29/12/12

Εκρηκτικά κοντά στο εξοχικό του Δ. Χριστόφια

Τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNT και ένας πυροκροτητής βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο χωριό Κελλάκι κοντά στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα εκρηκτικά βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου, που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του προέδρου Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με πυροκροτητή. Ωστόσο, πυροκροτητής που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με κινητό τηλέφωνο ή σήμα άλλης ηλεκτρονικής συσκευής βρέθηκε ανάμεσα στα εκρηκτικά.
Τα εκρηκτικά βρέθηκαν, μετά από πληροφορία που δόθηκε στην κυπριακή αστυνομία, το πρωί. Σύμφωνα με αυτή, ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, θεάθηκε να σταματά κοντά σε ένα δέντρο, και ένας επιβάτης να αφήνει ένα αντικείμενο κάτω από αυτό. Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή, στην οποία έγιναν έρευνες αργότερα με αποτέλεσμα να εντοπισθούν τα εκρηκτικά. Έγινε επίσης έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να βρεθεί τίποτε άλλο.
Μετά από προτροπή των αρχών ασφαλείας ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος θα μετέβαινε στην εξοχική του κατοικία το απόγευμα, δεν θα μεταβεί μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.