1/11/13

Λάθη Ουσίας και Τακτικής


Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται στην δίνη μιας πολύμορφης και  πολυεπίπεδης κρίσης. Η Αναγκαιότητα για ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του κράτους και του δημοσίου τομέα, η οικοδόμηση μιας νέας σχέσης με τους Έλληνες Πολίτες,  επιτακτική. Η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων  στην βάση της μεθοδικής σκέψης και της συστηματικής δράσης απόλυτα αναγκαία. Επιβεβλημένη κατά συνέπεια η λογοδοσία  επι των πεπραγμένων αλλά και επι των υστερήσεων σε κάθε επίπεδο κρατικής λειτουργίας.   
 Ο τραχανάς απλώθηκε πολύ  και δεν επροκάμαμεν να τον μάσουμε, παροιμιώδης φράση  η οποία με τρόπο γλαφυρό περιγράφει το πόρισμα των Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για τις σχέσεις ΕΛΑΣ – Νεοναζιστικού Μορφώματος Χρυσής Αυγή . Το πόρισμα κατέγραψε με τρόπο εμφατικό το σοβαρό πρόβλημα της πλοκής και διαπλοκής του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία 

 Εκτός λογικής ο συνειρμός πώς ο αυξημένος αριθμός περιστατικών ακραίας συμπεριφοράς αστυνομικών  δεν συνιστά οργανωμένη συμπεριφορά και  κατά συνέπεια και μη τεκμηρίωση της ύπαρξης θυλάκων στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας. 
 Η ουδετεροποίηση στάσεων  και συμπεριφορών πίσω από φράσεις-κλειδιά  "αδράνεια και απροθυμία" , "μειωμένα αντανακλαστικά"  επί μέρους αστυνομικών υπηρεσιών και καθυστέρηση της πειθαρχικής διερεύνησης των καταγγελιών,  ενέχει την την εντύπωση ανοχής ή ακόμα και συγκάλυψης.
 Ουδείς δύναται να βάλλει κατά του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας  στην λογική βάση της γενίκευσης αλλά και ουδείς δύναται να στρογγυλοποιεί πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στο όνομα της όποιας οριζόντιας ή κάθετης λογικής Δια τούτο κάθε παράνομος δεσμός ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία  και σε εξωθεσμικά κέντρα πρέπει να σπάσει με κάθε τρόπο με κάθε τίμημα. Τούτο όμως  απέχει απο την συνολική και  συστηματική κατασυκοφάντηση του συνόλου των αξιωματικών και  των άλλων εργαζομένων της
 Η διατυπωμένη "ανάγκη"  «σοβαρότερης και σε βάθος έρευνας» δεν απέχει και πολύ απο το παραπέμπουμε στις ελληνικές καλένδες ειδικά σε μια χώρα που  έχει εκπαιδευθεί σε όλα τα επίπεδα της, να ασχολείται με οτι εφήμερο παράγει η καθημερινότητα και αποκτά δυσανάλογη δημοσιότητα (σύμφωνα με ότι επιτάσσει το μικροπολιτικό και μικροκομματικό συμφέρον).Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό.
Βολικό σχήμα  η εικόνα μιας Χ.Α. να φυλλορροεί δημοσκοπικά δη σε όσους με επιθέσεις φιλίας, με  ανιστόρητες εξισώσεις  προσδοκούν να προσεταιρισθούν την εκλογική της βάση.Αναγκαίο να καλυφθεί με κάθε τρόπο η απουσία διαχωριστικών γραμμών Ακροδεξιάς-Χ.Α.-Σκληροπυρηνικής Δεξιάς. Σοφή στρατηγική η εκπομπή διαφορετικών μηνυμάτων ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. με τον υπόλοιπο κορμό του κόμματος. Ολοι αυτοί οι σχεδιασμοί λαμβάνουν χώρα σε ένα πολύ ρευστό κοινωνικό περιβάλλον και δύναται να λειτουργήσουν ανα πάσα χρονική στιγμή ως θρυαλλίδα  που δύναται να προκαλέσει σε περίπτωση πυροδότησης  ανεξέλεγκτες καταστάσεις. 
 Το αμερικανικό δόγμα διοίκησης έχει ως μια απο τις αρχές του, πως  ανά πάσα χρονική στιγμή μια λανθασμένη συμπεριφορά κρατικού λειτουργού συνειδητή η μη δύναται να ανατρέψει μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς, τούτο άγνωστο στην Ελληνική Πολιτική σκέψη. Όπως άγνωστος είναι και ο σεβασμός του Πολιτικού κόσμου απέναντι στην Ελληνική Αστυνομία όταν αυτός παραβιάζει την νομιμότητα.
 Οι ΗΠΑ έχουν πολλά τρωτά όμως ουδείς δύναται να αρνηθεί πώς ένας βασικός συνεκτικός κρίκος και πυλώνας της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας είναι η διάχυτη αίσθηση της  ισονομίας που επικρατεί. Άπαντες  ως πολίτες της χώρα είμαστε  ίσοι έναντι του νόμου. Αυτό ας το έχουν  κατά νού (και) τα κόμματα της Αντιπολίτευσης (δη του προοδευτικού χώρου)  που με πολύ αναίδεια σηκώνουν το μπαϊράκι της εκδημοκρατικοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας  και της αποκατάστασης του κύρους της κατά το δοκούν. 
 Η συνέπεια και συνέχεια πράξης- λόγου στον χώρο και στον χρόνο αδιάψευστος μάρτυρας της αφερεγγυότητας τους. Η Κριτική αναγκαία στα πλαίσια της δημοκρατίας προκειμένου να αποκαλυφθούν και να αποκατασταθούν κατά το δυνατόν  τυχόν λάθη ή παραλείψεις. Όμως είναι ουσιαστική μόνο όταν συνοδεύεται απο την αυτοκριτική. Μια αυτοκριτική δίχως ψεγάδια , δίχως  στρογγυλοποιήσεις και γενικεύσειςπου δεν επιτρέπει να επαναληφθούν λάθη ουσίας και τακτικής του παρελθόντος.

Gregos Akritas

2 σχόλια:

  1. Ειμαστε η μεγαλυτερη ταναπου του πλανητη μετα τις ΗΠΑ. Οποιος θελει να περασει τις βρωμικες σιωνιστικες του αντιληψεις κατα των πολιτων, ερχεται στην Ελλαδα, αφου πρωτα περασει απο τις ΗΠΑ. Με τις ευλογιες και την συνοχη ΟΛΩΝ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα άρθρο μόνο θεωρία. Περιμένουμε να δούμε στοιχεία για την σύνδεση ΕΛ.ΑΣ. με Χ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.