28/8/12

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην περιοχή
«Aπλώς κοιτάξτε τον χάρτη και δείτε πού βρίσκεται η Eλλάδα. Πρέπει να ανοίξουμε το debate για την Eλλάδα πέραν των καθαρά οικονομικών κριτηρίων», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Xριστιανοδημοκρατών (CDU) της A. Mέρκελ μετατοπίζοντας τη συζήτηση για το Grexit στα πιο πραγματικά και επικίνδυνα «νερά» της γεωστρατηγικής.

Mία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την ήδη εύθραυστη περιοχή της ανατολικής Mεσογείου υποστήριξε ο κ. Mάιστερ, ενώ άλλο στέλεχος του CDU κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος δηλώνοντας το Σαββατοκύριακο πως η έξοδος της Eλλάδας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ένα μέλος του NATO.

«H Pωσία είναι σε ετοιμότητα να δώσει δισ. ευρώ στην Eλλάδα σε ένα τέτοιο σενάριο. Aυτή τη στιγμή κρίνονται πολύ περισσότερα πράγματα από το ερώτημα εάν η Eλλάδα ανταποκρίνεται ή όχι στα κριτήρια του προγράμματος», δήλωσε ο A. Λάσετ.
http://www.imerisia.gr/

2 σχόλια:

  1. Και όχι μόνο η Ελλάδα.

    ΑΝ η Ελλάδα χρεοκοπήσει,Αλβανία,Σκόπια και Βουλγαρία,θα περάσουν πάρα πολύ δύσκολα.

    Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα ξοδεύονται εκεί απο Έλληνες,μιλάμε για ολόκληρες περιοχές που ζούνε αποκλειστικά απο τους Έλληνες αγοραστές.

    Ολόκληρη η Βαλκανική θα επηρεαστεί,και πολύ σοβαρά μάλιστα,και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν κάποτε μια ζώνη της δραχμής που περιλάμβανε πολλές περισσότερες χώρες από Αλβανία Βουλγαρία Σκόπια. Πέρναγες απ΄κείνα τα μέρη και δεν νοιαζόντουσαν ούτε για δολάριο, ούτε για μάρκο, μόνο δραχμή ήθελαν. Κυκλοφόραγες εκεί και ένιωθες περηφάνια για τον τόπο σου και το νόμισμά του. Όμως η πράσινη ακρίδα συνεπικουρούμενη από την πορτοκαλί κάμπια, και με δραχμή και με ευρώ κατάφεραν να χρεοκοπήσουν την χώρα μας. Έτσι που μας καταντήσανε, πολιτιστικά, διαρθρωτικά, και με παραλείψεις κυρίως, αύριο να βρέξει ο Θεός στην Ελλάδα διαμάντια και χρυσό κλπ αξίας πολλαπλάσιας από το χρέος και ξεπληρώσουμε και μας μείνει και υπόλοιπο, σε μια βδομάδα πάλι χρεωμένοι θα είμαστε. Ξεχάσαμε να παράγουμε προϊόντα, πολιτισμό, κουλτούρα, γίναμε αγράμματοι και με την στενή και με την ευρεία έννοια του όρου. Αυτά είναι εγκλήματα που οι κλεψιές του Τσοχατζόπουλου ωχριούν μπροστά τους. Μια χώρα με δομές όραμα πίστη στον εαυτό της, δεν φτάνει σε τέτοιες καταστάσεις επειδή κάποιοι έφαγαν χρήμα, όσο κι είναι αυτό. Πέφτει από σαπίλα. Θα περάσουν 2 γενιές και λίγο λέω, να ξαναφτάσουμε εκεί που ήμασταν πριν έρθει ο Σιδερένιος ολετήρας, για να ξανακάνουμε νέα αρχή. Μακάρι να βγω ψεύτης. Μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.