31/12/12

Το παραχαϊδεμένο του κατεστημένου Μπαγίς: Ο διερμηνέας που εξελίχθηκε σε ενοχλητικό και προκλητικό πολιτικό

Ο Πρωθυπουργός μου τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για το πρόσωπό σας, η χώρα μου δεν θα μπορούσε να ξεχάσει ότι κάνατε τον κόπο να έρθετε στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, όταν είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος, το οποίο μάλιστα ήταν στα σχολικά βιβλία. Εσείς όμως δείξατε έμπρακτα την ειλικρίνεια και την ευαισθησία σας όσον αφορά τα ζητήματα Δημοκρατίας. Δεν μπορούσατε να δεχθείτε ότι ένας εκλεγμένος πολιτικός είχε φυλακιστεί για την απαγγελία ενός ποιήματος. Και το γεγονός ότι οι αρχές εκείνης της περιόδου δεν σας επέτρεψαν να επισκεφθείτε τον φίλο σας εκείνη την ημέρα είναι κάτι που ακόμα το θυμόμαστε στην Τουρκία. (
Ποιος είναι ο Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος σχεδόν καθημερινά προκαλεί με τις εμπρηστικές δηλώσεις του; Είναι το παραχαϊδεμένο παιδί του τουρκικού κατεστημένου που έχει το ακαταλόγιστο; Ή τελικά είναι ο προπομπός που παρουσιάζει τις πραγματικές θέσεις και προθέσεις της Άγκυρας; Το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία ασφαλώς δεν θα ανεχόταν κάποιο να δημιουργεί προβλήματα και να προκαλεί αναταράξεις.

Όταν για παράδειγμα παρουσιάζεται υβριστικός έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου, ενδεχομένως να αναφέρει κανείς ότι γνωρίζει πως θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά φαίνεται ότι τούτο δεν ενοχλεί τους Τούρκους ποσώς. Πολλοί δε υποστηρίζουν πως γνωρίζει πως εκνευρίζει τους Έλληνες γι’ αυτό και προβαίνει συχνά σε προκλητικές δηλώσεις. Το έκανε και κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, δεν είχε παραλείψει να επιτεθεί και κατά του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, για τη στάση του έναντι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ (είπε πως βρίσκεται στην παραλία και διαβάζει βιβλία, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτά παθαίνουν όσοι τα βάζουν με την Τουρκία!).

Οι τοποθετήσεις του, δημόσιες και μη, χαρακτηρίζονται από αλαζονεία αλλά και με έντονο το στοιχείο της ειρωνείας. Παράδειγμα τα όσα ανέφερε για την οικονομική κρίση στην Κύπρο. Αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες στην Κύπρο, είπε τα εξής: «Στην κουλτούρα μας δεν χτυπούμε αυτόν που πέφτει. Λέμε “να τους σώσει ο Αλλάχ”. Αλλά πρέπει να σκεφτούν κάτι. Αν το 2004 γινόταν αποδεκτό το σχέδιο Ανάν, εάν υπήρχε ένα κράτος, μια ένωση κυπριακών κρατών με βάση την πολιτική ισότητα δύο ιδρυτικών κρατιδίων, ο τουρκικός Στρατός, για τον οποίο οι Ε/κ κάνουν τόσα πολλά παράπονα, δεν θα υπήρχε τώρα στο νησί». Είχε, επίσης, πρόσφατα αναφέρει πως η Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει τους Ελληνοκύπριους μέσω όμως του ψευδοκράτους.
Είναι ο άνθρωπος που πρώτος ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μισό κράτος και είχε πρωτοστατήσει στο μποϋκοτάζ κατά της Προεδρίας της χώρας μας στην ΕΕ. Χωρίς βεβαίως κανένα αποτέλεσμα.

Ο Μπαγίς γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1970 στην Βingöl. Η οικογένειά του κατάγεται από τη γειτονική επαρχία του Σιίρτ, όπου ο πατέρας του κάποτε υπηρέτησε ως δήμαρχος. Είναι μέλος του τουρκικού Κοινοβουλίου από το Νοέμβριο του 2002 ενώ σήμερα είναι υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στις ενταξιακές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατέχει πτυχίο Βachelor of Αrts στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και ένα Μaster στη Δημόσια Διοίκηση, τόσο από το Βaruch College του City University της Νέας Υόρκης. Είναι παντρεμένος με την Βeyhan Ν. Μπαγίς, και έχουν δύο παιδιά.

Οι αποδόσεις του δεν σταματούν με τις προκλήσεις κατά της Κύπρου και της Ελλάδος. Είχε αναλάβει και την εκστρατεία για να μην αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Αρμενίων. Διετέλεσε πρόεδρος των Τουρκικών Συλλόγων στις Ηνωμένες Πολιτείες των οποίων η πρωταρχική αποστολή είναι η άρνηση της Γενοκτονίας.

Ο Μπαγίς εργάσθηκε και ως διερμηνέας και πολλές φορές αξιοποιήθηκε από τον Ερντογάν σε διεθνείς συναντήσεις του. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως λόγω αυτής της ιδιότητάς του, βρήκε θέση δίπλα στον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ξεδιάντροπος και με εμφυτεύματα μαλλιών  Ο ΤΟΥΡΚΟΣ χρονογράφος Υildirim Τürker με τίτλο «Με συγχωρείτε, κ. Εγκεμέν», αναφέρει πως «ο Μπαγίς αντιπροσωπεύει το σήμα κατατεθέν του ΑΚΡ, την ψυχή της εποχής μας, έναν ξεδιάντροπο πολιτικό, γεμάτο υπερηφάνεια. Φιλόδοξος, τολμηρός, έχοντας λάβει μια καλή εκπαίδευση, αυτό το είδος των τύπων των λεγόμενων “Τίγρεων της Ανατολίας”. Καταλαβαίνετε ότι ξέρει να συμπεριφέρεται με ευγένεια, όπως ο ίδιος μπορεί να είναι χονδροειδής. Και δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο! …Τα εμφυτεύματα μαλλιών του, που του προσδίδουν την εμφάνιση ενός τελείως ζαλισμένου ανθρώπου που τον χαρακτηρίζουν οι γκάφες. Τι είδους διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει με αυτό τον ανεκτίμητο επικεφαλής διαπραγματευτή της Κυβέρνησης;». 
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.