31/12/12

Ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου η σύζυγος του κ. Πάσχου Μανδραβέλη

Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης.
Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε.
Πηγή: Left.gr, Dexiextrem
Η σύζυγος ενός δημοσιογράφου δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα της αξιοπρεπούς αριστεράς.

Θυμάμαι παλιά την αριστερά με ήθος. Μαχόταν για τις ιδέες της αλλά δεν ασχολείτο με τα γυναικόπαιδα των πολιτικών της αντιπάλων, ή όσων -τέλος πάντων- θεωρούσε πολιτικούς της αντιπάλους. Με το νέο φρούτο των «κινημάτων», όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην πολιτική ζωή μέσω ΣΥΡΙΖΑ, η αριστερά δεν έχασε μόνο τον ορθό λόγο. Έχασε και την αξιοπρέπειά της.


Με τα υπόλοιπα τρολ των social media αποφάσισα να μην ασχοληθώ. Είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου αλλά όπως θα έλεγε ο Ηubert Η. Ηumphrey το δικαίωμα των διάφορων «ενημερωτικών» blogs να γράφουν, δεν συνεπάγεται και υποχρέωση μας να τα παίρνουμε στα σοβαρά.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν το ημιεπίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ, ανακυκλώνει διάφορες αθλιότητες που κατά καιρούς εμφανίστηκαν στα κατακάθια του διαδικτύου. Έτσι, λοιπόν, στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής «Αυγής» έξω δεξιά και υπό την ρουμπρίκα «Τα νέα του Left.gr» διάβασα την πρωί, πρωί την «είδηση» που είχε τον τίτλο «Ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου; Έλα δεν το πιστεύω!».
Το κείμενο το left.gr «πληροφορούσε» τους απανταχού αριστερούς τα εξής: «Όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πήρε τη θέση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ (2003-2004), αλλά και όταν στη συνέχεια έγινε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, Σοφία, υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης, αποσπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπηρέτησε στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου ως απολύτου εμπιστοσύνης. Από τότε που έγινε υπουργός, υπήρξε ιδιαιτέρα του και στα δύο υπουργεία, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, στα οποία τοποθετήθηκε».
Κατ’ αρχήν να σημειώσουμε ότι ο όρος «ιδιαιτέρα», υπήρχε μεν στις παλιές ελληνικές ταινίες, αλλά δεν χρησιμοποιείται πλέον. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, για παράδειγμα, ή ο κ. Δημήτρης Στρατούλης έχουν συνεργάτες στα γραφεία τους αλλά δεν φαντάζομαι να έχουν «ιδιαιτέρες». Αλλά δυστυχώς αυτό συμβαίνει όταν αντλείς ειδήσεις από ακροδεξιά blogs.  Πρώτα υιοθετείς την ορολογία, μετά τις έννοιες, κατόπιν τις αντιλήψεις και στο τέλος τις πρακτικές.
Δεύτερον «η σύζυγος του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη» (η οποία παρεμπιπτόντως και την περίοδο 2003-2004 παρέμενε υπάλληλος του ΙΚΑ Κοζάνης) δεν είναι του ανδρός της και δεν είναι του πατρός της, όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα της αξιοπρεπούς αριστεράς. Είναι ο εαυτός της και κάνει τις επιλογές της. Εκτός αν οι σύντροφοι των κινημάτων υιοθετούν και τις διδαχές του Αποστόλου Παύλου: «Αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν υποτάσσεσθε ως τω Κυρίω, ότι ο ανήρ έστι κεφαλή της γυναικός... αλλ' ώσπερ η εκκλησία υποτάσσεται τω Χριστώ, ούτω και αι γυναίκες τοις ιδίοις ανδράσιν εν παντί» (Προς Εφεσίους 5.22) Αλλά είπαμε: πρώτα υιοθετείς τις «ειδήσεις» από τα ακροδεξιά blog, μετά την ορολογία, κατόπιν τις αντιλήψεις κ.λπ.
Δεν θα επεκταθώ στα 3/4 ψεύδους κι 1/4 αλήθειας που έχει το εν λόγω τρολάρισμα, διότι οι επιλογές μιας δημοσίου υπαλλήλου δεν είναι δουλειά ούτε του ανδρός της, ούτε του πατρός της, αλλά ούτε -φαντάζομαι- και του ΣΥΡΙΖΑ.

3 σχόλια:

 1. Αυτό είναι το δράμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας, ο ανηλεής έλεγχος της εξουσίας, γειάσου Πάσχο μεγάλε διώκτη των κρατούντων, άξιος ο μισθός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νιος ήμουνα και γέρασα μ' αυτά και μ' αυτά. Για τους λόγους αυτούς και ένα εκατομμύριο άλλους έφερε ο λαός το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 και το ΠΑΣΟΚ απλά έκανε όλη την ψυεδοαριστερά συνέταιρο στην αρπαγή και στην προδοσία συνεχίζοντας και επαυξάνοντας την παράδοση της "επαράτου".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Περίεργο πάντως,μιας και την περίοδο Ρουσόπουλου δεν υπήρξαν τέτοιες απόψεις στην ''αγορά''...

  Μη μου τη ''δημοκρατία'' τάραττε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.