30/10/13

Παρακολουθείται η Κύπρος από Αμερικανούς και Ρώσους - Ανοχή της Κυβέρνησης ή αγνοία;

Περισσότερο από το μισό της ταράτσας έχουν αφιερώσει οι Αμερικάνοι σε εξοπλισμό παρακολούθησης, ενώ μας παρακολουθούν και οι Ρώσοι.
Του Γιώργου Πετρή
Στο επίκεντρο των παρακολουθήσεων βρίσκεται και η Λευκωσία καθώς στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού μας που στεγάζεται η Αμερικανική Πρεσβεία έχει αφιερωθεί περισσότερο από το μισό της ταράτσας σε εξοπλισμό παρακολούθησης σε καλυμμένο σε υπόστεγο ενώ και  στην Πρεσβεία της Ρωσίας υπάρχει παρόμοια καλυμμένη ταράτσα, προκειμένου να καλύπτει και να λειτουργεί το δικό της σύστημα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων.
Σίγουρα τίθενται διάφορα ερωτήματα τα οποία χρίζουν απάντησης από τους αρμόδιους αλλά δημιουργούνται και άλλα πολλά μέχρι να απαντηθούν ή να δοθούν εξηγήσεις.
  • Γιατί μας παρακολουθούν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι;
  • Είναι ενήμερη η Κυβέρνηση για τον τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης που έχει τοποθετηθεί στην ταράτσα του κτιρίου;
  • Αν είναι όντως είναι ενήμερη η Κυβέρνηση πως διασφαλίζεται ότι οι παρακολουθήσεις περιορίζονται μόνο στα πρόσωπα για τα οποία έχουν ενημερώσει;
  • Ποιους παρακολουθούν και γιατί;
  • Είναι ενήμερη η προστασία προσωπικών δεδομένων;

 Οι παρακολουθήσεις των Αμερικανών όμως δεν σταματούν στη Λευκωσία, την Ισπανία, ούτε καν στη Γερμανία.
Ο Βρετανός δημοσιογράφος-ερευνητής Ντάνκαν Κάμπελ στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών, προστατευμένα από τη διπλωματική ασυλία, χρησιμοποιούνται προκειμένου να διεξάγονται μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. «Ένα βρίσκεται στο Βερολίνο. “Άλλα είναι τοποθετημένα στις ταράτσες των πρεσβειών των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την Στοκχόλμη ως την Αθήνα»σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.
Στην ιστοσελίδα του, ο κ. Κάμπελ παραθέτει φωτογραφίες από κτίρια αμερικανικών διπλωματικών αποστολών σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. 
Δείτε που αλλού έχουν στηθεί κέντρα παρακολουθήσεων σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ντάνκαν Κάμπελ
Γενεύη
Γενεύη
http://www.24h.com.cy/images/newstories/2New/ErevnitikiAnast/usa-embasy4.jpg

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.