29/12/12

Συριακό Κουρδιστάν: έκκληση του Σαλίχ Μουσλίμ, συμπρόεδρου του PYD, για επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.

Σχετική ανάρτηση:
Η λιμοκτονία των Κούρδων της Συρίας, στόχος της ανθρωπιστικής κρίσης και της πολιτικής
Ο Σαλίχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του PYD, είπε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Nuri el Maliki και τον υπουργό Εξωτερικών Hoşyar Zebari, ήταν θετική και ότι του είπαν πως είναι έτοιμοι να στείλουν οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία. Επίσης, δήλωσε ότι η κατάσταση των ανθρώπων στο Δυτικό Κουρδιστάν χειροτερεύει όλο και περισσότερο και ότι έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας.

Όσον αφορά το ζήτημα της συγκέντρωσης των φίλων της Συρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο σε ένα μήνα, είπε ότι όλους τους Κούρδους του Δυτικού Κουρδιστάν τους εκπροσωπεί το Ανώτατο Συμβούλιο του Δυτικού Κουρδιστάν.
Δεν αναγνωρίζουμε καμία άλλη εκπροσώπηση. 

Όταν 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι βγαίνουν και λένε «εκπρόσωπός μου είναι το Ανώτατο Συμβούλιο Δυτικού Κουρδιστάν», αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Δεν επιτρέπεται κανείς να προσπαθήσει να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας. 

Βέβαια η κατάσταση είναι άσχημη. Είναι άσχημη από δύο πλευρές. 

Πρώτον, άρχισαν να τελειώνουν τα τρόφιμα. 
Δεύτερον δεν υπάρχουν καύσιμα. 
Δεν γίνονται καλλιέργειες. Όλα τα αγροτικά μηχανήματα λειτουργούν με πετρέλαιο και βενζίνη. Όταν αυτά λείπουν δεν μπορεί να γίνει σπορά. 

Αυτά όλα γίνονται σκόπιμα. Έκλεισαν τα σύνορα από τα βόρεια, δεν αφήνουν να περάσει τίποτα. 
Από το νότο έστειλαν για το λαό της Cizre 50 τάνκερ καύσιμα, όμως οι ένοπλες συμμορίες κατάσχεσαν τα 10 και τα μοιράστηκαν μεταξύ τους και τα υπόλοιπα 40 τα πήγαν και τα μοίρασαν στην Hama, αποκλειστικά και μόνο για να μη φτάσουν στους Κούρδους

Εφαρμόζεται ένα εμπάργκο απέναντι στους Κούρδους. 
Προσπαθούν με την πείνα να εκβιάσουν τους Κούρδους. 

Εμείς θέλουμε να τους πούμε ότι τους Κούρδους δεν μπορούν να τους γονατίσουν με την πείνα. Εμείς συνεχίζουμε την αντίστασή μας. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και αν ακόμη χρειαστεί να τρεφόμαστε με τα φύλλα των δέντρων. 
Όποιος προσπαθήσει να γονατίσει τους Κούρδους με την πείνα και με το εμπάργκο θα το μετανιώσει. 
Γιατί 50 εκατομμύρια Κούρδων μας υποστηρίζουν. Να το ξέρουν καλά αυτό. Εμείς δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. 
Βεβαίως και χρειάζονται φάρμακα και γάλα για τα παιδιά. 

Ο πρόεδρος της κυβέρνησης του Νότιου Κουρδιστάν, ο Μεσούτ Μπαρζανί, μας υποσχέθηκε ότι θα στείλει βοήθεια στο λαό μας, ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Κρατάει όμως τα σύνορα κλειστά. Θα πρέπει να βοηθήσει το λαό. Ο λαός τρέφει κάποιες προσδοκίες σ’ αυτόν. 
Και εμείς περιμένουμε κάποια πράγματα από αυτόν. Αν εκπλήρωνε τις υποσχέσεις που μας έδωσε, ο λαός μας δεν θα βρισκόταν σ’ αυτή τη δύσκολη θέση. 

kurd-info.blogspot.com - kurdinf@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.