28/10/13

Οι Έλληνες κάνουν παρελάσεις σε Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Τορόντο και οι "προοδευτικοί" θέλουν να τις καταργήσουν στην Ελλάδα!

Με λαμπρή δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου γιορτάστηκε την Κυριακή στο Μόντρεαλ το Έπος του '40 χοροστατούντος του ιερατικού προϊσταμένου π. Παναγιώτη Σαλατέλη και με την παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνου Καφόπουλου, του επιτίμου προξένου της Κύπρου Μιχάλη Παϊδούση, οργανισμών και συλλόγων της ομογένειας από όλο το φάσμα των κοινοτήτων και των εθνικοτοπικών συλλόγων.
Στην εκκλησία ο γενικός πρόξενος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Σήμερα περνούμε μία άλλη κρίσιμη φάση στην ιστορία μας. Πολλοί μιλούν για ένα άλλο είδος πολέμου, ο οποίος σταδιακά, με υπομονή και επιμονή, κερδίζεται βήμα - βήμα» για να συνεχίσει: «.Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στην μακραίωνη ιστορία μας ότι μπορούμε στα δύσκολα. Ορμώμενοι από τα κατορθώματα των προγόνων προχωρούμε, γνωρίζοντας ότι το διακύβευμα δεν περιορίζεται στα όρια του Ελληνικού κράτους αλλά αφορά και επηρεάζει το μέλλον της Ευρώπης».
Στη συνέχεια ακολούθησε επετειακό γεύμα στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, όπου πρωταγωνιστές ήταν οι μαθητές των ημερήσιων σχολείων Σωκράτης και Δημοσθένης της κοινότητας με την ερμηνεία των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και του Καναδά καθώς και ποιημάτων γύρω από το Έπος του 40. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ Νίκος Παγώνης μίλησε για το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων ενάντια στον φασισμό τονίζοντας τη σημαντικότητα των εθνικών επετείων για την επιβεβαίωση της Ελληνικής ταυτότητας στη νέα γενιά της Διασποράς.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απονομή του Ιωβηλαίου της Βασίλισσας στον ιερέα Γιώργο Σαλατέλη, ο οποίος δέχθηκε την τιμή από το γερουσιαστή Λεωνίδα Χουσάκο με μεγάλη συγκίνηση αναπολώντας τα πρώτα δύσκολα χρόνια του Ελληνισμού στο Μόντρεαλ. Επίσης, ένας συμβολικός έπαινος αποδόθηκε από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Θάνο Καφόπουλο στην σύμβουλο του Δήμου του Μόντρεαλ Μαίρη Ντέρος για την πολύχρονη συνεισφορά της στον Ελληνισμό του Μόντρεαλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων το γεύμα τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος καθώς και καναδοί πολιτικοί, όπως , ο επαρχιακός βουλευτής των Φιλελευθέρων Τζερρυ Σκλαβούνος, ο υποψήφιος δήμαρχος του Μόντρεαλ Ντενί Κοντέρ, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελεν Φωτόπουλος και Μαίρη Ντέρος του Δήμου του Μοντρεάλ και άλλοι επίσημοι.

Εορτασμός στο Τορόντο

Πλημμύρισε η λεωφόρος Ντάνφορθ του Τορόντο από την ελληνική παρουσία κατά την παρέλαση της Κυριακής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου υπό τη διοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Υπό τσουχτερό κρύο τα παιδιά των ελληνικών σχολείων της Μητροπολιτικής Κοινότητας του Τορόντο, της Μητρόπολης Καναδά καθώς και οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι παρέλασαν με παλμό στην κεντρική λεωφόρο της πόλης τιμώντας το έπος του 40. Οι γαλανόλευκες ανέμιζαν στα χέρια των μαθητών αλλά και όσων παρακολούθησαν την γεμάτη παλμό παρέλαση εις μνήμη των ηρώων του '40.

Είχε προηγηθεί δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στον καθεδρικό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του βοηθού Επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου.

Μετά το πέρας της παρέλασης, στεφάνια κατατέθηκαν στο ηρώον του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τιμήν των πεσόντων στο Αλβανικό μέτωπο προκειμένου να αναχαιτισθεί ο ιταλικός στρατός εκείνο το άγριο φθινόπωρο του 40.

Έμπλεος συγκίνησης ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος μετά το πέρας της παρέλασης μετέφερε τον παλμό εκείνων που πολέμησαν στο Αλβανικό μέτωπο μιλώντας στην Παμμακεδονική Ένωση: «Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το καθήκον, που φλόγιζε τα μεθυσμένα νιάτα μας σαν ξεκινούσαν για το μέτωπο, με το όραμα της νίκης. Πέφταμε, σηκωνόμασταν, ξαναπέφταμε και πάλι σηκωνόμασταν και συνεχίζαμε. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε, δεν έπρεπε, ήταν ανάγκη να νικηθεί ο εχθρός. Δεν μας χώριζαν διαφορές, δεν μας δηλητηρίαζαν πολιτικά μίση, δεν μας διαιρούσαν τάξεις, ιδέες, φρονήματα».

Πολλοί επίσημοι τίμησαν με την παρουσία τους την παρέλαση, όπου παρευρέθηκαν ο υπουργός Μετανάστευσης του Οντάριο Μάικλ Κοτώ, ο ομοσπονδιακός βουλευτής Τζίμ Καρύγιαννης, η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Φραγκιαδάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο Αντώνης Αρτεμάκης και άλλοι.

Παρέλαση στο Τορόντο

Παρέλαση στη Νέα Υόρκη


Παρέλαση στη Βοστώνη

3 σχόλια:

  1. "Οι Έλληνες κάνουν παρελάσεις σε Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Μόντρεαλ, Τορόντο και οι "προοδευτικοί" θέλουν να τις καταργήσουν στην Ελλάδα!"

    Το πιο τραγικό είναι πως δεν έχουν ούτε ένα πραγματικό επιχείρημα. Χρησιμοποιούν απλώς τη μέθοδο του χαρακτηρισμού("αναχρονιστικό", "φασιστικό", "ιμπεριαλιστικό", "εθνικιστικό", "φασίστες" κτλ) σε όσους δεν συμφωνούν με κατάργηση των παρελάσεων.

    Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε παρελάσεις?

    1) Για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας, τους ήρωες μας που έδωσαν υπέρ της πατρίδος ότι πολυτιμότερο έχει ένας άνθρωπος: Τη ζωή του.
    Και την έδωσαν όχι επειδή θέλανε να πεθάνουν. Κανένας δεν θέλει να πεθάνει. Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους. Η ζωή είναι γλυκιά. Στόχο είχαν να νικήσουν και ταυτόχρονα να επιβιώσουν. Απλώς οι συγκεκριμένοι στάθηκαν άτυχοι.
    Την έδωσαν τη ζωή τους πάνω στην εκτέλεση του καθήκοντος για να συνεχίσει να υπάρχει αυτό το Έθνος. Δηλαδή η μάνα, ο πατέρας, η φίλη/ σύζυγος, το έδαφος,η θάλασσα, ο αέρας, η γλώσσα, η θρησκεία, ο πολιτισμός, η ιστορία χιλιάδων ετών..τα πάντα.

    2) Για να δείξουμε ότι υπάρχουν Έλληνες, απόγονοι τους που αν χρειαστεί, θα εκτελέσουν κι αυτοί το καθήκον τους με φόβο, με τόλμη, με ευστροφία και με κάθε κόστος.

    3) Για να κάνουμε μια "οικογενειακή" γιορτή όλοι μαζί ενωμένοι και να δείξουμε έξω ότι παρά τις διαφωνίες μας, πάνω απ'όλα μας ενώνει η πατρίδα μας και η αγάπη μας προς αυτή.

    4) Για να γίνει μια ένεση ηθικού, να πιστέψουμε στον εαυτό μας(το πρώτο αποφασιστικό βήμα) όχι με επεκτατική διάθεση αλλά με καθαρά αμυντική όπως πάντα άλλωστε.

    Η παρέλαση είναι ένα λυπηρό και ένα χαρμόσυνο γεγονός ταυτόχρονα:
    Μνημόσυνο νεκρών και "βάφτιση" συνεχιστών των Εθνικών αγώνων μας για Ελευθερία.

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο φασιστικό από το να προσπαθείς να επιβάλεις ουσιαστικά κατάργηση παρελάσεων χρησιμοποιώντας διάφορες δικαιολογίες.
    Όσοι δεν θέλουν παρελάσεις να μην πάνε να συμμετέχουν και να μην τις παρακολουθούν.
    Αν ο κόσμος δεν θέλει θα καταργηθούν.
    Αν όμως ο κόσμος θέλει στη παρέλαση να καμαρώσει το παιδί του, τον οποιοδήποτε συγγενή του, το φίλο του, τις οικονομικές του θυσίες για την άμυνα του τόπου, να πάρει ένα μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας...τότε ποιος νομίζεις ότι είσαι εσύ που με τους χαρακτηρισμούς σου θες να του το στερήσεις?
    Ένας ο οποίος δεν σέβεται την πλειοψηφία και δεν σέβεται τις αποφάσεις της!
    Πως λέγεται ένας τέτοιος άνθρωπος? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς η Αριστερά στην Ελλάδα πάει οπως και το συνολικό πολιτικό σύστημα, ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ. Κάπου μετά τα συμβάντα του Μελιγαλά ξέχασαν στο λεξιλόγιό τους την λέξη ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ.Και αναρωτιέμαι : μήπως τελικά δεν είναι ή δεν νοιώθουν Έλληνες ;
    Όσο για τον Συριζα, του μελλοντικά προωθούμενου να αναλάβει τη κυβέρνηση της Ελλάδας ΣΥΡΙΖΑ, ενός ακόμη πολτικού μορφώματος με συνιστώσες, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σύλλογο ΜΚΟ, που δρούν στον Ελληνικό χώρο υπέρ τρίτων ( όπως οι Οικολόγοι-Πράσινοι του Τρεμόπουλου ). Μας το δείχνουν οι άνθρωποι κάθε μέρα. Με τις δηλώσεις τους, με τις πράξεις τους, με τα πρόσωπα που έχουν μαζέψει εκεί μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε καλά, είναι σαφές πού το πάνε όσοι θέλουν να καταργήσουν τις παρελάσεις.
    Τι το ψάχνουμε τώρα;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.