (βίντεο)
H συριακή τηλεόραση μετέδοσε ότι ένα ελικόπτερο του στρατού κατέπεσε κοντά σε τέμενος. Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και στη συνέχεια κατέπεσε στη συνοικία Καμπούν, στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού, όπου οι αντικαθεστωτικοί ανέσυραν τη σορό του πιλότου.
Μαίνονται με σφοδρότητα για μια ακόμα ημέρα οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών και αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Συρία.
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί στη Δαμασκό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Παράλληλα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών στη συριακή πρωτεύουσα, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή τους προέλευση.
Στο μεταξύ, σε αντίποινα για την αιματοχυσία στη Νταράγια προχώρησαν οι αντικαθεστωτικοί, καταρρίπτοντας ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, το πρωί, στη Δαμασκό.
«Είναι εκδίκηση στη σφαγή της Νταράγια», δήλωσε μέσω Skype στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Όμαρ αλ-Καμπούνι, εκπρόσωπος της ταξιαρχίας Μπαντρ, αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση του συριακού στρατού, τις τελευταίες ημέρες, που άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.
Νωρίτερα, η συριακή τηλεόραση είχε μεταδώσει ότι ένα ελικόπτερο του στρατού κατέπεσε κοντά σε τέμενος, χωρίς να δώσει ωστόσο περισσότερες πληροφορίες.
Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες και στη συνέχεια κατέπεσε στη συνοικία Καμπούν, στο ανατολικό τμήμα της Δαμασκού, όπου οι αντικαθεστωτικοί ανέσυραν τη σορό του πιλότου.
Την ίδια ώρα, χιλιάδες σύροι πρόσφυγες καταφεύγουν στα σύνορα του Λιβάνου για να σωθούν. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, περισσότεροι από 6.000 Σύροι έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό πέρασμα Μασναά, όπου τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία που τους μεταφέρουν έχουν σχηματίσει ατέλειωτες ουρές.

Καταδίκη της Ε.Ε. για την αιματοχυσία στην Νταράγια
Την καταδίκη της για την αιματοχυσία στην Νταράγια της Συρίας εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Εκφράζουμε τη λύπη μας και καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτή τη βία. Είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Μάικλ Μαν, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.
Όπως επισήμανε «οι συνθήκες της σφαγής στην Νταράγια δεν είναι εντελώς ξεκάθαρες» και πρόσθεσε ότι « οι αυτουργοί της, όποιοι κι αν είναι, πρέπει να τιμωρηθούν».
Παράλληλα, καταδίκασε τις « βιαιότητες που πραγματοποιήθηκαν από το καθεστώς (του Μπασάρ αλ Ασαντ) εναντίον του συριακού λαού» και ζήτησε να υπάρξει μια «δημοκρατική μετάβαση» στη Συρία.
Η ΕΕ υποστηρίζει «όλες τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης που πιστεύουν στα δικαιώματα του ανθρώπου και τη δημοκρατία», κατέληξε ο κ. Μαν.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότερα απο 320 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Νταράγια, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.
Πηγές:ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.