28/10/13

Αρχιεπίσκοπος:"Οι Τράπεζες να παραμείνουν σε κυπριακά χέρια"

Σημαντικές αποφάσεις, για τη νέα μετοχική δομή της Ελληνικής Τράπεζας, καλείται να λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο
«Οι κυπριακές τράπεζες, θα πρέπει να παραμείνουν σε κυπριακά χέρια», τόνισε  ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σημειώνοντας, ότι «η Εκκλησία της Κύπρου, αδιαφορεί για το ποσοστό της».
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ούτε εμείς ως Εκκλησία αλλά ούτε και το Κράτος σ` αυτούς που έχουν λεφτά, να έρθουν να αρπάξουν την Ελληνική Τράπεζα, της οποίας αυτή την στιγμή η μετοχή της είναι πολύ χαμηλή και με ελάχιστα λεφτά μπορούν να την αλώσουν», ανέφερε.
«Δεν μ` ενοχλεί καθόλου», ανέφερε, «αν το ποσοστό της Εκκλησίας μειωθεί»
Σε δηλώσεις του στη Λάρνακα, ο Αρχιεπίσκοπος, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι, "εκείνο που θέλουμε, είναι να στηριχτεί μια κυπριακή τράπεζα και να μην αφεθεί να την αλώσουν ξένες δυνάμεις, φερνοντας ως παράδειγμα το 1974, που
όλες οι ξένες τράπεζες έφυγαν και  η μόνη τράπεζα που ήταν παρούσα στηρίζοντας το λαό, ήταν η Τράπεζα Κύπρου.
«Ώσπου υπάρχει εθνικό θέμα οι κυπριακές τράπεζες πρέπει να σταθούν», συνέχισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, λέγοντας ότι, δεν περιμένει πολλά πράγματα από την Ευρώπη γιατί αυτή μας τιμώρησε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το καθεστώς της Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως «είμαστε σε επαφή με τη Διοίκηση της Τράπεζας και αν παραστεί ανάγκη, θα ενοχλήσουμε και την Κυβέρνηση».

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.