31/12/12

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εξακολουθητικά εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος στους χειρισμούς της λίστας Λαγκάρντ

«Είναι περισσότεροι του ενός αυτοί που αποδείχθηκαν ικανοί για όλα», υποστηρίζει η υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δήλωσή της για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι με τη λίστα Λαγκάρντ συντελέσθηκαν εξακολουθητικά εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος και κατά παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
«Δεν έγιναν από έναν, ούτε με μία στιγμιαία πράξη. Και συνεχίσθηκαν, πέραν της υπουργικής θητείας των ενεχομένων κυβερνητικών προσώπων» υπογραμμίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας ότι «ευθύνη έχουν οι διατελέσαντες υπουργοί Οικονομικών και όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία ενός δημοσίου εγγράφου- πειστηρίου, σαν να ήταν προσωπικό ραβασάκι».
Η βουλευτής καλεί εκείνους, που «αποδεδειγμένα προσπάθησαν, κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, να συγκαλύψουν το έγκλημα και να υποθάλψουν τους υπαιτίους, να σταματήσουν την ένοχη φλυαρία και τις συνένοχες μεθοδεύσεις». Εκτιμά, τέλος, ότι είναι οι ίδιοι που «σήμερα, πρόθυμα θυσιάζουν έναν για να σώσουν τους υπολοίπους και την καταρρέουσα κυβερνητική συμπαράταξή τους».


ΚΚΕ: Να μην περιοριστεί η έρευνα στον Γ. Παπακωνσταντίνου
Να μην περιοριστεί η διερεύνηση της υπόθεσης αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν, χειρίστηκαν την υπόθεση και έχουν σχετικές ευθύνες, ζητεί, με σημερινή του ανακοίνωση, το ΚΚΕ
Το Κομμουνιστικό Κόμμα επαναλαμβάνει ότι επιβάλλεται να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα διερεύνησης της υπόθεσης που αφορά τη «λίστα Λαγκάρντ» και να αποδοθούν ευθύνες, ενώ υποστηρίζει σταθερά την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την αποφυγή κάθε περίπτωσης παραγραφής.
Καλεί μάλιστα την κυβέρνηση και τα κόμματα να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν για τη μη παραγραφή ενδεχόμενων αδικημάτων.
«Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τη ''λίστα Λαγκάρντ'' τονίζουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και τις αερολογίες των υποστηρικτών του περί εξυγίανσής του. Αναδεικνύουν επίσης την υποκρισία και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που μιλούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ίδια ώρα αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και ληστεύουν το λαό», καταλήγει το ΚΚΕ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.