31/10/13

Κάποιοι στην Ελλάδα δεν "πέθαναν": Διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με τίτλο "Αρχαιολογική Έρευνα στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ και στις όμορες περιοχές"

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το McDonald Institute for Archaeological Research του Πανεπιστημίου Cambridge διοργανώνουν από κοινού διεθνές αρχαιολογικό συνέδριο με τίτλο "Αρχαιολογική Έρευνα στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ και στις όμορες περιοχές" (Archaeological Research in the
Kurdistan Region of Iraq and the adjacent areas), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 1-3 Νοεμβρίου 2013.
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια Αρχαιολογίας της Εγγύς Ανατολής που διεξάγονται εφέτος διεθνώς και μάλιστα το πρώτο σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Συμμετέχουν 102 σύνεδροι από 15 χώρες (Αγγλία, Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιράκ, Ιράν, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία, Τσεχία).
Το συνέδριο έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Κουρδιστάν του Ιράκ, της Πρεσβείας του Ιράκ στην Ελλάδα, του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Salahaddin στο Ερμπίλ, καθώς και της Επιτροπής Αναβίωσης της Ακρόπολης του Ερμπίλ (http://erbilcitadel.org/).
Η διοργάνωση αυτού του διεθνούς συνεδρίου αποτελεί συμπληρωματική δράση της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας που πραγματοποιεί το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ στην Περιφέρεια Κουρδιστάν του Ιράκ ήδη από το 2011 (http://arbela.gr/), με τη χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", του ΕΚΠΑ και παλαιότερα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στο Υπουργείο Εξωτερικών (1/11: Αμφιθέατρο "Γ. Κρανιδιώτης", Ακαδημίας 1) και στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία (2-3/11: Πανεπιστημίου 22, Αθήνα).
Επισυνάπτονται το πρόγραμμα του συνεδρίου, οι περιλήψεις των ανακοινώσεων και ο κατάλογος των συνέδρων.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Κωνσταντίνος Κοπανιάς
Λέκτορας Αρχαιολογίας
Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών
Τηλ. 210 6121126, 697 4648847
e-mail: kkopanias@arch.uoa.gr

Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.