30/12/12

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Στα εξοπλιστικά ο Ροσσώνης, στο ΤΑΙΠΕΔ η Ελ. Παπακωνσταντίνου

Στα εξοπλιστικά ο Ροσσώνης, στο ΤΑΙΠΕΔ η Ελ. Παπακωνσταντίνου
Πρόσφορη καύσιμη ύλη για μια εκρηκτική πολιτική αντιπαράθεση εκτός και εντός της Βουλής αποτελούν τα ευρήματα της έρευνας των δύο οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ (μετά την αντιπαραβολή του αρχικού και του τελικού αντιγράφου) τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή ως συμπληρωματικά της αρχικής δικογραφίας.Τα ευρήματα της έρευνας των δύο οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ διαβιβάστηκαν στη Βουλή ως συμπληρωματικά της αρχικής δικογραφίας. Η εισαγγελική διαπίστωση ότι από την αυθεντική λίστα των καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC αφαιρέθηκαν τα ονόματα συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθιστά υπόλογο τον πρώην υπουργό, καθώς ήταν ο πρώτος που την παρέλαβε το 2010Με πλούσια βιογραφικά οι εξαδέρφες του Γ. Παπακωνσταντίνου, κόρες του εκλιπόντος πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνταντίνου και σύζυγοι επιχειρηματιών, τα ονόματα των οποίων και των συζύγων τους σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.
 
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, η κ. Ελένη Παπακωνσταντίνου, 54 χρόνων, είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Τη θέση αυτή κατέλαβε τον Φεβρουάριο 2012 αντικαθιστώντας το μέλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Σπούδασε νομικά στο London School of Economics και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard.Αφού πρώτα άσκησε για κάποιο διάστημα τη δικηγορία στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια επέστρεψε στην Αθήνα και μαζί με την αδερφή της Μαρίνα «κληρονόμησαν» το δικηγορικό γραφείο του πατέρα της.Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών, όπως της Toyota, Philip Morris/Παπαστράτος, Swarowski, μέλος του ΔΣ της KRAFT FOOD HELLAS, μέλος του ΔΣ της S&Β Βιομηχανικά Ορυκτά και μέλος του ΔΣ του ΕΛΙΑΜΕΠ.Εκτός όλων των άλλων δραστηριοτήτων της έχει προωθήσει δράσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, που είχαν σχέση και με την Παιδεία αλλά και την εξωτερική πολιτική. Μέσω αυτών των δράσεων γνώρισε και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.Παντρεύτηκε με τον Συμεών Σικιαρίδη, εξειδικευμένο νομικό στο δίκαιο της εξαγοράς και συγχώνευσης εταιριών.
 
Η αδελφή της Μαρίνα Παπακωνσταντίνου, 52 χρόνων, είναι επίσης δικηγόρος. Και αυτή έκανε μεταπτυχιακά σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Σπούδασε στη Νομική Θράκης και παντρεύτηκε με τον πολιτικό μηχανικό Ανδρέα Ροσσώνη, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των πολεμικών εξοπλισμών, καθώς εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει ιταλικά οπλικά συστήματα, κυρίως για το Πολεμικό Ναυτικό, κανόνια και βλήματα Oto Melara.Στην πάροδο των χρόνων αναπτύσσει φιλική σχέση με το Θόδωρο Ασημακόπουλο, παλιό επικοινωνιολόγο του Φώτη Κουβέλη και από το 2009 σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.
 
Σύμφωνα με το onalert.gr, ο Θ. Ασημακόπουλος αντιπροσωπεύει την Ιταλική αεροναυπηγική εταιρία ALLENIA. Την περίοδο του 2010 επί αναπληρωτού υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών Β. Βασιλάκου διεξάγονται σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της ΑLLENIA για την παραλαβή 12 ιταλικών μεταγωγικών αεροσκαφών C – 27 J που είχε παραγγείλει η Ελλάδα από το 2002. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη παρουσιάζουν διάφορα τεχνικά προβλήματα και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αρνείται να τα παραλάβει. Ο Β. Βασιλάκος επιβάλει ρήτρες καθυστέρησης και το «ντουέτο» Ασημακόπουλου – Ροσόνη παρασκηνιακώς καταβάλλουν προσπάθειες για να μην πληρωθούν οι ρήτρες και να παραληφθούν τα αεροπλάνα από τα οποία πάντως σήμερα πετάει μόνον ένα!
 
Σε κάθε περίπτωση το 2010 και μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, παρά την οικονομική κρίση, ο A. Ροσσόνης αναπτύσσει εντονότατη δραστηριότητα στο χώρο των εξοπλισμών.
Φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214, σε ότι αφορά την τελική φάση του (προμήθεια δύο επιπλέον Type 214 τον Σεπτέμβριο του 2010 και τροποποίηση της σύμβασης Neptune II) καθώς σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το defencenet.gr ο Α.Ρωσσώνης ήταν μέλος της ομάδας που προώθησε την αναθεώρηση της σύμβασης και εκεί που οι Γερμανοί ήταν να πληρώσουν ρήτρα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πήραν μέσω του Ισκαντάρ Σάφα, Λιβανέζου ιδιοκτήτη του Σκαραμαγκά και φίλου του, μια ακόμα παραγγελία για δύο υποβρύχια!
 
Δηλαδή ενώ η Ελλάδα είχε μπει στο Μνημόνιο, όλοι οι εξοπλισμοί είχαν παγώσει, οι Γερμανοί της ThyssenKrupp Marine Systems ήθελαν να μας χαρίσουν δύο υποβρύχια για να κλείσει το θέμα των μιζών και της αποτυχίας του προγράμματος Neptune II , ο κ. Ρωσσώνης φέρεται να μεσολάβησε ώστε να εκταμιευθούν από το υπουργείο Οικονομικών και τον Γ. Παπακωνσταντίνου επιπλέον 480 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος των υποβρυχίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.